Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Има една финта. Еве ја.
Оди во Start и отвори Run.(или задржи Windows Копче и R заедно) Сега во лентата напиши regedit и кликни OK. Сега отворај ги по ред папките како што ќе ги напишам.
HKEY_LОCAL_MACHINE
Sоftware
Microsoft
Windows NT
Current Version
Winlogon
Во папката "Winlogon" има уште една папка која се вика "Notify". Избриши ја со десен клик и Delete.
Сега рестартирај го компјутерот. Кога ќе го рестартираш нема да ја има напомената за активација на Windows, но мораш да го направиш следново за таа потполно да исчезне. Значи откако ќе го рестартираш оди во My Computer -- Local Disk C -- Windows -- System32 -- и овде пронајди го фајлот со име WgaTray.exe и избриши го. Сега немораш да го рестартираш компјутерот туку можеш да продолжиш да работиш. Се надевам дека помогнав.
Фала многу на одговорот.Пробав вака нешто слично преку safe mode ама не успешно се надевам со ова ке успеам да го исклучам.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
asus lap top 2 гб рам и3 процесор- вин 7 32 или 64 битен да му клам? јас сум за 32 ама имаше 64 па дајте ај помогнете да не се двоумам :D

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
дали сета историја од нет сурфање се зачувува в компјутер?
И каде?
(освен историјата во горниот дел од менито на пребарувачот :P ....)

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
дали сета историја од нет сурфање се зачувува в компјутер?
И каде?
(освен историјата во горниот дел од менито на пребарувачот :P ....)
Па зависи за која апликација, а секоја различно зачувува. Може да ја исчистиш како на пример со CCleaner.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.060
Поени од реакции
2.007
Ако може помош.... Компјутерот постојано ми каочи, значи кога прв пат го палам морам едно 5,6 рестарта да му напраам за нормално да почне да работи, го носев на форматирање, работеше нормално 3,4 дена и потоа почнаа пак истите проблеми. Го однесов повторно на формат работеше 3,4 дена нормално и пак истото го однесов во друг сервис ми ставиа 7, претходно користев хп, пак истиот проблем. Кога отидов пак ми рекоа демек проблемот е во рам меморија, па му доградив уште 2 гб, но проблемот остана ист. Кога отидов повторно ми рекоа демек или е до графичката кар. или до матичната е сеа не знам што да правам бидејки баиги пари се во прашање за да би експриментирам, а и имам впечаток дека не сакаат да ми помогнат, туку гледаат само да ми направат некоја глоба.
бтв немам инсталирано некакви програми кои би можеле да му пречат на виндовсот.
Благодарам и поздрав.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ако може помош.... Компјутерот постојано ми каочи, значи кога прв пат го палам морам едно 5,6 рестарта да му напраам за нормално да почне да работи, го носев на форматирање, работеше нормално 3,4 дена и потоа почнаа пак истите проблеми. Го однесов повторно на формат работеше 3,4 дена нормално и пак истото го однесов во друг сервис ми ставиа 7, претходно користев хп, пак истиот проблем. Кога отидов пак ми рекоа демек проблемот е во рам меморија, па му доградив уште 2 гб, но проблемот остана ист. Кога отидов повторно ми рекоа демек или е до графичката кар. или до матичната е сеа не знам што да правам бидејки баиги пари се во прашање за да би експриментирам, а и имам впечаток дека не сакаат да ми помогнат, туку гледаат само да ми направат некоја глоба.
Благодарам и поздрав.
Напојување? Хард?

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
Znaci imam eden problem ustvari udevuk me interesiralo sto znaci tasniceto vo control panel? dali e mozda virus nesto ili drug nekoj se uklucuva na kompjuterot moj osven mene? pomos

Attachments

S

Sagan

Гостин
Znaci imam eden problem ustvari udevuk me interesiralo sto znaci tasniceto vo control panel? dali e mozda virus nesto ili drug nekoj se uklucuva na kompjuterot moj osven mene? pomos
Вирус е!!! Че ти го падне виндоусот.

Се шалам. :icon_lol:
Опција некој друг да го користи компјутерот пошто имаш пасворд на твојот акаунт. Само што, како што гледам, гостинскиот акаунт е исклучен (off).

F

FuckYouAll

Гостин
Во последно време често ми се блокира компјутеров додека гледам подолго видео, дали на нет или преку VLC.
хелп:unsure:

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Абе коа проверам во биосот на компјутерот, кај еден комшија, покажува температура на процесорот до 90 степени, а истото го прикажува и на малото екранче на куќиштето. Но, фати допри го, тоа мртво ладно, не покажува воопшто дека е толку висока температурата. Дали би требало да го носат на сервис или ќе си работи нормално? Ја им препорачав да го однесат да видат шо му е, но тие без гајле си работат на него..

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Благодарам и поздрав.
Другар ако си сигурен дека не е до напојувањето или хардот тогаш види кои програми ти се уклучуваат на Start Up можи некоја од нив да го кочи. Мене ми се има случувано исто така да го уклучам лаптопот и да блокира односно само да си врти тоа крукчето што се појавува во такви моменти па да го рестартирам и потоа све си е во ред, па преку msconfig исклучив некои програми да не ги отвора со самото уклучување на лаптопот па сега е во ред.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Абе коа проверам во биосот на компјутерот, кај еден комшија, покажува температура на процесорот до 90 степени, а истото го прикажува и на малото екранче на куќиштето. Но, фати допри го, тоа мртво ладно, не покажува воопшто дека е толку висока температурата. Дали би требало да го носат на сервис или ќе си работи нормално? Ја им препорачав да го однесат да видат шо му е, но тие без гајле си работат на него..
Абе уживај! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom