Помош, софтверски проблеми и совети

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Што има врска ... и двата виндоуса се добри е сеа ако имаш добра конфигурација ок сними 7мица ако немаш добра конфигурација (како мене) ке се маваш со Икспе и краај...
Ај баш пиши што конфигурација имаш да видам.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дајте мала помош бе, морам на секое отворено прозорќе да стискам F6 за да го гледам линкот како да го корегирам тоа? :confused:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.390
Поени од реакции
33.496
Демек 64битен XP е постабилен и побрз од 64битен Win7? :facepalm:
64битен XP е најнестабилната верзија на 64битен Windows и со најголеми проблеми за компатибилност со драјвери/програми.
Побрз и постабилен се релативни поими.

За мене 7мицата е премногу bloatware OS (без разлика дали збориме за 64 или 32 битна верзија), генерално сите MS O/S се такви но 7цата е врв на принципот "шминка+едноставност-за-лаици".
Резидентни сервиси за се и сешто, го јадат рамот и го убијаат процесорот, иако 80+% од тие резидентни сервиси никогаш во животот нема да му затребаат на просечниот корисник.
Главна цел Виста/7-ца е поставување на нови хардверски захтеви и продавање на оперативни системи кои не нудат ништо револуционерно ново ниту побрзи перформанси.

- За лаици, ќе признаам, 7мица е подобар... а судејќи по почетната порака ОП е лаик.
- За некој што знае како да подеси се, и што неќе еден куп резидентни сервиси да ја јадат меморијата и да го успоруваат систмот... XP.

- За постари машини како Аthlon XP со 1Gb RAM што го спомнавте, најоптимален ОС е оптимизиран MS Server 2003 (серверската варијанта на XP).
7мица на таква машина е чиста глупост. Само оперативниот систем и бровсер со една две страни ќе го потрошат цел RAM а CPU захтевноста на 7цата ќе ги угуши скриптите во бровсерот или во превод: дури ни за сурфање нема да ја бива таквата машина со 7мица.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
:facepalm:
Ајде, не се замарам веќе, останете си во минатото со стариот добар XP, и мислете дека на него игрите и секоја програма идат побрзо и дека сте хакери и програмери затоа што не работите со OS што е "нашминкан" :rolleyes:
А да, и јаде помалце рам нели... (уште еден :facepalm: за ова со рамов, изгледа сеуште не сте разбрале за тоа како Vista и 7 го користат рамот)

Член од
26 мај 2010
Мислења
77
Поени од реакции
31
Царка ако имаш акаунт на zamunda.net имаш таму добри верзии на xp. Јас користам на постара конфигурација и сум задоволен. :) А за останатите w7 спој на xp и vista во нешто amazing :D

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
2.42 GHz, 1gb ram, 128 nVidia GeForce FX 5200 Тоа е...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
2.42 GHz, 1gb ram, 128 nVidia GeForce FX 5200 Тоа е...
За win7 најмалку што може да работи без проблем ти треба конфигурација од
3 Ghz 1gb ram и графичка од 256 mb

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Па затоа јас типувам на Икспе зошто знам дека 7 нема шанси да биде

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Би можел да пробаш со 7 секако со исклучен Аеро, ама како сакаш.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
вчера го форматирав компјутерот а со него избришав и некој важен фолдер на таткоми. може ли сеа некој да ми каже како да го вратам?

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Ич да не си ставиш на таа конфигурација 7ца ја имам скоро слична како твојта

1ГБ РАМ
2.66 GHz Целерон
nVidia GeForce FX 5500

ставив 7ца и исклучен Аеро и уклучен кочи компјутерот корне ни игра да пуштиш ја играв Торчлајт ми кочи у пм исто така Дота кога ке се соберат 10 души у гужва у тепачка нема шанси ништо да видиш така да терај си со ИксПе и не се замарај...ако си во план да си купиш ново куќиште со подобра конфигурација тогаш користи си 7

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.034
Поени од реакции
3.615
За win7 најмалку што може да работи без проблем ти треба конфигурација од
3 Ghz 1gb ram и графичка од 256 mb
3 GHz?

Се зависи каков процесор е во прашање, секако не е исто Dual Core или Celeron со 3 GHz и Inter Core i7 со 3 GHz.

Значи јас имам околу 2 GHz Intel Core i3 на лаптоп и без никаков проблем си тера седмицата, така да не е се до GHz.

Kajgana Shop

На врв Bottom