Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
За каква музика која пее прашуваш, биди попрецизен.

Кириличните букви во ноутпат ми излегуваат како ?????????????????????? или ðñêà ñî äðàìàòè÷íîòî çãîëåìóâà
порано знаев да го средам сеа не успеав да се снајдам...
Јас ова го средував на овај начин.Control Panel>Regionал and Language Options>Regional Options(тука намести Македонски и горе и долу,после оди во Advanced( и тука намести Македонски).И ТОлку :P

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Или пак некој подобар да спуштам-додека не го имам

А предлог за подобар антивирус може :)
Avast 6.
--- надополнето: Aug 14, 2011 9:32 AM ---
Ееее ја ја имам 3.5-3.6
Ги имам и другите ама некако мозилава ми е најдобра :)
Послушај го советот на Мистер инфекшн, скенирај со програмот од линкот, но пред да го направиш тоа избери да се абдејтира скроз, одкако ќе заврши абдејтот стисни уште еднаш да се абдејтува се додека не бидеш сигурен дека ги имаш последните дефиниции. И да, кога ќе ти даде опција да почнеш трајал период стисни не - т.е. decline.
--- надополнето: Aug 14, 2011 9:35 AM ---
Вклучен ти е автоматскиот апдејт но бидејќи имаш пиратски виндоус тоа ти е сосема непотребно.
Истиот можеш да го исклучиш на следниов начин:
Start, Control Panel, Automatic Updates, одбери Turn of Automatic Updates, OK

Повеќе нема да те замара :)
Каква врска имa пиратски Виндоус и потреба од абдејти? како дојде до заклучок дека абдејтите на пиратски оперативен систем се непотребни? :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Вклучен ти е автоматскиот апдејт но бидејќи имаш пиратски виндоус тоа ти е сосема непотребно.
Истиот можеш да го исклучиш на следниов начин:
Start, Control Panel, Automatic Updates, одбери Turn of Automatic Updates, OK

Повеќе нема да те замара :)
Грешка, апдејтите за секој софтвер се клучни за стабилноста на истиот, како и брзината итн.
Како и за секој софтвер, така и за OS, т.е. Windows во овој случај. Сигурносни закрпи, закрпи за брзина/стабилност и многу други.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Никој не вика дека апдејтите се непотребни, но доколку имаш пиратски windows, прават проблем. Се јавува genuine, и бара активација...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако имаш добар лоадер ништо не ти можат, еве мене досега никогаш не ме фатиле (да чукнам у дрво :Р). Дури и тој проблематичниот апдејт со кој се изгореа повеќето го инсталирав зошто не ја видов темата на време и не ме фати. :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Добро ако е понова верзијата на лоадерот, ништо не ти е. Во секој случај, треба да си пазиш :).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Верзија на лоадер - стара година ипол - Windows 7 со сите можни абдејти (SP1) and counting, и никаков проблем, све што треба е да знаеш кој лоадер да го избереш, и на кој начин истиот работи.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Верзија на лоадер - стара година ипол - Windows 7 со сите можни абдејти (SP1) and counting, и никаков проблем, све што треба е да знаеш кој лоадер да го избереш, и на кој начин истиот работи.
Со Windows 7 и јас немам проблем, ама порано на икспе-то ми правеше глупости :) Во секој случај доста, забегавме со офтопик. Секако зависи се од лоадерот :)

M

Mussolini

Гостин
Не знам дали некому воопшто треба ама секак ке го постирам. Ак си имате проблем од типот на

Тој проблем може да се реши со ОВА

L

.Lost Angel.

Гостин
Неги утнувам него го симнувам директно од nvidia. а инаку ќе го исталирам и ми бара да го рестартирам компјутерот а после од кога ќе го рестартирам кога ќе се уклучи ја дава графичката дека е исталирана ама од кога ќе го исклучам скроз и после саат време седнам пак морам да ја исталирам бидејки не ми ја дава графичката како исталирана.

I

Ivanovska

Гостин
Имам проблем со BS Player на Windows 7. Јас симнувам песни од јутјуб со xilisoft програмчето и некои од нив кога сакам да ги слушам bs player несака да ги пушти. Или ја пушта претходната песна или ништо не пушта, како да не си кликнал на нова песна. Што може да е ова?

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Имам проблем со BS Player на Windows 7. Јас симнувам песни од јутјуб со xilisoft програмчето и некои од нив кога сакам да ги слушам bs player несака да ги пушти. Или ја пушта претходната песна или ништо не пушта, како да не си кликнал на нова песна. Што може да е ова?
Пробај со VLC

Kajgana Shop

На врв Bottom