Помош, софтверски проблеми и совети

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Да ве прашам нешто, незнам дали е софтвер/харвер но ве молам помогнете ми најбрзо што можете...

Се работи за Compaq. Исто ваков како на сликата. Е сега има едно копче (може да го видите на сликава лево е) кое е за уклучување и исклучување на лаптопот. Е сега, копчето ми свети (дава знак дека пцто е уклучено и се слуша како работи машината), но мониторот е црн и неможе ништо да се види... И копчето нонстоп свети колку и да го кликам тоа свети :(. ВЕ МОЛАМ ПОМОШ

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.564
Поени од реакции
4.538
Можно ли е во школо да се допре некако до терминал?

Прашав и во другата тема ама не добив одговор.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Да ве прашам нешто, незнам дали е софтвер/харвер но ве молам помогнете ми најбрзо што можете...

Се работи за Compaq. Исто ваков како на сликата. Е сега има едно копче (може да го видите на сликава лево е) кое е за уклучување и исклучување на лаптопот. Е сега, копчето ми свети (дава знак дека пцто е уклучено и се слуша како работи машината), но мониторот е црн и неможе ништо да се види... И копчето нонстоп свети колку и да го кликам тоа свети :(. ВЕ МОЛАМ ПОМОШ

стисни и не пуштај додека не се исклучи.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 03:52 ---
Можно ли е во школо да се допре некако до терминал?

Прашав и во другата тема ама не добив одговор.
Да

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Пред неколку дена симнав една епизода од серија во HDи кога ја пуштив на gom player сецкаше и звукот каснеше.Да не треба преку друго нешто да се пушта HD или така ја симнав?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Пред неколку дена симнав една епизода од серија во HDи кога ја пуштив на gom player сецкаше и звукот каснеше.Да не треба преку друго нешто да се пушта HD или така ја симнав?
Инсталирај pot player http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/PotPlayer.shtml и пушти ја со него ако не сецка до Gom player-ot е, ако сецка тогаш е до компјутерот (слаб) или така си ја симнал!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Најверојатно имаш слаб процесор и/или слаба графичка.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И со јак процесор и графичка сецка тоа гом-от, нека проба преку друг плеер.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Има проблеми со bluetooth на лап топот. Во Action Centar ми пишуваше дека престанал да работи и ми препорача страна за да симнам и да направам апдејт. Го симнав ова и пуштам ама заглавува. Еве слика

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
mkv фалјови никако на gom player сецка и звукот касни Media Player Classic или друг player

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
KMPlayer/Splash Pro за HD ствари.Го имате по торенти, стварно подобра слика вади него обичниве плеери кога станува збор за гледање у ХД(а може и обични филмови да се гледаат, пак подобра слика и звук може да извади)а можете и вие сликата и звукот да си го подесите како сакате.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не сум приметил вакво нешто кај никој никогаш.
Кај мене само на mkv фајлови го имам вој проблем ми касни звукот нај новата верзија е на gom и пак исто за тоа го користам media player classic а за avi фајлови го користам gom и убаво си работи на ави...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
test.jpg

Како може овака да ми дава ? Инаку имам Nvidia GT540m 2gb и интегрирана intel, зошто ми дава 5.7 на windows aero а 6.7 на gaming graphic ? Како да го средам ова

Kajgana Shop

На врв Bottom