Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
проверено се е ок там .одам саа по инструкции на STEAM :) се надевам ке најдам тава со треба
Ок, тоа е добар пристап пошто се работи за лаптоп. Тоа што ти го пишав повеќе се користи за но-наме пцјата ;)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
нема 64битно, самото си работи и на 32 битни системи без проблем, шо OS имаш?
Абе 7ца имам се инсталира нормално ама за да го подигнам ми вика нот коректли..дадете некоја проверена верзија или било што..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
иди во Users>tvojotuser>appdata>roaming>nero>во една од папкиве влези, после мислам уше една папка беше, ќе го имаш неро сетапот

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
нема 64битно, самото си работи и на 32 битни системи без проблем, шо OS имаш?
не сакаше да го отвори тај линк на Steam но го искористих така шо видех шо треба да најдам там и потерах на друг начин и најдех друга страна на ACER .најдех повеке од тава шо ми треба . Steam фала ,можеби не ми го отвори оти започнува со ftp а колки шо јас знам никојпат не сум отворал на ftp (сервер е ftp нели ? :))оти не подржува или шо и да е со мојо интернет.фала и на Lurtz добродеојдени беа и твојте информации .саа е се ок па дури и ке го напраам подобар ком :)

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Дечки не знам како да го објаснам ова али страшно ме нервира проблемов и ми треба помош. Мислам дека оваа тема е најсоодветна. Пишувам семинарска на пример, и веќе иам напишано извесен текст, и после некое време приметувам погоре дека сум згрешила на едно место. Идам да ја поправам грешката, ама место backspace и да се избрише па на истото место нова буква да се напише, мене новата буква ми доаѓа на место на следната, и така цело време. Значи не можам да избришам, зашо после цел текст ќе треба отпоново да го напишам. Многу ме нервира и не знам како да го поправам. Пробав да отворам нов документ и да го постирам истиот текст па таму да пишувам, ама истото се дешава...

Г

Гучи

Гостин
Дечки не знам како да го објаснам ова али страшно ме нервира проблемов и ми треба помош. Мислам дека оваа тема е најсоодветна. Пишувам семинарска на пример, и веќе иам напишано извесен текст, и после некое време приметувам погоре дека сум згрешила на едно место. Идам да ја поправам грешката, ама место backspace и да се избрише па на истото место нова буква да се напише, мене новата буква ми доаѓа на место на следната, и така цело време. Значи не можам да избришам, зашо после цел текст ќе треба отпоново да го напишам. Многу ме нервира и не знам како да го поправам. Пробав да отворам нов документ и да го постирам истиот текст па таму да пишувам, ама истото се дешава...
Иди у word options-advanced и одштиклирај use overtype mode.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Иди у word options-advanced и одштиклирај use overtype mode.
Еј фала, у меѓувреме ми помогнаа, ми рекоа дека сум го стиснала копчето 'Insert' на тастатура. Го стиснав уште еднаш и прекина да ми прави проблем :) Фала и на тебе сепак :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Имам 64 битна седмица, само што ќе го уклучам лаптопов одма 3гб рам зафатени. Што ли може да зафаќа толку ? Кога имам уклучено Хром 5 гига зафатени. Има некој програм за да видам која апликација или процес колку рам троши ?

Член од
31 март 2012
Мислења
47
Поени од реакции
9
Имам 64 битна седмица, само што ќе го уклучам лаптопов одма 3гб рам зафатени. Што ли може да зафаќа толку ? Кога имам уклучено Хром 5 гига зафатени. Има некој програм за да видам која апликација или процес колку рам троши ?
Провери во task manager цтрл + шифт + ескејп и иди под процес табот.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
некое инфо за чудово што се појавува се мислам дека е оти не е лиценциран виндовсот ама сепак да ве прашам ваљда има некој по стручен на форумов

Attachments

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
некое инфо за чудово што се појавува се мислам дека е оти не е лиценциран виндовсот ама сепак да ве прашам ваљда има некој по стручен на форумов
ПП, секунда.

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
znaci go formatirav laptopov poradi prenatrupanost i osvezuvanje posle skoro godina ... posle formatiranjevo grafikata si e se vo red , ama kompj e trojno po spor, cpu usage prosek 80% ... pomos nekoj so moze da bide rabotava ?

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
znaci go formatirav laptopov poradi prenatrupanost i osvezuvanje posle skoro godina ... posle formatiranjevo grafikata si e se vo red , ama kompj e trojno po spor, cpu usage prosek 80% ... pomos nekoj so moze da bide rabotava ?
јас го форматирах вчера и нема проблем но ако напишеш кој оперативен систем го користеш сигурно полесно ке може некој да ти одговоре.јас само би те питал дали се форматира како шо треба.кај мене се појави проблем со звуко но го средиме проблемо со помош на овој форум .и имам уште еден проблем .слегнах драјвери за блутуут-о и ништо ,не се препознават со мобилнио нокиа 5800 ехпресс мјузик.ако некој му е познато нека пише шо да направам

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
јас го форматирах вчера и нема проблем но ако напишеш кој оперативен систем го користеш сигурно полесно ке може некој да ти одговоре.јас само би те питал дали се форматира како шо треба.кај мене се појави проблем со звуко но го средиме проблемо со помош на овој форум .и имам уште еден проблем .слегнах драјвери за блутуут-о и ништо ,не се препознават со мобилнио нокиа 5800 ехпресс мјузик.ако некој му е познато нека пише шо да направам
32 biten wind 7 prof , kakov i sto treba ... i ednostavno pregreva ... kako da e staen na high-performance , a pred toa i da bese staven na high ne pravese vaka

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ај вака уште нешто да ве прашам. Имам ATI Mobility Radeon HD 5470, резолуцијата најголема ми е 1600x900. Некаде прочитав дека треба да има и 1680x1050. Што проблем има лап топов? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom