Посмртно објавени материјали од Тоше

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Pred smrtta e napravena sega i gluposti li ke pisete, veke procitah na nekoj forume demek montaza e ne znam so, kak moze da e posle smrtta da ga peee on nema logika nema sansa pesnata e pravena pred smrtta koga see podgotvuval angliskiot album, a stihovite se nesto ne znam trogatelno, pesnata e epten zalna kako da e znael deka ke go nema poveke megu nas, za toa mozam da kazam visa sila, nesto silno go nateralo da go napise toa, mislam nesvesno ali jbg toa e ostanavme bes nesto mnogu sveto
И Енди Рајт има кажано дека после смртта е правена песната!Тоше не ја отпеал цела туку само 2 стиха, кои се повторувааат низ целата песна!Кога слушнал дека Тоше има таква песна ја побарал и ја доработил.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Почивај во мир Голем Човеку.Сеуште неможам да разберам како замина толку прерано во легендите.Браво за Кристијан.
Тоше те сакаме

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
И Енди Рајт има кажано дека после смртта е правена песната!Тоше не ја отпеал цела туку само 2 стиха, кои се повторувааат низ целата песна!Кога слушнал дека Тоше има таква песна ја побарал и ја доработил.
A dek cuja ti oti ima taka kazano ? Bas sakam da znam

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
A dek cuja ti oti ima taka kazano ? Bas sakam da znam
На телевизија дента пред концертот мислам беше.Убаво слушнав дека Енди Рајт се заинтересирал за песната и потоа со внукот ја доработил.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
На телевизија дента пред концертот мислам беше.Убаво слушнав дека Енди Рајт се заинтересирал за песната и потоа со внукот ја доработил.
Токму така. Животна желба на Тоше му била да отпее дует со неговиот внук и имал полу готов текст. Од тој текст Тоше има испеано неколку стиха. Останатиот дел од текстот го има доработено Енди Рајт и потоа Кристијан го има испеано делот од песната кој не бил снимен од страна на Тоше. На крај Енди сето тоа го има споено во еден финален продукт наречен My Little.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
Aма сепак тие стихови што ги отпеал Тоше биле пред смртта,што е логично

и пратете само:

Уште еден ден полека изминува.

И јас ќе те следам.

Само уште еднаш да ги видам твоите очи
Потоа ќе можеш да одиш да спиеш
И јас ќе те следам.

Ми остануваат само сеќавања,
Мора да ги чуваш,
Мораш да бидеш јак
И јас ќе те следам.

Ова се стиховите кој Тоше ги пее.Значи пак има некој симболика тоа што го пееше тој.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

и пратете само:

И јас ќе те следам.

И јас ќе те следам.

Мора да ги чуваш,
Мораш да бидеш јак
И јас ќе те следам.

Ова се стиховите кој Тоше ги пее.Значи пак има некој симболика тоа што го пееше тој.
Е па слични се и стиховите од последниот албум:)

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116

и пратете само:

И јас ќе те следам.

И јас ќе те следам.

Мора да ги чуваш,
Мораш да бидеш јак
И јас ќе те следам.

Братче морам да те извадам од заблуда и тебе и уште многу други. Не вика than i will follow you (и јас ќе те следам) туку than i will fall away (и јас ќе исчезнам). И да навистина не ми е јасно како можел да ги напише тие стихови и од каде таква инспирација. Едноставно нели една голема мистерија.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
Е па слични се и стиховите од последниот албум:)
Епа и последниот албум му беше непосредно пред трагедијата...

Братче морам да те извадам од заблуда и тебе и уште многу други. Не вика than i will follow you (и јас ќе те следам) туку than i will fall away (и јас ќе исчезнам). И да навистина не ми е јасно како можел да ги напише тие стихови и од каде таква инспирација. Едноставно нели една голема мистерија.

A бе ок е,видов така погоре те следам...Сепак дел од текстот тој што го напишал е стварно голема мистерија,што ние не можеме да ја докажеме колку и да се трудиме...

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Kako i da e pesnata e nesto posebno, a od kade isnpiracija, jas mislam deka visa sila vo nego go nateralo nesvesno da napise takvi stihovi

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
ееее кој е ко тоше бе умрен а албуми ваде и концерти прае... легенда чуек...:zver:

Kajgana Shop

На врв Bottom