Помош, софтверски проблеми и совети

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
Здраво. :)
Денека кога го вклучив лаптопот ми се појави "Your windows license will expire soon". :(
Користам windows 8.1 и виндоусот ми беше ставен во Мај оваа година. :)
Виндоусот не е кракуван, па сакам да прашам дали ова е некој malware или некој вирус или тој што го ставил не ставил легитимен (n) :facepalm: (лаптопот беше на поправка, каде ми беше ставен виндоусот и каде што чесно си платив).
Едит: Еве и слики:

System properties.png Your windows license will expire soon.png

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Здраво. :)
Денека кога го вклучив лаптопот ми се појави "Your windows license will expire soon". :(
Користам windows 8.1 и виндоусот ми беше ставен во Мај оваа година. :)
Виндоусот не е кракуван, па сакам да прашам дали ова е некој malware или некој вирус или тој што го ставил не ставил легитимен (n) :facepalm: (лаптопот беше на поправка, каде ми беше ставен виндоусот и каде што чесно си платив).
Едит: Еве и слики:
Активирај го повторно со microsoft toolkit 2.5.3. Ќе го бараш на торенти (hint: thepiratebay). Во антивирус програмот, кој и да го користиш или некој антималвер и сл. треба во excluded да го додадеш C:\windows\autokms\autokms.exe.

Последно уредено:

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
Ок, благодарам. (y)[DOUBLEPOST=1435579472][/DOUBLEPOST]
Активирај го повторно со microsoft toolkit 2.5.3. Ќе го бараш на торенти (hint: thepiratebay). Во антивирус програмот, кој и да го користиш или некој антималвер и сл. треба во excluded да го додадеш C:\windows\autokms\autokms.exe.
Ок, благодарам. (y)
Мислам дека тоа со лиценцата е поправено :angel:, само да те прашам. :)
Дали сега да го избришам Microsoft Toolkit или да остане? :toe:

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ок, благодарам. (y)[DOUBLEPOST=1435579472][/DOUBLEPOST]

Мислам дека тоа со лиценцата е поправено :angel:, само да те прашам. :)
Дали сега да го избришам Microsoft Toolkit или да остане? :toe:
Toa autoKMS мора да стои во посочената папка (folder)

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
нека ти стое microsoft toolkit exe фајлот, не пречи ништо тоа. копирај го каде сакаш тоа служи само за ставање на "лекот" за windows i office.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Дечки 8 Mbps е 1 мб во секунда така ?
Денеска немав интернет па ги викнав да видат до шо е, и сега што и да пуштам преку торент ми е помалку од 1 мб,иако интернетот ми е 8 Mbps порано преку торрент ми се слимнуваа работите по 2 мб во секунда, ама очигледно нешто грешка имале, што сега си ја исправија, бидејќи не е могуче да имаш download speed 2 мб а интернетот да ти е 8 Mbps, нормално ако не сум грешка за овие mbps.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Денеска немав интернет па ги викнав да видат до шо е, и сега што и да пуштам преку торент ми е помалку од 1 мб,иако интернетот ми е 8 Mbps порано преку торрент ми се слимнуваа работите по 2 мб во секунда, ама очигледно нешто грешка имале, што сега си ја исправија, бидејќи не е могуче да имаш download speed 2 мб а интернетот да ти е 8 Mbps, нормално ако не сум грешка за овие mbps.
да

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Кој провајдер?
Ако е телеком можеш да им кажеш да ти пуштат пак некој мегабит+.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Кој провајдер?
Ако е телеком можеш да им кажеш да ти пуштат пак некој мегабит+.
Не е телеком, спајдернет, според мене не им можеш ништо бидејќи ти пишува во пакетот колку ти е интернетот, а и во право си се.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Не е телеком, спајдернет, според мене не им можеш ништо бидејќи ти пишува во пакетот колку ти е интернетот, а и во право си се.
е многу отепан интернет имате. и да 8mbps се 1MBps . ако има торентот има доста сидери треба да симнува со околу 1MBps.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
2015 година сме, оваа брзина е смешка (што ми се случува?)
пробај, кажи им, замоли ги, може ќе пуштат душа.
а лимит месечен имаш?
колку кошта нетов месечно, 256 денари?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
2015 година сме, оваа брзина е смешка (што ми се случува?)
пробај, кажи им, замоли ги, може ќе пуштат душа.
а лимит месечен имаш?
колку кошта нетов месечно, 256 денари?
Над 105 GB трансфер брзината се намалува на 256/256 Кbps.
Инаку 500 денари е месечно, ај нека истечи договорот па ваљда ќе ги мењам, инаку само торент уклучен се преземува со 600-700 кб во секунда, стварно малку е.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom