Помош, софтверски проблеми и совети

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Е па стај го disable :)
Вака, ке те упатам да го прочиташ текстов тука и да го направиш стрес тестот(линкот е под видеото кај што пишува Hardware Acceleration Stress Test)
Работата е што новите верзии на броусерите како Firefox, IE9, Chrome ја имаат вградено таа опција за Hardware Acceleration која колку што може да се свати од текстов од линкот погоре користи нешто што се вика Direct2D кое пак е подржано од 7цата ама не е подржана под XP. Значи комбинацијата Најнов Броусер + WinXP го дава тоа што тебе ти се случува а веровато ке се случи скоро и нa многу други кои се на послаби конфигурации и под XP и ке решат да апдејтираат броусер(пример Firefox од 3.6.28 на 11ка). Нa стрес тестот ако имаш 3FPS добар си, пошо денес баш тестирав на еден лаптоп i3/3GBRAM/ATI Radeon 5xxx/ под XP и Firefox 11 со укључено хардверско забрзување резултатот беше 5FPS и многу споро се скролаат веб страните неовисно дали има видео или не.
Nice.

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Е па стај го disable :)
Вака, ке те упатам да го прочиташ текстов тука и да го направиш стрес тестот(линкот е под видеото кај што пишува Hardware Acceleration Stress Test)
Работата е што новите верзии на броусерите како Firefox, IE9, Chrome ја имаат вградено таа опција за Hardware Acceleration која колку што може да се свати од текстов од линкот погоре користи нешто што се вика Direct2D кое пак е подржано од 7цата ама не е подржана под XP. Значи комбинацијата Најнов Броусер + WinXP го дава тоа што тебе ти се случува а веровато ке се случи скоро и нa многу други кои се на послаби конфигурации и под XP и ке решат да апдејтираат броусер(пример Firefox од 3.6.28 на 11ка). Нa стрес тестот ако имаш 3FPS добар си, пошо денес баш тестирав на еден лаптоп i3/3GBRAM/ATI Radeon 5xxx/ под XP и Firefox 11 со укључено хардверско забрзување резултатот беше 5FPS и многу споро се скролаат веб страните неовисно дали има видео или не.
Со Google Chrome ми покажува 6FPS и со уклучен, и со исклучен hardware accelerator. Добро е тоа или?
Инаку фала ти многу за информациите, ако е така како што викаш, изгледа дека ќе морам да инсталирам Opera како browser. Или можеби да ставам Windows 7. Мислите ли дека со следнава конфигурација можам да инсталирам Windows 7 или да не си играм? :)

CPU: Intel Celeron 2.53 GHz
RAM: 2X 512 MB PC3200 DDR SDRAM
AGP: GeForce 6600 256 MB
80GB простор на Хард диск?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Помагајте дечки (и девојки ако ве има :D)
Не ми се отвара Ед-римув опцијата од контрол панелот, се појавува порака:
Please wait while the list is beig populated и останува така и не отвара ништо, а во меѓувреме го успорува компјутерот. За преинсталирање не доаѓа во предвид барем во догледно време бидејќи имам доста работа.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Со Google Chrome ми покажува 6FPS и со уклучен, и со исклучен hardware accelerator. Добро е тоа или?
Инаку фала ти многу за информациите, ако е така како што викаш, изгледа дека ќе морам да инсталирам Opera како browser. Или можеби да ставам Windows 7. Мислите ли дека со следнава конфигурација можам да инсталирам Windows 7 или да не си играм? :)

Исти резултат ти покажува 6FPS затоа што си на XP и не функционира забрзувањето, зирни си у таск менаѓер мислам дека со укључен само процесорот ти е пооптоварен а ништо не постигнува, 7ца бара за да тие 6 рипнат на 20 или шознам колку FPS ке рипне за твојава конфигурација, на америве по нет им рипа по 60 и се бунат зашто е лимитиран тестот на 60ФПС :)
На линков е стрес тестот на микрософт со рибите.
Иначе со таа конфигурација да пробаш 7ца Hоme верзијата да ја ставиш, со ултимејт вероватно поспоро ке ти работи.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво батки. Ај ве молам за помош. Значи вака. Морам да го дознаам Passwordot од fb на сестрами. Си пишуе со некое идиотче па да си ја контролирам малце. Пошо она крие се. Денес и се јави он, она вика Бојана ме бара. Луѓе помагајте. Морам да и дознаам pass. Имаше keyloggeri порано ама неможам да ги најдам. Ај помогнете ми запосле пред мама и тато да не зуцне ништо! Има да си ќути!

