Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
Деновиве глеам филмови у кои Мики Рурк има некаква улога....
The Last Outlaw (1993) (TV)
Не очекував олку добар вестерн пошто е непознат, ем направен за ТВ (HBO). Добра глума, интересни ликови, приказна и тензична атмосфера...Овде Рурк е во главна улога и неговиот лик е толку badass, ми станa еден од најомилените (можам да го додадам во темана "дали некогаш сте навивале за негативци?"). Покрај него тука се и Стив Бушеми, Тед Левајн, Кеит Дејвид...
Buffalo '66 (1998)
Крими-драма-комедија...полу-автобиографски на Винсент Гало кој го напишал сценариото, ја компонирал музиката, режира, и се појавува и во главна улога (и добро си ја завршил работата во сите сегменти
) покраj Кристина Ричи (која никогаш не ми била привлечна ама тука е
), а во споредни се појавуваат Анџелика Хјустон, Бен Газара, Розана Аркет...Oвде Рурк се појавува само на кратко, минута-две... Филмов е 36то место на Емпајр листата за најдобри инди филмови. Потсеќа на филмчињата од францускиот Нов Бран, у таков стил е направен. Режијата многу ми се допадна. Овој е за у темана "невообичаени романтични филмови надвор од шаблонот"...
И на двата филма би им дал 6.9/10

The Last Outlaw (1993) (TV)
Не очекував олку добар вестерн пошто е непознат, ем направен за ТВ (HBO). Добра глума, интересни ликови, приказна и тензична атмосфера...Овде Рурк е во главна улога и неговиот лик е толку badass, ми станa еден од најомилените (можам да го додадам во темана "дали некогаш сте навивале за негативци?"). Покрај него тука се и Стив Бушеми, Тед Левајн, Кеит Дејвид...
Buffalo '66 (1998)
Крими-драма-комедија...полу-автобиографски на Винсент Гало кој го напишал сценариото, ја компонирал музиката, режира, и се појавува и во главна улога (и добро си ја завршил работата во сите сегменти
) покраj Кристина Ричи (која никогаш не ми била привлечна ама тука е
), а во споредни се појавуваат Анџелика Хјустон, Бен Газара, Розана Аркет...Oвде Рурк се појавува само на кратко, минута-две... Филмов е 36то место на Емпајр листата за најдобри инди филмови. Потсеќа на филмчињата од францускиот Нов Бран, у таков стил е направен. Режијата многу ми се допадна. Овој е за у темана "невообичаени романтични филмови надвор од шаблонот"...И на двата филма би им дал 6.9/10

) добиваат undercover задача да го пронајдат главниот доставувач на дрога во средно училиште каде што е забрането алкохол, с3кс... Чуден филм. Продолжение верувам дека ќе има кое ќе биде многу интересно. На крај на филмот деканот (?) во училиштето им кажа дека имаат нова андеркавер задача. Колеџ или факултет по наше каде што „се живее“ без рестрикции.