Помош, софтверски проблеми и совети

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дали кај сите корисници на Гугл Хром, ова checking for updates(мени settings, подмени help), стои цело време?
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=p8n06shffj729kbmthk9.png
Да и изгледа како да проверува ама вечно вака седи, и јас мислев споро е, и повеќе време го оставив ама иста приказна....ќе го средат и тоа, сеа во др верзија

H

HoT IcE

Гостин
При делење на ХДД, има ли некој проблем или да дојде до некој конфликт ако ХДД го распоредам вака:
C: 50GB
D: 350 GB
E: 50GB
Windows 7 64 Bit

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
При делење на ХДД, има ли некој проблем или да дојде до некој конфликт ако ХДД го распоредам вака:
C: 50GB
D: 350 GB
E: 50GB
Windows 7 64 Bit
Според size-то на партицииве вероватно сакаш на C: да ставиш Win а ProgramFiles/Documents да ти е на D: т.е. да го оделиш оперативниот од све друго. Добра работа е тоа, само си заборавил на pagefile.sys т.е. swap фајлот кој знае да стане доста голем у зависност од рамот и лесно се фрагментира. Значи ја би ја намалил C: пример на 30 или 40Гб(20Gb се доволни за инстал, + 10-20 за апдејти) и одма после неа би креирал една мала од 10Гб за swap фајлот. Со тие 2 партиции фактички имаш вкупно 3, пошто 7цата сама креира една скриена партиција од 100Мб ради бекап што значи имаш место само за уште една партиција после тие C: i D: т.е. третата ке ти биде 400Гб пошто на еден хард до 4 примарни партиции може да се креираат. Ке најдеш на нет дека некои ја тргаат таа од 100Мб не ради простор туку ради слободна партиција али не е препорачливо добро е да стои за црни дани :)

H

HoT IcE

Гостин
Според size-то на партицииве вероватно сакаш на C: да ставиш Win а ProgramFiles/Documents да ти е на D: т.е. да го оделиш оперативниот од све друго. Добра работа е тоа, само си заборавил на pagefile.sys т.е. swap фајлот кој знае да стане доста голем у зависност од рамот и лесно се фрагментира. Значи ја би ја намалил C: пример на 30 или 40Гб(20Gb се доволни за инстал, + 10-20 за апдејти) и одма после неа би креирал една мала од 10Гб за swap фајлот. Со тие 2 партиции фактички имаш вкупно 3, пошто 7цата сама креира една скриена партиција од 100Мб ради бекап што значи имаш место само за уште една партиција после тие C: i D: т.е. третата ке ти биде 400Гб пошто на еден хард до 4 примарни партиции може да се креираат. Ке најдеш на нет дека некои ја тргаат таа од 100Мб не ради простор туку ради слободна партиција али не е препорачливо добро е да стои за црни дани :)
Јок, иако ми даде добар hint.
Во C:, сакам да биде Вин, програмите, апдејтите.
D: сакам да ми служи како магазин за музика, филмови, слики.
E: за игри и чување на одредени инсталации.
Го делам вака, зошто полесно ми е за организирање, кога ќе дојде до ситуација да се наполнам со вируси, сликите, филмовите и музиката ми се на сигурно.
И при формат, само Ц и Е форматирам, Д никад.

Член од
29 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Veke 1-2 meseci a moze i poveke go imam prolemot koga go ukl laptopot mi pise bootmgr is missing bidejki ne mi prima cedinja rasipano mi e probav da go preinstaliram preku usb imav prethodno 7-ca ultimate probav da go preinstaliram preku usb staviv pak 7-cata ultimate i odam da go preinstaliram mi pise disk error ne znam sto e ali mislam deka hard diskot e eban ovaj mi e vejke vtor hard disk i dvata po 320 gb sakam da znam dali moze da se naprave nesto ili da kupuvam nov fala odnapred na pomos

A

AnFem

Гостин
Имам registration entries, кои би ми послужиле за да го апдејтирам Касперскиот. Што треба да направам со нив и како да знам кој е вистинскиот од тие неколку?

Член од
29 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
brat koga probuvam preinstalacija so usb stavam usb i na ekranot mi pise disk error na crn ekran poveke nemozam ni system repair da pravam do tamu e rabota

A

Alexander Nevsky

Гостин
Има ли начин да проверам некоја активност на ПЦ?
Пример која програма била отворена,кој документ бил избришан или отворен зборам од компјутерот.

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Во excel имам оогромна табела што треба да ја зголемам на пр за 25%. е сега како да направам сите да се зголемат за 25% без да ги кликам едно по едно.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
brat koga probuvam preinstalacija so usb stavam usb i na ekranot mi pise disk error na crn ekran poveke nemozam ni system repair da pravam do tamu e rabota
Najdi SMART Monitoring kaj ti e u BIOSot i stavi ja na Disable, i pisi do kaj ke stignes posle so Win7. Ako povtorno nemozes so usbto da dojdes do recovery na 7cata ke si go isformatiras USBto i ke si butiras so hirens bootcd..u najmala raka imas tamu Mini XP i probaj od tamu bar podatocite da si gi iskopiras ako uopste ostanala nekoja particija ziva pa da mozes da browsas.Testdisk moze da ti pomogne so ova citanje/copiranje na drug hard ili stik na toa sto ti e bitno od diskot.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Го форматирав мојот компјутер и имам монитор Ацер, заедно со мониторот ми дојде и оваа програма на цд http://www.portrait.com/dtune/acr/enu/index.html , ама сега не можам да му ја наместам потребната резолуција на мониторот и сликата ми е матна и не се чита убаво. Преку оваа програма има едно копче Prefered (со кое автоматски ми се мести резолуцијата) но не сака да се стисне.
Дали некој знае да ми помогне???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Имам registration entries, кои би ми послужиле за да го апдејтирам Касперскиот. Што треба да направам со нив и како да знам кој е вистинскиот од тие неколку?
What? зошто ти треба регистри за да го абдјетуваш антивирусот? стисни само на абдејт, која верзија на Касперкси ја користиш, и дали е со лиценца или некоја кракувана катастрофа?

Kajgana Shop

На врв Bottom