Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Користам Vista Home Premium и се случува неколку пати да ми јави блускрин самото од себе, пример при сурфање, играње solitaire, ворд, музика слушање, DivX филм гледање и слични работи шо не го оптеретуваат лаптопот, а на игра ми се нема случено. По рестартирањето се’ си е океј, го подига виндовсот ко ништо да не било и си тера понатаму. Ова се случува отприлика еднаш во месецот или на два месеци еднаш. Не е толку често, ама не е па ни толку ретко за да не ме загрижи. Виндовсот си е таков каков што беше ко го купив лаптопот пред точно две години. Не ми е преинсталиран оттогаш, лиценциран е, редовно апдејтуван, нема вируси, тројанци, не инсталирам и бришам програми често.
Кој би можело да биди проблемот? Дали му е веќе критично време за преинсталација на системот, оти не е веќе така брзо како на почетокот, му треба подолго време за подигање, ама општо во работа не е спор, или пак проблемот е во bad sectors на хард дискот? ПОМОШ?
Знае некој совет или да не очекувам воопшто?

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Имам проблем драјверите не сакаат да се инсталираат за графичка и мрежна. Одам на драјверот за да се инсталира и прави подготовка и кога ке стаса она логото на nvidia после тоа треба да почне да се бираат опции и да го инсталирам драјверот но не сака едноставно се исклучува само од себе , не знам до што е проблемот со истите драјвери и претходно инсталирав. Ова е веднаш после формат. помош :):)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знае некој совет или да не очекувам воопшто?
Исчисти го компјутерот (внатре, од прашина) извади ги рам плочките, зачисти ги плочките и слотовоте и после смени им ги местата на рам плочките. Види дали пак ќе те зеза.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Исчисти го компјутерот (внатре, од прашина) извади ги рам плочките, зачисти ги плочките и слотовоте и после смени им ги местата на рам плочките. Види дали пак ќе те зеза.
Го имам направено тоа, дури и стакло беше ко го отворив лаптопот внатре.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Пробај го ова со графичката и слотот за графичка.
Ама за лаптоп се работи, интегрирана има графичка. А и не верувам оти е хардверски некој проблем, повеќе на софтверски ми личи, затоа и во оваа тема го пишав проблемов.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
дали низ интернет има custom visual styles за windows 7? знае некој добри страни за оваа работа? ;)

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
дечки како можам да го направам побрз start up и shut down?? бидејќи времето за гасење и стартување на компјутерот ми е многу големо

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Пробај ова и кажи. Јас не би пробал вакво забрзување, користи на сопствен ризик.
хуухухууху не ризикуам за првото и второто :))))
ги деселектирав тие апликациии во старт ап :))) го дефрагментирам редовно сеа уше еден голем хард диск и се ќе биде бомба :)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Кажете ми како одеше онаа постапката, за да можам да ги видам тие фолдери што се скриени, во my computer, па documents and settings, потоа што следува ?

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Кажете ми како одеше онаа постапката, за да можам да ги видам тие фолдери што се скриени, во my computer, па documents and settings, потоа што следува ?
My Computer > Tools > Folder Options > View > под Hidden Files & Folders штиклирај Show Hidden Files & Folders

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Било што е на Гугл(мејл, search) не ми отвара од Опера, некој друг го има проблемов?

Kajgana Shop

На врв Bottom