Помош, софтверски проблеми и совети

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Се извинувам ако не е за овде прашањево ама незнам кај да пишам имам проблем ко ке спуштам превод за некој филм ми го отвора како коцки а не со букви шо е работата ми треба некоја програма или..?:salut:
Ако ти е македонски преводот треба да го наместиш да биде на Cyrillic ако ти е на Српски треба да го ставиш на Central European

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ако ти е македонски преводот треба да го наместиш да биде на Cyrillic ако ти е на Српски треба да го ставиш на Central European
Пробав така ама ништо пак е исто сепак фала..:nerv:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Може ли малку помош. После 10тина минути работење на компјтер ми се појавува некој проблемGeneric Host Process for Win32 и после тоа снемува интернет и се губи звукот.

Член од
3 мај 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
како шо кажа Junkie, ако имате проблем со виндоусот, сите решенија ви се на страната на микрософт...особено за они кои се нови со користењето на виста ! :D

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Вака ме интересира дали на Гугл Хром може да се инстарлира адд онот од реал плејер за данлоад, и ако може нека каже некој како ..

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
WAAAA Помагајте видете шо ми се деси:

:pos2:

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
А што ти се деси ? ништо не гледам лошо тука или се фалиш дека имаш тема :uvo:
* А ОВОЈ ДЕЛ КАЈ Е НА СЛИКАТА ПОГОРЕ ?

*Променето од Модератор внимавај на коментарите

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
како шо кажа Junkie, ако имате проблем со виндоусот, сите решенија ви се на страната на микрософт...особено за они кои се нови со користењето на виста ! :D
Фала момци ама така и така компјутерот беше за формат. Па со тоа средив работа.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
* А ОВОЈ ДЕЛ КАЈ Е НА СЛИКАТА ПОГОРЕ ?

*Променето од Модератор внимавај на коментарите

Ако ова ти се изгубило со ставањето на новиот скин/тема, тогаш до него е :toe:

Пробај само стисни ALT види дали ќе се покаже менито горе со File, Edit... ако не, друга тема.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Момци де бе по 100ти пат пишувам никако да ми кажете, како да ги избришам тие инсталирани драјвери на тестатурата неможам СкринШот да давам и горе Ф1, Ф2, тие ми работат по драјверите упм. Многу се нервирам, али незнам како се викат драјверите иначе ке ги избришев немам појма ? Што ке предложите вие ?

Инаку тестатурата ми е Делукс.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Момци де бе по 100ти пат пишувам никако да ми кажете, како да ги избришам тие инсталирани драјвери на тестатурата неможам СкринШот да давам и горе Ф1, Ф2, тие ми работат по драјверите упм. Многу се нервирам, али незнам како се викат драјверите иначе ке ги избришев немам појма ? Што ке предложите вие ?

Инаку тестатурата ми е Делукс.
Ако го имаш CD-то со драјверите од тастатурата, стави го во CD Rom-от и види како се викаат, ако го немаш... неколку опции први што ми паднаа на памет... Оди Start > Run и тука пиши DXDIAG и види дали тука ќе ти ги најде драјверите за тастатурата (не сум сигурен, ама мислам дека нема да ти ги најде) и ако ги најде таму ти пишува како се викаат, ако со ова ништо не направиш оди Start > десен клик на My Computer > Properties > Hardware > Device Manager (бидејки користам линукс неможам да проверам за точно, можно е да сум ја утнал патеката)... и тука треба да ти се отвори еден прозор со сите работи инсталирано, разгелдај таму што ти пишува, барај дел за тастатура... мислам дека тука ќе ти ги пишува инсталираните драјвери, само незнам точно под кој поим ќе бидат пишани. :nesum:

Други работи во 7:30 сабајле не ми текнуваат :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Фала Фала.

Ама имам уште еден проблем сега кога го оклучувам компјутерот ми тере пасворд а јас немам пасворд и морам да претиснам Ентер за да ми се оклучи и како сега ова чудо да ми се мајни да не се замарам само кога ке го оклучам компјутерот без тоа да ми тере пасворд да направам ?
Ме разбирате?

Г

Грејвдигер

Гостин
Фала Фала.

Ама имам уште еден проблем сега кога го оклучувам компјутерот ми тере пасворд а јас немам пасворд и морам да претиснам Ентер за да ми се оклучи и како сега ова чудо да ми се мајни да не се замарам само кога ке го оклучам компјутерот без тоа да ми тере пасворд да направам ?
Ме разбирате?
Сакаш автоматски да те логира на администратор? Еве како:
  1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
  2. Locate the following registry key:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
  3. Using your account name and password, double-click the DefaultUserName entry, type your user name, and then click OK.
  4. Double-click the DefaultPassword entry, type your password under the value data box, and then click OK.

If there is no DefaultPassword value, create the value. To do this, follow these steps:
    1. In Registry Editor, click Edit, click New, and then click String Value.
    2. Type DefaultPassword as the value name, and then press ENTER.
    3. Double-click the newly created key, and then type your password in the Value Data box.
    If no DefaultPassword string is specified, Windows XP automatically changes the value of the AutoAdminLogon registry key from 1 (true) to 0 (false) to turn off the AutoAdminLogon feature.
  5. Double-click the AutoAdminLogon entry, type 1 in the Value Data box, and then click OK.

If there is no AutoAdminLogon entry, create the entry. To do this, follow these steps:
    1. In Registry Editor, click Edit, click New, and then click String Value.
    2. Type AutoAdminLogon as the value name, and then press ENTER.
    3. Double-click the newly created key, and then type 1 in the Value Data box.
  6. Quit Registry Editor.
  7. Click Start, click Restart, and then click OK.
http://support.microsoft.com/kb/315231

Kajgana Shop

На врв Bottom