- Член од
- 5 мај 2008
- Мислења
- 24
- Поени од реакции
- 0
Кај да ја најдам мр3 песната
И Енди Рајт има кажано дека после смртта е правена песната!Тоше не ја отпеал цела туку само 2 стиха, кои се повторувааат низ целата песна!Кога слушнал дека Тоше има таква песна ја побарал и ја доработил.Pred smrtta e napravena sega i gluposti li ke pisete, veke procitah na nekoj forume demek montaza e ne znam so, kak moze da e posle smrtta da ga peee on nema logika nema sansa pesnata e pravena pred smrtta koga see podgotvuval angliskiot album, a stihovite se nesto ne znam trogatelno, pesnata e epten zalna kako da e znael deka ke go nema poveke megu nas, za toa mozam da kazam visa sila, nesto silno go nateralo da go napise toa, mislam nesvesno ali jbg toa e ostanavme bes nesto mnogu sveto
A dek cuja ti oti ima taka kazano ? Bas sakam da znamИ Енди Рајт има кажано дека после смртта е правена песната!Тоше не ја отпеал цела туку само 2 стиха, кои се повторувааат низ целата песна!Кога слушнал дека Тоше има таква песна ја побарал и ја доработил.
На телевизија дента пред концертот мислам беше.Убаво слушнав дека Енди Рајт се заинтересирал за песната и потоа со внукот ја доработил.A dek cuja ti oti ima taka kazano ? Bas sakam da znam
Токму така. Животна желба на Тоше му била да отпее дует со неговиот внук и имал полу готов текст. Од тој текст Тоше има испеано неколку стиха. Останатиот дел од текстот го има доработено Енди Рајт и потоа Кристијан го има испеано делот од песната кој не бил снимен од страна на Тоше. На крај Енди сето тоа го има споено во еден финален продукт наречен My Little.На телевизија дента пред концертот мислам беше.Убаво слушнав дека Енди Рајт се заинтересирал за песната и потоа со внукот ја доработил.
Е па слични се и стиховите од последниот албумAма сепак тие стихови што ги отпеал Тоше биле пред смртта,што е логично
и пратете само:
Уште еден ден полека изминува.
И јас ќе те следам.
Само уште еднаш да ги видам твоите очи
Потоа ќе можеш да одиш да спиеш
И јас ќе те следам.
Ми остануваат само сеќавања,
Мора да ги чуваш,
Мораш да бидеш јак
И јас ќе те следам.
Ова се стиховите кој Тоше ги пее.Значи пак има некој симболика тоа што го пееше тој.
Братче морам да те извадам од заблуда и тебе и уште многу други. Не вика than i will follow you (и јас ќе те следам) туку than i will fall away (и јас ќе исчезнам). И да навистина не ми е јасно како можел да ги напише тие стихови и од каде таква инспирација. Едноставно нели една голема мистерија.Aма сепак тие стихови што ги отпеал Тоше биле пред смртта,што е логично
и пратете само:
Уште еден ден полека изминува.
И јас ќе те следам.
Само уште еднаш да ги видам твоите очи
Потоа ќе можеш да одиш да спиеш
И јас ќе те следам.
Ми остануваат само сеќавања,
Мора да ги чуваш,
Мораш да бидеш јак
И јас ќе те следам.
Ова се стиховите кој Тоше ги пее.Значи пак има некој симболика тоа што го пееше тој.
Епа и последниот албум му беше непосредно пред трагедијата...Е па слични се и стиховите од последниот албум
Братче морам да те извадам од заблуда и тебе и уште многу други. Не вика than i will follow you (и јас ќе те следам) туку than i will fall away (и јас ќе исчезнам). И да навистина не ми е јасно како можел да ги напише тие стихови и од каде таква инспирација. Едноставно нели една голема мистерија.