Помош, софтверски проблеми и совети

I

Intex

Гостин
Еми како да го направам ова.
Види, јас неам појма ми го форматираа, свакаш и сега ми треба звучна и како што да проверам па да ви дадам име, па да ми дадете.

Хелп!

--- надополнето ---

Има ли некој да даде? Хитно ми е ...

:/
Колку шо паметам, матичната ти е P4X533-A V1.0 - ECS Elitegroup. Ај некој да му даде драјвери, знам дека сте добри батковци, да слуша момчето Korn вечерва.:)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Еми како да го направам ова.
Види, јас неам појма ми го форматираа, свакаш и сега ми треба звучна и како што да проверам па да ви дадам име, па да ми дадете.

Хелп!

--- надополнето ---

Има ли некој да даде? Хитно ми е ...

:/
Ако е таа матична, симни ова и фурај до даска!!!!!

п.с. ако е во ред, сакам зелено:back:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
ЗНачи од вируси усбто претходно ми беше на рид онли.Е сеа еден колега на тато го направил да не е на рид онли и ми кажа дома само да го форматирам.ФИнтата е шо на таксбаро има иконка дека има римувабл драјвер ама у Мај компјутер не го покажува.П.С користам виндовс.

Edit. U properties ne pisuva deka e read only, dobro si pisuva kolku e iskoristeno i kolku ima ostanano prazen prostor ama koa sakah da go formatiram pisese "The disk is write protected" i ne mozes niti da go cistes niti defragmentiras, bukvalno nisto.Samo go otvara deka e prazno, a imam za utre proekt informatika i tamu da ne zezne na pcto na profesorkata, sea za sea ke go zemam na mama ili na tato ama za ponatamu?Ili da probam na linuks nesto da napravam?Sovet, ve molam.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Иди од линукс пробај форматирај го, знам мене ми вадеше проблем кингмаксов коа сакав во НТФС да го турам за еден фајл.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Ќе може ли некој да ми каже (да ми препорача) некое програмче за конвертирање (симнатите филмчиња да можам кога ќе ги изрежам да можам да ги гледам на ДВД).

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Користам Vista Home Premium и се случува неколку пати да ми јави блускрин самото од себе, пример при сурфање, играње solitaire, ворд, музика слушање, DivX филм гледање и слични работи шо не го оптеретуваат лаптопот, а на игра ми се нема случено. По рестартирањето се’ си е океј, го подига виндовсот ко ништо да не било и си тера понатаму. Ова се случува отприлика еднаш во месецот или на два месеци еднаш. Не е толку често, ама не е па ни толку ретко за да не ме загрижи. Виндовсот си е таков каков што беше ко го купив лаптопот пред точно две години. Не ми е преинсталиран оттогаш, лиценциран е, редовно апдејтуван, нема вируси, тројанци, не инсталирам и бришам програми често.
Кој би можело да биди проблемот? Дали му е веќе критично време за преинсталација на системот, оти не е веќе така брзо како на почетокот, му треба подолго време за подигање, ама општо во работа не е спор, или пак проблемот е во bad sectors на хард дискот? ПОМОШ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Како да смалам фајл..односно ПДФ документ и да го акнам на форумов..голем е :)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Зависи на кој оперативен си.
За win бесплатно ти е DVD Flick!!
За linux ти е kino,DVD Styler,PiTiVi video editor!!!

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Во winampot имам еден албум без име, означени ми се како Track 1, Track 2... сакам да ги средам и да ги крстам по име па ако има некоа програма која може да го среде тоа. Во мобилниот имам програма таква Track ID но моментално немам интернет на него и неможам да ја средам оваа работа.

T

Tetro

Гостин
Во winampot имам еден албум без име, означени ми се како Track 1, Track 2... сакам да ги средам и да ги крстам по име па ако има некоа програма која може да го среде тоа. Во мобилниот имам програма таква Track ID но моментално немам интернет на него и неможам да ја средам оваа работа.
додека пее winamp-от, селектирај ја песната која сакаш да ја измениш, стисни Alt+3, ќе ти се отвори прозорче ново, и впиши таму информации. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom