O Пере ти се колега професорот се вика Лирков .
Причина зошто отидов во Бугарија.
Корумпиран систем за студенски домови----
Факултет кој опрема има нула.....
Некадрини професори се занимавам со ИТ и сеуште немам сретнато експерт за се тоа го најдов на ПМФ еден проферсор предава 7 предмети замисли да го погледнеш на криво.
Оваа ми беа основните услови на ПМФ.
А дали се корумпирани или не во Македонија и Бугарија професорите само тие си знаат.
За среќа немам комунистички поглед како СДСМ само асистенти и проферосори да се школуват во странство.
Зошто отидов во БГ
Не отидов да се Пишам Бугарин отидов за Знаење
Дојди само еден ден на ТУ-Софија и ќе одиме еден ден на ПМФ
па ќе ја видиме разликата.
Купување на дипломи има и во Македонија ако некој каже не се лаже .
Искрено кажано во Бугарија никој не ме нарекол бугарин туку ме пеат Македонец.
А овие што не прават бугари се тотлани идиоти кој немат на Пашапорт.
Не се излегле од Бугарија и сеуште живеат во светот на остатокот на Буграската комунистичка служба на чело со Бугарското ВМРО.
Да бев во Србија никој немаше да се буни ,но дали знаете дека во Србија полесно се купува диплома.
Пред неколку поста сакав да кажам дека СДСМ ако имаше политика на инвестиции ке отвараше нови факултети ке имаше конкуренција и избор.
Немаше да има 6000 кандитати во БГ 200 за Италија итн.
СДСМ на многу пред мене им го ускрати правото на образование.
За една држава да оди напред и треба образовани луге.
Што значи сум направил нешто патриотско.
Кога бев Гимназија толку беа Силни “Професорите„ место да ти дадат некакво знаење ти викаа оваа е средно школо тука се запишува со Молба не е осмолетка на кој не му аресе слободно да си оди.
Сега веќе е Задолжително браво за оваа одлука.
Што ке добиеме повеќе лица со средно потецјални студенти, најбитно од се со овој закон ќе се развијат и Албанците , Ромите итн.....
Македонец, Албанец , Ром е многу подобар со образование одколку со Пушка
Преку глава ми е од заплашувачка комунистичка политка затоа СДСМ и ДУИ
Пример за овразованието.
IBM решил да инвестира во Македонија и пушта провен оглас бара електоро инженири се јават преку сила 10 невработени.
Дирекно IBM се предомислува што ќе отвара фабрика кога нема кој да работи.