Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Пробав и со тоа, пак исто.
исто и кај мене со Power DVD
--- надополнето: Sep 29, 2011 11:21 AM ---
Што нејќе, да бутира цедето, да се форматира дискот за време на инсталација или што? Објасни подетално.. И од кај ја симна инсталацијата?
Да стартува форматот на компјутерот. Од замунда

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пробав и со тоа, пак исто.
Имаш вирувчиња пријателе, согласно претходната слика што ја даде, гарант.
--- надополнето: Sep 29, 2011 12:57 PM ---

А како тоа го „форматираш“? Си го правел тоа некогаш порано? Објасни да видиме кај грешиш за да можеме да ти помогнеме. Вака само ќе нагаѓаме. Опиши детално што правиш. Прво не сфаќам зошто ти е бутабилно ЦД да правиш од веќе бутабилно цд. И како го сними?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
--- надополнето: Sep 29, 2011 12:57 PM ---

А како тоа го „форматираш“? Си го правел тоа некогаш порано? Објасни да видиме кај грешиш за да можеме да ти помогнеме. Вака само ќе нагаѓаме. Опиши детално што правиш. Прво не сфаќам зошто ти е бутабилно ЦД да правиш од веќе бутабилно цд. И како го сними?
Претходно со ЦД од другар и сакаше да се форматира компјутерот а сега го загуив некаде цд-то и се обидувам да изрежам бутабилно цд за самиот да форматирам, заклучок од последниот формат пред недела кога ми зедоа 600 ден.
За програмата Power DVD несака и после реинсталирање да се подигне. Незнам зошто. Ми дава пак прозорец со Reinstall may can fix.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Претходно со ЦД од другар и сакаше да се форматира компјутерот а сега го загуив некаде цд-то и се обидувам да изрежам бутабилно цд за самиот да форматирам, заклучок од последниот формат пред недела кога ми зедоа 600 ден.
За програмата Power DVD несака и после реинсталирање да се подигне. Незнам зошто. Ми дава пак прозорец со Reinstall may can fix.....
И пак ништо не кажа. Остави Пауер ДВД, тоа откако ке преинсталираш (форматирање е нешто сосем друго иако сите го викаат форматирање).
Ако не сакаш пак да си тупнеш 600ден, тогаш потруди се да објасниш во кој дел и што не ти оди, вака без информации не можеме да ти помогнеме. Прво тоа што си го симнал ако има екстензија .iso нарежи го директно без да го распакуваш. Неро ли користиш или што друго?

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Немогуче. И не е можно антивирусот да го блокира, го имам направено целиот фолдер како исклучок.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Значи сакаш да го форматираш компјутерот со бутабилно цд со виндоус икс пе ама не можеш да го изрежеш симнатиот виндоус, од замунда, на цд. Прво пробај со неро, најдобар начин ти е, ако не тогаш со таа втората шо ти ја пишав погоре од самиот виндоус доколку ти е 7, а ако ја немаш и таа тогаш симни Power ISO.
После откако направиш бутабилно цеде, нели се стартува инсталацијата на џамот и ако при инсталацијата не можеш да направиш формат тогаш тоа е до самата инсталација шо си ја симнал. Ако ги следиш овие чекори и ако неќе да се форматира ќе симнеш друга верзија од замунда, ќе ми кажеш да ти дадам линк во пп. Пиши па ќе видиме. :)
--- надополнето: Sep 29, 2011 6:07 PM ---
Немогуче. И не е можно антивирусот да го блокира, го имам направено целиот фолдер како исклучок.
Батка најди некоја замена за team viewer ако не тогаш направи формат на компјутерот.:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Могуче

Ај провери после инсталацијата дали ти е таму .exe фајлот
Или пробај исклучи го антивирусот при инсталација. Кој антивирус користиш?

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Могуче

И не ми текна да му кажам нека симне друга инсталација.

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Могуче

Си стои ехе-то, користам avg и го исклучив и пак нејќе.
--- надополнето: Sep 29, 2011 6:37 PM ---
И не ми текна да му кажам нека симне друга инсталација.
Како мислиш друга инсталација?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Си стои ехе-то, користам avg и го исклучив и пак нејќе.
--- надополнето: Sep 29, 2011 6:37 PM ---

очигледно според пораката ти кажува дека или не е тука или нема пристап до фајлот.
И дали инсталацијата ја симна од официјалната страна
--- надополнето: Sep 29, 2011 6:50 PM ---

А како му правиш старт на инсталацијата (ти кажав погоре, не се вика формат) и како го режеше цд-то? Да дојдам да ти преинсталирам или ќе кажеш повеќе? Му стави ли во Биосот да бутира од ЦД? дава ли некаква порака? Веднаш се подига Виндоусот? Што се случува, дај детали.....
Кажи постапката како го режеше цд-то, може тука грешиш, со неро ли? Која опција избра и тн. Не штеди толку на зборови мајку му, па не е ова интернетов телеграм па да ти наплаќаат по пишан збор. Ајде распиши се објасни се’, па ќе ти помогнеме, некаде сигурно грешиш.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Епа симни друга инсталација на тим вјувр од друга страна, на пример од download.com или softonic. Можеби е оштетен фајлот шо си го симнал за инсталирање.

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
очигледно според пораката ти кажува дека или не е тука или нема пристап до фајлот.
И дали инсталацијата ја симна од официјалната страна
Фајлот е тука, а што би можело друго да го блокира освен антивирусот? Пробав и рун ас админ.. ништо
И да од официјалната страна ја симнав.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Како и програмата PowerDVD исто така и Симс несака да се подигне :mad: Инаку за формат режам исо-фајлот и несака никако да стартува инсталацијата додека со претходното CD сакаше...

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Како и програмата PowerDVD исто така и Симс несака да се подигне :mad: Инаку за формат режам исо-фајлот и несака никако да стартува инсталацијата додека со претходното CD сакаше...
Сигурно погрешно го режиш, дај да видиме слика од цд драјвот. Провери си пак како ти се подредени boot devices, стај 1st boot да биде цд-ром.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е фала ти за опсежните и исцрпни информации и баш се потруди да објасниш. Спреми си 600 денари и викни си ја пак тетката. Вака не можеме да ти помогнеме

Kajgana Shop

На врв Bottom