Според size-то на партицииве вероватно сакаш на C: да ставиш Win а ProgramFiles/Documents да ти е на D: т.е. да го оделиш оперативниот од све друго. Добра работа е тоа, само си заборавил на pagefile.sys т.е. swap фајлот кој знае да стане доста голем у зависност од рамот и лесно се фрагментира. Значи ја би ја намалил C: пример на 30 или 40Гб(20Gb се доволни за инстал, + 10-20 за апдејти) и одма после неа би креирал една мала од 10Гб за swap фајлот. Со тие 2 партиции фактички имаш вкупно 3, пошто 7цата сама креира една скриена партиција од 100Мб ради бекап што значи имаш место само за уште една партиција после тие C: i D: т.е. третата ке ти биде 400Гб пошто на еден хард до 4 примарни партиции може да се креираат. Ке најдеш на нет дека некои ја тргаат таа од 100Мб не ради простор туку ради слободна партиција али не е препорачливо добро е да стои за црни дани
Јок, иако ми даде добар hint.
Во C:, сакам да биде Вин, програмите, апдејтите.
D: сакам да ми служи како магазин за музика, филмови, слики.
E: за игри и чување на одредени инсталации.
Го делам вака, зошто полесно ми е за организирање, кога ќе дојде до ситуација да се наполнам со вируси, сликите, филмовите и музиката ми се на сигурно.
И при формат, само Ц и Е форматирам, Д никад.