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Здраво батки. Ај ве молам за помош. Значи вака. Морам да го дознаам Passwordot од fb на сестрами. Си пишуе со некое идиотче па да си ја контролирам малце. Пошо она крие се. Денес и се јави он, она вика Бојана ме бара. Луѓе помагајте. Морам да и дознаам pass. Имаше keyloggeri порано ама неможам да ги најдам. Ај помогнете ми запосле пред мама и тато да не зуцне ништо! Има да си ќути!
Другар инсталирај REFOG keylogger ама ке можиш да го користиш само 3 дена. Иначе немој многу да го злоупотребиш тоа што ќе и ја научиш лозинката. (y)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Мислите ли дека со следнава конфигурација можам да инсталирам Windows 7 или да не си играм? :)

Не си играј.

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
мала помош ако може
ако инсталирам втор оперативен систем дали ќе треба и за вториот да инсталирам драјвери, програми... и др. посебно или ги користи од првиот ?

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
мала помош ако може
ако инсталирам втор оперативен систем дали ќе треба и за вториот да инсталирам драјвери, програми... и др. посебно или ги користи од првиот ?
Види брат. Ако сакаш на пример да инсталираш XP, а веќе имаш инсталирано Windows 7, ќе треба да инсталираш наново драјвери. Исто така е за линукс. А ако сакаш да инсталираш Mac OS X тогаш треба да најдеш соодветни драјвери т.е Кекстови (Kext). А доколку имаш инсталирано Windows XP, а сакаш да инсталираш Windows 7, тогаш Windows 7 сам ќе си ги преземе драјверите. За програмите не се секирај. Само треба да се компактабилни со двата оперативни системи. На пример некој се компактабилни со Windows XP, ама не се со Windows 7.Се надевам дека помогнав.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Кога пробам да отворам Command Prompt Menager (CMD) компјутерот ми се рестартира, како можам да го средам ова?

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Кога пробам да отворам Command Prompt Menager (CMD) компјутерот ми се рестартира, како можам да го средам ова?
Има 100% некој вирус. Скенирај го целосно системот, ако пронајде избриши ги сите вируси. Ако не најде зачувај што ти треба на USB(ама 40% може и во нив да е вирусот) и форматирај дисковите и реинсталирај го windowsot.

K

kalimer0

Гостин
Најверојатно PC-OFF.bat вирус кој го рестартира компјутерот при отварање на cmd. Овој вирус обично ги креира следниве фајлови во C:\WINDOWS

password_viewer.exe
bar311.exe
photo.zip.exe
pc-off.bat

Направи search во WINDOWS фолдерот и избриши ги овие фајлови или за поедноставно отвори notepad и пиши:

Код:
@echo off
del /a /f c:\windows\bar311.exe
del /a /f c:\windows\password_viewer.exe
del /a /f c:\windows\photo.zip.exe
del /a /f c:\windows\pc-off.bat
pause
Сочувај го фајлот како bilosto.bat и стартувај го. Ако компјутерот се рестартира пак, симни
SmitFraudFix v2.423 или Malwarebytes

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако знае нека ми кажи некој активатор за Win Xp.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Ај некој ако знае нека ми кажи некој активатор за Win Xp.
Има една финта. Еве ја.
Оди во Start и отвори Run.(или задржи Windows Копче и R заедно) Сега во лентата напиши regedit и кликни OK. Сега отворај ги по ред папките како што ќе ги напишам.
HKEY_LОCAL_MACHINE
Sоftware
Microsoft
Windows NT
Current Version
Winlogon
Во папката "Winlogon" има уште една папка која се вика "Notify". Избриши ја со десен клик и Delete.
Сега рестартирај го компјутерот. Кога ќе го рестартираш нема да ја има напомената за активација на Windows, но мораш да го направиш следново за таа потполно да исчезне. Значи откако ќе го рестартираш оди во My Computer -- Local Disk C -- Windows -- System32 -- и овде пронајди го фајлот со име WgaTray.exe и избриши го. Сега немораш да го рестартираш компјутерот туку можеш да продолжиш да работиш. Се надевам дека помогнав.

Kajgana Shop

На врв Bottom