Поранешна Грчка Република Кина

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
ccc greota se ova Grcite cel dolg drug ke im go otplaka a pa odozgora najgolemata dvizecka ekonomska sila gi zajaknuva trgovskite odnosi so niv

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Овој договор може и да има и врска со тоа што Грците ја имаат најголемата трговска флота на светот, а Кина како голем извозник ќе има полза од таа флота. Од друга страна доколку има вакво блиско врзување на Грција со Кина сигурно на ова нема рамнодушни да седат ЕУ и посебно САД, па оттука може ние да добиеме нешто. Но сепак Грција има адути за пазарење, ние немаме.

H

HITCH

Гостин
Според мене Кина сега и задава посилен удар на Америка. Со овој договор Кина сака да го зајакне еврото, односно да му даде поголема стабилност, колку што може, а сака да го бутне доларот. Со овој потег наместо Американциве да го зајакнуваат доларот, тие ќе мора сега засега, да ја бранат неговата кревка позиција. Во момент кога и еврото и доларот се борат за стабилност, Кина преку ѓупциве го поддржува еврото, што на подолг рок и создава проблеми на Америка, а пак на Европа и дава малку повеќе време да се консолидира. Кинезите знаат дека нивни најголем конкурент е Америка, а Европа ваква каква што е сега поставена, е сигурен пазар каде Кинезиве ќе пласираат се` што ќе посакаат да оди за извоз, значи Кина добива двојно поголема предност од Америка. Фаворизирајќи го еврото Кина индиректно и порачува на Америка дека доларот е нестабилен. Со самото присуство на Кина и огромната инвестиција, се праќа порака дека Европскиот пазар е многу посигурен и на тој начин се охрабруваат повеќе инвеститори да инвестираат во Европа. Спроед мене сето ова е војна помеѓу Кина и Америка, а унијава само си доби убав поклон.
Ѓупциве сега, охрабрени од партнерството со Кина, бараат и Индија да соработува со нив. :toe:

Greece Seeks India's Cooperation In Shipping
Prime Minister of Greece George Papandreou Tuesday sought New Delhi's co-operation in the shipping sector--a key revenue-earner for the southeastern European nation.
He told Indian Vice-President Hamid Ansari, on a European visit, that his country's shipping lines could handle much of India's exports to European Union markets and help tackle Athen's debt-ridden economy.
Papandreou sought the co-operation during a meeting with Ansari on the sidelines of the Asia-Europe Meeting (AEM) underway in Belgian capital Brussels.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Курвата ЕУ седи со скрстени раце, додека Кина им навлегува во пазарот и дефинитивно преку џупциве ќе ја преплави со булшит производи. Е ова не верувам.

Ако е точно ова барем ќе добиеме од САД поголема подршка.

H

HITCH

Гостин
Курвата ЕУ седи со скрстени раце, додека Кина им навлегува во пазарот и дефинитивно преку џупциве ќе ја преплави со булшит производи. Е ова не верувам.

Ако е точно ова барем ќе добиеме од САД поголема подршка.
Па со овој договор добиваат сите! ЕУ и ѓупциве си имаат некоја нивна математика, а Бога ми исто и Кина. Сакаш верувај, сакаш не верувај! Овој договор е знак за стабилност на еврото, оти шупциве, упс ѓупциве цело време се закануваат со излез од евро зоната, што значи распад на еврото :toe: Со овој договор ќе можат да си повлечат уште кредити, за да си го отплатат долгот, значи ќе може да си ја продолжат старата игра. Ѓупциве цело време мислеа и на крај смислија, за далавери само ги бива, за ништо друго. Пробаа со Русија, па со Кина и сега на ред е Индија. Како пијавици се. Цело време бараат некој кого ќе го цедат.
Наша работа е сега да пазиме да не ни го сменат името, се` друго може да се реши, од се` можеме да куртулиме, само името да не се чепка!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Па со овој договор добиваат сите! ЕУ и ѓупциве си имаат некоја нивна математика, а Бога ми исто и Кина. Сакаш верувај, сакаш не верувај! Овој договор е знак за стабилност на еврото, оти шупциве, упс ѓупциве цело време се закануваат со излез од евро зоната, што значи распад на еврото :toe: Со овој договор ќе можат да си повлечат уште кредити, за да си го отплатат долгот, значи ќе може да си ја продолжат старата игра. Ѓупциве цело време мислеа и на крај смислија, за далавери само ги бива, за ништо друго. Пробаа со Русија, па со Кина и сега на ред е Индија. Како пијавици се. Цело време бараат некој кого ќе го цедат.
Наша работа е сега да пазиме да не ни го сменат името, се` друго може да се реши, од се` можеме да куртулиме, само името да не се чепка!
И за името роварат, ама од внатре. Еве сега подготвуваат востаници со кои сакаат да потврдат дека нашите корени се од 41-та, па Прилепа града го избираат двосмислено за менување на името.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Нема да се смени ништо во нивната надворешна политика кој сака нека им ги купи долговите. Снаодливи грциве, се буткаат сегде кај шо има пари. Знаат кај да удрат. Како нас не ни текнува нешо такво. Може зашо имаме попаметна работа :uvo:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Нема да се смени ништо во нивната надворешна политика кој сака нека им ги купи долговите. Снаодливи грциве, се буткаат сегде кај шо има пари. Знаат кај да удрат. Како нас не ни текнува нешо такво. Може зашо имаме попаметна работа :uvo:
Во тренд е гејството како јавна сексуална определба, па тие вешто го користат, давајќи се на услуга на големите макроа во светската политика. Ние пак, робови на традиционалните навики скриени далеку од светската јавност сами си се ду.име, мислејќи дека така е попаметно.

Kajgana Shop

На врв Bottom