Последиците од коронавирусот (COVID-19) врз економијата

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Па ти си доказ дека ништо не си научил, да сме се врателе 1000 години наназад, секоја фамилија леб да си месела :pos: . Ти пекар да не си па што толку си се фатил за лебот :cautious:
Притоа не заборавај да додадеш дека умирале од немање храна и нормални хигиенски услови
Да јас сум пекар моментално 4 и пол години работам како пекар... Затоа не дискутирај за личност што не знајш што работи...

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
B.T.W DENES I PAZAROT KAJ NAS BESE ZATVOREN gubi i zemjodelecot ama sepak ima sto da jade proizvel hrana ne za sebe za site a bogatiot neka napravi sopska od dolari rendani evra posoleni so zlato
Автоматски споено мислење:

Да јас сум пекар моментално 4 и пол години работам како пекар... Затоа не дискутирај за личност што не знајш што работи...
i go znae patot na lebot se kape vo spot da ti servira tebe i na takvi sto se uplasija oti nema meseno obeseno

b.t.w kolku godini imam tolku zanati znam ,a duplo sum proziveal ,i banica sum sukal i bebi sisterka sum bil i so sarko sum resetal nad 30 000 kursumi a nie se uplasivme od 30 dnevna vonredna sostojba abe kremcinja

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.981
Поени од реакции
6.468
B.T.W DENES I PAZAROT KAJ NAS BESE ZATVOREN gubi i zemjodelecot ama sepak ima sto da jade proizvel hrana ne za sebe za site a bogatiot neka napravi sopska od dolari rendani evra posoleni so zlato

i go znae patot na lebot se kape vo spot da ti servira tebe i na takvi sto se uplasija oti nema meseno obeseno

b.t.w kolku godini imam tolku zanati znam ,a duplo sum proziveal ,i banica sum sukal i bebi sisterka sum bil i so sarko sum resetal nad 30 000 kursumi a nie se uplasivme od 30 dnevna vonredna sostojba abe kremcinja
Муабетов, и со Аркан си се дружел сигурно и си гризел високонапонски кабли со заби :D

Иначе нема ништо лошо во тоа што маските поскапеа X10 затоа што на тој начин повеќе луѓе ќе имаат можност да ги набават, пример една аптека има 1000 маски по 5 денари пред хистеријата, ако не реагираат на потражња со повисока цена, имајќи предвид понашање на луѓе 10 души ќе си направат залиха за 500 денари (100 маски) и отидоа маските, а вака за исти пари ќе можат да набават 10 маски и наместо 10 за исти пари ќе има 100 муштерии, десет пати повеќе луѓе имаат пристап.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
џабе и брашно ако нема квасец ???

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.747
Сериозни сте со муабетите дека ќе снемаме брашно во државата ?
Од сите производи за тоа што има најповеќе се фативте

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Муабетов, и со Аркан си се дружел сигурно и си гризел високонапонски кабли со заби :D

Иначе нема ништо лошо во тоа што маските поскапеа X10 затоа што на тој начин повеќе луѓе ќе имаат можност да ги набават, пример една аптека има 1000 маски по 5 денари пред хистеријата, ако не реагираат на потражња со повисока цена, имајќи предвид понашање на луѓе 10 души ќе си направат залиха за 500 денари (100 маски) и отидоа маските, а вака за исти пари ќе можат да набават 10 маски и наместо 10 за исти пари ќе има 100 муштерии, десет пати повеќе луѓе имаат пристап.
ke ti donesat i maski ne panici a da i arkan sum go videl a toa dali pravele biznis ti odgovorija poradi golema pobaruvacka se raboti vo tri smeni namesto vo dve i namesto dnevno mlado momce ili devojce vo prosek ako pravele po 2000 maski sega pravat i vovele i treta smena po 5000 maski taa rabotna snaga treba nekoj da ja plati i normalno i cenata na baraniot proizvod raste OD MENE KEC PO BIZNIS I MENADZMENT I EKONOMIJA toa ne e profiterstvo i ti da rabotis namesto 8 12 casa ke sakas pogolema plata rabotodavacot ke ti ja dade ili ke vraboti sezonci da se pokrie ke ja pokaci cenata MLADO MOMCE KASNI SIMIT I UCI ULICNA SKOLA OVA TIE BESPLATEN CAS KAZI FALA

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.747
Макароните и брашното, тоа се јаде тука.
Само во Мигрос во Битола има брашно еден месец да се полеваме, значи кој ги извади тие информации за тоа дека немаат магацините роба алал да им е, салам ги намести граѓаните,а пусто Македонче од рекла казала муабет си пати цел живот.

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
џабе и брашно ако нема квасец ???
nekogas nemalo voopsto kvasec pa se pravel so domasna maja muvla,buga, denes toj leb e duri i poskap samo treba da se gugla ama nema se na gogle

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.981
Поени од реакции
6.468
ke ti donesat i maski ne panici a da i arkan sum go videl a toa dali pravele biznis ti odgovorija poradi golema pobaruvacka se raboti vo tri smeni namesto vo dve i namesto dnevno mlado momce ili devojce vo prosek ako pravele po 2000 maski sega pravat i vovele i treta smena po 5000 maski taa rabotna snaga treba nekoj da ja plati i normalno i cenata na baraniot proizvod raste OD MENE KEC PO BIZNIS I MENADZMENT I EKONOMIJA toa ne e profiterstvo i ti da rabotis namesto 8 12 casa ke sakas pogolema plata rabotodavacot ke ti ja dade ili ke vraboti sezonci da se pokrie ke ja pokaci cenata MLADO MOMCE KASNI SIMIT I UCI ULICNA SKOLA OVA TIE BESPLATEN CAS KAZI FALA
А со Тома Здравковиќ заедно имаш кршено чаши?
Или си трол или слабо стоиш на нервна база, што и да е од тие две, нема врска со економија...

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
А со Тома Здравковиќ заедно имаш кршено чаши?
Или си трол или слабо стоиш на нервна база, што и да е од тие две, нема врска со економија...
mlado momce ne si ni do kolena ili devojce si cul za toma ama ne si vozel tomo vinkovic ne go pomnis majmunceto alis intermeco koga za leb i mleko se cekase kolona redici deka lebot se delese na bel crn i polubel ,neka ti gi vrati profesorot parite pa i belki jas ke zarabotam nesto honorarno ucejki te umedzuvremenom slusaj pukla zica na gitaru toma zdravkovic

uspat ni edno ni drugo trol vas decki izraz gledaj go krull,konan,herkules vo nujork,jas sum cist realist sto mozam da te nosam do mlecniot pat na feniks i vratam na 999 godini koga ke sletas da feniksot te pozdravi so samozapaluvanje cill aut

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Рафајловски е на Алфа. Гледајте

Рафајливски вика микро и малите претпријатија вработуваат 90% од луѓето во МКД

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Сериозни сте со муабетите дека ќе снемаме брашно во државата ?
Од сите производи за тоа што има најповеќе се фативте
Од кај идеја дека имаме најповеќе брашно и пченица, кога и едното и другото го увезуваме?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.747
Од кај идеја дека имаме најповеќе брашно и пченица, кога и едното и другото го увезуваме?
Пелагонија тежи од жито, имаме приватни млинови, не зафркавајте брашно ќе сме снемале

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Пелагонија тежи од жито, имаме приватни млинови, не зафркавајте брашно ќе сме снемале
Види, дека ќе снема некој артикал, многу тешко. Настрана таа параноја.

Јас те прашав од кај ти идеја дека Македонија произведува доволно жито и брашно за да си ги задоволи потребите?

Kajgana Shop

На врв Bottom