Постари или помлади партнери?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Малку постари од мене, некој што ќе ми простува ако сум понекогаш бесчувствителна и ладна во врската затоа што сум помлада

Тоа што си помлада не е никакво оправдување. Секогаш ќе бидеш помладата. Ама на 40 и кусур години нема да ти доликува да бидеш детинеста, да правиш се друго освен да му даваш внимание на сопругот, да бараш одобриение за истите постапки од него без да те остави. Еднаш мораш да пораснеш.

А нема маж на светов кој ќе биде во брак со тебе ако бидеш ладна со него, дистанцирана, и бесчуствителна. Ни брак, што е поголема инвестиција, не па врска. Освен ако не наидеш на некој со екстремно ниска самодоверба, самопочит, и удавен во очај. Во кој случај би се покажала како уште полоша личност која искористува маани и комплекси кај друг за лични цели.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
А нема маж на светов кој ќе биде во брак со тебе ако бидеш ладна со него, дистанцирана, и бесчуствителна. Ни брак, што е поголема инвестиција, не па врска. .
И јас го мислам ова. Обично отпосле

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во брак си? Колку години со помлада или со постара? Објасни ми како си совршен во бракот ќе те разберам:)

А ти во брак си?

Ако си, може треба да ги преиспиташ причините пради која си влегла во брак.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 18:15 ---

Како отпосле?

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
А ти во брак си?

Ако си, може треба да ги преиспиташ причините пради која си влегла во брак.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 18:15 ---

Како отпосле?
така отпосле.
Најпаметните мисли секогаш идат откако ќе оплескаш негде. Ова сум сигурна дека е кај сите

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
така отпосле.
Најпаметните мисли секогаш идат откако ќе оплескаш негде. Ова сум сигурна дека е кај сите

Па не баш кај сите, има луѓе и на време што мислат. Што мислиш дека имаш погрешено или оплескано? Си со некој кој тоа горе што пишавме го забележал или ?

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
По ова, се гледа дека порките ти се уште најдобар пријател. Абе, џабе и добар гз и цицки за медаља, ако не знае како да ги искористи.
Башка, мислев дека во 2014 секој над 14 години би требало да знае дека „партнер/ка“ значи многу повеќе од пар цицки и гз.
Лоша проценка бате, јас сум малку и женат...па знам што значи партнерка и со кој квалитети треба да располага.
Ако имаме различни мислења во предвит го земаме нејзиното, но ако имаме исти мислења е тогаш во предвид го земаме моето-тајната за успешна врска.
А да, порничи си гледам понекогаш...како и секој друг.

C

Celsius

Гостин

Нека не ти солат памет, има мажи кои сакаат да изиграваат татковци. Барај Такви!
Тие ти се телиња кој ќе ти ја услушнуваат секоја желба посебно ако се 20+ год од тебе. Е сега друг е муабетот што ти би била во очите на другите, ама нека не те боли, ти среќна да си бидиш, маж ти и онака е само нус појава.
-Че

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Лоша проценка бате, јас сум малку и женат...па знам што значи партнерка и со кој квалитети треба да располага.
Ако имаме различни мислења во предвит го земаме нејзиното, но ако имаме исти мислења е тогаш во предвид го земаме моето-тајната за успешна врска.
А да, порничи си гледам понекогаш...како и секој друг.
Штом си женет и знаеш со кои квалитети треба да располага една партнерка, тогаш е тотално несериозно да оставаш коментари од типот „само гз и цицки“ и со сила да се правиш пубертетлија :)

F

FARANG

Гостин
По ова, се гледа дека порките ти се уште најдобар пријател. Абе, џабе и добар гз и цицки за медаља, ако не знае како да ги искористи.
Башка, мислев дека во 2014 секој над 14 години би требало да знае дека „партнер/ка“ значи многу повеќе од пар цицки и гз.

Напротив. Можеш секогаш да и покажеш и да ја научиш што и како. Тоа што тебе ти се свига не мора да значи дека мене ќе ме пали (зборам за движења итн). Облините си се битни (е сега и тука секој со својте вкусови) не можеш да кажеш дека се тоа е џабе

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Haha, farang i negovite open-minded gledista :-D

Jas mlada sum za da sakam mladi, ama koga ke ostaram, sigurna sum deka starosnata granica nema da mi bide vazna (ako ostanam nemazena :-D ).
Sega za sega sakam postar. Od pricina sto emotivno stabilen, emancipiran i siguren vo sebe ne e nekoj na 20 :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Serious? 20-year-old? :-D :-D
Mi vikaat po forumov nezrelo sum deluvala, nesto okolu 15 mi davaa :-D
Ure so generous <3

We gays know how to push your lady Ego buttons, don't we? Its why we're your BFFs ;)

Me thinks you play dumber than you are, but I've been wrong before, what do I know, huh?

Те ставив помлада дека сите помлади сакаат постари партнери денес, ретко кој таа генерација со помлади иде, затоа.

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
оф топик ама кој ве ебе, овоа девојќите на форумот на друѓи теми ги гчиташ као демек они се поштени они не варат, они ќитќи на глава и растат а тука на просто прашање, какви мажи има се допаѓаат паѓат ко ораси на долг стап, на друѓи теми ѓи читаш јас не варам, јас ова јас она, а тука ти развиваат муабет па као демек не е до изгледо зависи до моментот, дали ќе изгледал зрел дали зелен, па мислам, ало бе поштени девојќи па мислам нели бевте поштени

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
оф топик ама кој ве ебе, овоа девојќите на форумот на друѓи теми ги гчиташ као демек они се поштени они не варат, они ќитќи на глава и растат а тука на просто прашање, какви мажи има се допаѓаат паѓат ко ораси на долг стап, на друѓи теми ѓи читаш јас не варам, јас ова јас она, а тука ти развиваат муабет па као демек не е до изгледо зависи до моментот, дали ќе изгледал зрел дали зелен, па мислам, ало бе поштени девојќи па мислам нели бевте поштени
Па и најголеми курви да сме барем знаеме да пишуваме за разлика од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom