има многу заебанции за мрежа меѓу xp и 7, не се малтретирај префрли со usbДали некој знае да ми објасни како да префрлам фолдери од мојот лаптоп (виндоус 7), на мојот пц (виндоус хп), преку ви фи???
Големи се фајловите, или пак не сакаат да се префрлат на усб. Позајмив едно усб од 32 гига, и пак не сакаат исо фајловите (од по 7 или 8 гб) да се префрлат на усб, незнам што е проблемот.има многу заебанции за мрежа меѓу xp и 7, не се малтретирај префрли со usb
ја знамГолеми се фајловите, или пак не сакаат да се префрлат на усб. Позајмив едно усб од 32 гига, и пак не сакаат исо фајловите (од по 7 или 8 гб) да се префрлат на усб, незнам што е проблемот.
Ајде хелп малце:
Користам 7-ка. Ми беше заебана графичката па ја сменив. Потоа матичната, па ја направија. Тогаш кога се расипаа се појави плав екран и компјутерот не се уклучуваше повеќе. Сега (ретко, ама сепак) ми се појавува плав екран и ми се рестартира компјутерот. Тој го викаат „Плав екран на смртта“ или „Blue screen of death“ па искрено се плашам за компјутеров. Еве како отприлика изгледа (само не сум сигурен за текстот дали е ист како на сликата): http://www4.slikomat.com/11/0929/vt8-Win-bl.jpg
После рестартот се појавува ова: http://www4.slikomat.com/11/0929/py7-Captur.png
Некаде нешто читав демек требало некој драјвер да се апдејтира или нешто сл. ама не сум сигурен. Затоа ако некој знае што и како е потребно нека напише. Благодарам однапред.
Па незнам дали текстот на плавиот екран што ми се појавуваше е ист како овој. Инаку имам AVG анти-вирус и 100 пати скенирав па покажа дека ми е чист компјутерот. Сеа пред малку ги скенирав драјверите и излезе дека повеќето се застарени вклучувајќи ги и тие за матичната и графичката. Ги обновив, ги апдејтирав. Мислам дека сега се е средено освен ако не излезе како што викаш ти - вирус дека имам. Не знам од кај сега тоа... ама се е можно.
Каков драјвер чоек вирус имаш највероватно читаш ли у третиот ред SPCMDCON.SYS дека ти пишува, тој фајл на пропертис вика вака:Windows NT Setup mini command console... еве читај овде ако можеш ако не у Сејф мод влези и у команд промпт ке искуцаш "sfc /scannow"t.e. систем фајл чекерот ке ги провери системските фајлови и ако има некој сменет ке го заменi со оригиналниот од МС, а овој spcmdcon.sys е таков, системски фајл. После среди си го антивирусот ако воопшто го имаш и функционира.
Како што ти кажаа, многу тешко се креира мрежа помеѓу winxp i win7, со саати се мачев и никако не ми успеа (што незначи дека ќе биде така и за тебе, има доста туторијали на интернет за таа тема, па ако сакаш слободно пробај ). Инаку, ако интернет сообраќајот не ти е проблем, имаш опции како префрлување преку TeamViewer, Dropbox (доста поспора варијанта се овие работи) или пак ако можеш да позајмиш од некаде некој екстерен хдд или усб со прилично голема меморија и тоа би ти завршило работа.Дали некој знае да ми објасни како да префрлам фолдери од мојот лаптоп (виндоус 7), на мојот пц (виндоус хп), преку ви фи???
Успеав некако да ги поврзам, да ме прашаш да ти објаснам ни самиот незнам, чепкав по сто пати во control panel, и network places и испадна нештоКако што ти кажаа, многу тешко се креира мрежа помеѓу winxp i win7, со саати се мачев и никако не ми успеа (што незначи дека ќе биде така и за тебе, има доста туторијали на интернет за таа тема, па ако сакаш слободно пробај ). Инаку, ако интернет сообраќајот не ти е проблем, имаш опции како префрлување преку TeamViewer, Dropbox (доста поспора варијанта се овие работи) или пак ако можеш да позајмиш од некаде некој екстерен хдд или усб со прилично голема меморија и тоа би ти завршило работа.
Невикам ја дека е вирус, викаат на линкот што ти го пратив, а фајлот на скринот е системски и е од виндовсот нема врска со драјвер, конзола некоја е, а вируси знаат да се скријат така по системски фајлови, затоа и препорачуваат на линкот sfc /scannow. И немора да е виросан фајлот може да corrupt (дискот проверен ти е од бед сектори? ) значи и таа варијанта ако е коруптиран sfc ке ја реши.Па незнам дали текстот на плавиот екран што ми се појавуваше е ист како овој. Инаку имам AVG анти-вирус и 100 пати скенирав па покажа дека ми е чист компјутерот. Сеа пред малку ги скенирав драјверите и излезе дека повеќето се застарени вклучувајќи ги и тие за матичната и графичката. Ги обновив, ги апдејтирав. Мислам дека сега се е средено освен ако не излезе како што викаш ти - вирус дека имам. Не знам од кај сега тоа... ама се е можно.
Не сум запознаен можеби е добар, зборот ми беше за трансфер нели, знам дека може преку Team Viewer едноставно и бесплатен....Јас па дропбокс го користам повеќе.
Не сум запознаен можеби е добар, зборот ми беше за трансфер нели, знам дека може преку Team Viewer едноставно и бесплатен....Јас па дропбокс го користам повеќе.
Одиш десен клик на MY comp. /properties/advanced/start up and recovery и деселект на automatic restart кај system failure. И ќе можиш да го видиш БСОД. Или пак во ивент вјуверот го има како лог. Десен клик на my comp./Manage/ и има таму event viewer во разбарај го низ него.Па незнам дали текстот на плавиот екран што ми се појавуваше е ист како овој. Инаку имам AVG анти-вирус и 100 пати скенирав па покажа дека ми е чист компјутерот. Сеа пред малку ги скенирав драјверите и излезе дека повеќето се застарени вклучувајќи ги и тие за матичната и графичката. Ги обновив, ги апдејтирав. Мислам дека сега се е средено освен ако не излезе како што викаш ти - вирус дека имам. Не знам од кај сега тоа... ама се е можно.
Здраво проблемот не е вирус туку тоа дека си менувал хардвер и се имаат помешано ресурсите на плочата со графичката... солуција за овој проблем е бришење на драјверите од графичката и плочата и наново инсталација на истите со ова ќе му помогнеш на системот сам да ги ресетира ресурсите... Но може истиов проблем да се појави и со некомпактибилен софтвер, но шансата за да се појави е мала...Ајде хелп малце:
Користам 7-ка. Ми беше заебана графичката па ја сменив. Потоа матичната, па ја направија. Тогаш кога се расипаа се појави плав екран и компјутерот не се уклучуваше повеќе. Сега (ретко, ама сепак) ми се појавува плав екран и ми се рестартира компјутерот. Тој го викаат „Плав екран на смртта“ или „Blue screen of death“ па искрено се плашам за компјутеров. Еве како отприлика изгледа (само не сум сигурен за текстот дали е ист како на сликата): http://www4.slikomat.com/11/0929/vt8-Win-bl.jpg
После рестартот се појавува ова: http://www4.slikomat.com/11/0929/py7-Captur.png
Некаде нешто читав демек требало некој драјвер да се апдејтира или нешто сл. ама не сум сигурен. Затоа ако некој знае што и како е потребно нека напише. Благодарам однапред.