bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Si me prevaril taman sakav da mu napisam deka e nekoe SDSM&CO radio.I normalno e da e nekoe SDSM-ovsko radio pa oni se na vlast ,oni pregovaraat za imeto itn...Koja li strategija e razviena vo ilindenskaBB,samo slep i gluv ne bi ja videl i slusnal
1.Majski dogovor-SDSM e kriv
2.Pokacuvanje na cenite-SDSM e kriv
3.Promena na imeto - SDSM e kriv
Mu dadoa na narodot da se zanimava so SDSM ,dodeka oni sekoj eden nistaven predlog za Makedonija si go protnuvaat :smir:
Poznato mi e ova scenario od nekade?LjuBcho vojvoda? :kesa:
Da be, Gvujo odese po Briseli, zaedno so Sekerka i BC i da kazuva deka DUI se obespraveni vo Parlamentot i moraa strancite da go pritiskaat Gvujo; ama kakov e toj dogovor koj glasi deka KE SE RAZGOVARA, a nisto ne se dogovorilo. Komunjarska logika:pos2::pos2::pos2:
I tocno deka Gvujo e kriv za poskapuvanjeto na cenite na hranata;na onie sto proizveduvaat surovo soncogledovo maslo od USA, Canada itn. im NAREDI cenite sto gi nudat na makedonskite firmi da bidat poskapi; ima naredi isto taka na vojvodinskite proizvoditeli na pcenica da ja poskapat cenata na brasnoto za Makedonija; im naredi na strancite koi gi imaat mlekarite vo Makedonija da go poskapuvaat mlekoto i otkupnata cena na mlekoto, im naredi na hrvatskite, bugarskite, srpskite i bosanskite mlekoproizvoditeli cenata da ja zgolemat za Makedonija:baeh::baeh:
I pak e DPMNE krivo sto se menuva imeto; ene go Gvujo istrca pred studentite od pravniot fakultet da kazuva kako sakal imeto na RM da imalo dodavka i gi instruira negovite od "fabrika" od Kanal5, A1, Telma i Vac da propagiraat promena na imeto i brisenjeto na makedonskiot narod.
Ah toa DPMNE, kolku e loso. Zamisli, duri i cela privatizacija oni ja sprovedoa, gi dadoa fabrikite na nekolku gazdi, a se ostanato unistija:baeh::baeh::baeh: