Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ај вака уште нешто да ве прашам. Имам ATI Mobility Radeon HD 5470, резолуцијата најголема ми е 1600x900. Некаде прочитав дека треба да има и 1680x1050. Што проблем има лап топов? :D
Koj laptop i na koj OS? Istata grafika ja imam, max rezolucija so mozam da ja izberam na 15" monitor e 2048x1536, drajverot e od HP pod XPSP3.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:27 ---
јас го форматирах вчера и нема проблем но ако напишеш кој оперативен систем го користеш сигурно полесно ке може некој да ти одговоре.јас само би те питал дали се форматира како шо треба.кај мене се појави проблем со звуко но го средиме проблемо со помош на овој форум .и имам уште еден проблем .слегнах драјвери за блутуут-о и ништо ,не се препознават со мобилнио нокиа 5800 ехпресс мјузик.ако некој му е познато нека пише шо да направам
Instaliras WIDCOMM drajver od tuka, posle instaliras Acer LaunchManager Application od tuka. Ko ke go sredis toa so restart ili dva pritisni go kopceto za bluetooth od prednata dolna strana na laptopot i vidi sto ke ti iskoci na ekran. Najverovatno Wifito e ukljuceno a bluetoothot iskljucen a tie se combo karta (2 vo edno) i moguce na ekran da ti iskoci prozorce so opcija da gi palis/gasis poedinecno ili dvete.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Koj laptop i na koj OS? Istata grafika ja imam, max rezolucija so mozam da ja izberam na 15" monitor e 2048x1536, drajverot e od HP pod XPSP3.
Dell Inspiron N7010, значи мониторот е 17инчи. Windows 7 Ultimate Service Pack 1.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Помош за ова? Фајрфоксот гличува при фулскрин видеа.

Член од
31 март 2012
Мислења
47
Поени од реакции
9
Dell Inspiron N7010, значи мониторот е 17инчи. Windows 7 Ultimate Service Pack 1.
1600x900 e максималната резолуција што ти ја подржува екранот.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:33 ---
Помош за ова? Фајрфоксот гличува при фулскрин видеа.
Само на фајрфоксот ти прави вака?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
1600x900 e максималната резолуција што ти ја подржува екранот.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:33 ---

Само на фајрфоксот ти прави вака?
Сеа приметив дека и на мајнкрафт вака прави. Не само на јутуб.
Пробав намалив резолуција, зголемив, мењав херцажи, нов драјвер...ништо.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Читни го муабетов тука, ако се наоѓаш и ти во слична ситуација драјверот е тука во линковите т.е. тука.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:50 ---
Сеа приметив дека и на мајнкрафт вака прави. Не само на јутуб.
Пробав намалив резолуција, зголемив, мењав херцажи, нов драјвер...ништо.
Овде

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
абе и на 360п гличува, не па на фул хаде
Ако не ти е тешко ке добиеме одговор на ова ?
И што си сменил од кога почна ова да ти се дешава, апдејтираше нешто, инсталираше вчера денес или не ти е од денес проблемов ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако не ти е тешко ке добиеме одговор на ова ?
И што си сменил од кога почна ова да ти се дешава, апдејтираше нешто, инсталираше вчера денес или не ти е од денес проблемов ?
Седмица
не е кај мене дома ќе видам еќ ти кажам за фпс

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Dobro eve pak da povtoram :) .... vcera go formatirav laptopot onaka kolku da go iscistam,osvezam ... windows 7 prof 32bit, kakov i sto si imase, odkako go formatirav sega e 3-4 pati posport, prosecno CPU usage mi e 70-80% , laptopov zagreva mn poveke od pred toa, dodeka grafikata izgleda deka e vo red ... Nekoj care ? blagodaram unapred

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Dobro eve pak da povtoram :) .... vcera go formatirav laptopot onaka kolku da go iscistam,osvezam ... windows 7 prof 32bit, kakov i sto si imase, odkako go formatirav sega e 3-4 pati posport, prosecno CPU usage mi e 70-80% , laptopov zagreva mn poveke od pred toa, dodeka grafikata izgleda deka e vo red ... Nekoj care ? blagodaram unapred
А претходно од истото тоа цд win7 prof ти беше инсталирано или од друго ? Можно е нешто до тоа да биде проблемот, оти знаеш, секакви модификувани верзии има по торентите. Друго, дали ги инсталираше сите потребни драјвери како чипсет, матична, графичка итн ? Симни Speedfan и види со колку вртежи ти работи кулерот и кои се' делови највеќе загреваат.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:27 ---

Instaliras WIDCOMM drajver od tuka, posle instaliras Acer LaunchManager Application od tuka. Ko ke go sredis toa so restart ili dva pritisni go kopceto za bluetooth od prednata dolna strana na laptopot i vidi sto ke ti iskoci na ekran. Najverovatno Wifito e ukljuceno a bluetoothot iskljucen a tie se combo karta (2 vo edno) i moguce na ekran da ti iskoci prozorce so opcija da gi palis/gasis poedinecno ili dvete.
значи направено е се шо ми кажа но кога ке стиснам двапати копчето за блутут ми пише NO DEVICE и нокиа-та не го препознава на компјутеро :( шо понатам ?

Kajgana Shop

На врв Bottom