Помош, софтверски проблеми и совети

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
Проблем со месенџерот!
Само што го форматирав компјутерот и инсталирав по грешка некоја си шкарт верзија на месенџер изгледа бета верзија и ми се појавува следново прозорче кога ќе уклучам

па пробав да ја избришам со Revo И yоur uninstaler ама не ми го дава таму икончето дека е инсталирана апликацијата . Пробав директно да инсталирам таа убавата верзија 8.5 и ми вика дека неможе треба да избришам претходна верзија зашто била понова па пробав со 9ката и истото ми го јавуваше дека имам понова верзија .. Помош?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Пробај со ZapMessenger да го избришеш стариот мсн.
Веќе го имаш по пп.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
Оваа програма нејќе да се активира се појавува

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.269
Проблем со месенџерот!
Само што го форматирав компјутерот и инсталирав по грешка некоја си шкарт верзија на месенџер изгледа бета верзија и ми се појавува следново прозорче кога ќе уклучам

па пробав да ја избришам со Revo И yоur uninstaler ама не ми го дава таму икончето дека е инсталирана апликацијата . Пробав директно да инсталирам таа убавата верзија 8.5 и ми вика дека неможе треба да избришам претходна верзија зашто била понова па пробав со 9ката и истото ми го јавуваше дека имам понова верзија .. Помош?
Земи со Систем Ристор врати го малку компјутерот и после инсталирај 8.5!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Да не си доградил нешто во последно време? (хардверски делови)
Што конфигурација имаш? Напојување? Ти правело вака и порано, си пробал да форматираш? (дали можеш да го форматираш оперативниот систем или потребна ти е дополнителна помош)? Грешката можно е да биде и софтверски проблем.

Edit: Сепак мислам дека најдов тој фајл windrvNT.sys е од некоја програма Folder lock, ако имаш нешто такво избриши го и рестартирај. (Значи тој фајл не е од windows според тоа слободно бриши ја програмата) ако не е до ова пиши повторно)
Проверив во АддРемув, ја нема таму Фолдер Лок, а се секавам ја имав порано оваа програми и не ми правеше вака, сега 1 месец нон-стоп ова? Не сум го форматирал компјутерот, незнам што да му правам а и не знам јас лично да го форматирам и не ми е за форматирање бидејки имам милион работи. Нешто друга помош може ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Проверив во АддРемув, ја нема таму Фолдер Лок, а се секавам ја имав порано оваа програми и не ми правеше вака, сега 1 месец нон-стоп ова? Не сум го форматирал компјутерот, незнам што да му правам а и не знам јас лично да го форматирам и не ми е за форматирање бидејки имам милион работи. Нешто друга помош може ?
Нема друго. Бриши ја програмата или форматирај целосно, тој фајл ти е од програмата и ти предизвикува bsod. (плав екран)
Барај во партициите дирекно или http://www.revouninstaller.com/ и бриши со тоа.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Се нервирам со ова, секоја програма што сакам да ја уклучам, дури и мој компјутер и таквите работи не ми ги отвара, него ми го отвара она прозорчено open with, што да правам?

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
До скајпот е штом само на Датата покажува хиероглифи, гледаш дека друго што има на кирилица таман си е.
А во WordPad ти ги отварало така затоа што тој што го правел субтитлот или пишал било каков текст на кирилица не го снимал со UTF-8 енкодинг и затоа така излегуват.
Па неколку верзи ставив и се ми пишува таму хиероглифи. Од официјалната страница на скајп си го симнувам. Каде има норамалне за да ми пишува на нормални букви?:kesa:

Фала за одговор!!!:back:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Нема друго. Бриши ја програмата или форматирај целосно, тој фајл ти е од програмата и ти предизвикува bsod. (плав екран)
Барај во партициите дирекно или http://www.revouninstaller.com/ и бриши со тоа.
Во програмчево што го симнав не го најдав фајлот, но отидов во Срч(search) и таму го најде го избришав беше 35КБ, па ке видиме што ке помогни утре.
Инаку многу фала.

Се нервирам со ова, секоја програма што сакам да ја уклучам, дури и мој компјутер и таквите работи не ми ги отвара, него ми го отвара она прозорчено open with, што да правам?
Друже, за програма незнам ама ако фајл не ти го отвара и ти излгува опен вин, мислан не е ставено кај да се оклучи пример е песна вака ке постапиш десен клик на фајлот па propertis, па одеш горе имаше едно change треба да го смениш пример во Винамп или нешто друго за песни. Ако е за фајл ова е, или пак немаш програма со што може да се оклучи тој фајл. Или пак како што викаш ти потежок проблем највероватно драјвери ти фалат.
Тоа беше мое аматерско мислење, сочекај подобрите да пишат. :)
Ајт Поздрав

Едит: Нешто друго да прашав, ова го пишав и во минатиот пост.
Ми бара пасворд за компјутерот кога ке го оклучам а немам никаков пасворд безвезе претискам само ОК или Ентер да ми се оклучи ми се смачи од ова, има ли начин да го мајнам ова што ми бара пасворд право да ми се оклучи, виндоусот ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Едит: Нешто друго да прашав, ова го пишав и во минатиот пост.
Ми бара пасворд за компјутерот кога ке го оклучам а немам никаков пасворд безвезе претискам само ОК или Ентер да ми се оклучи ми се смачи од ова, има ли начин да го мајнам ова што ми бара пасворд право да ми се оклучи, виндоусот ?
Ти имам одговорено неколку стари наназад, прочитај.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Вака значи, имам на еден компјутер win98 и сега сакам да направам како слика со сите податоци во него се комплет шо е на ц и д и тоа се комплет да го ставам на друг компјутер дали има некоја таква финта, досега не сум работел со креирање слики или бекап и слично. Па што ќе ми препорачате да направам, најдобра програма за тоа?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака значи, имам на еден компјутер win98 и сега сакам да направам како слика со сите податоци во него се комплет шо е на ц и д и тоа се комплет да го ставам на друг компјутер дали има некоја таква финта, досега не сум работел со креирање слики или бекап и слично. Па што ќе ми препорачате да направам, најдобра програма за тоа?
Kаква "слика" бре???

Земи NERO, режај си се што ти треба на цедиња и префрли, тоа е најпросто. Или поврзи се во LAN и copy-paste.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Kаква "слика" бре???

Земи NERO, режај си се што ти треба на цедиња и префрли, тоа е најпросто. Или поврзи се во LAN и copy-paste.
Неможи така има програма снимено таму, и штом ја копирам не работи и мора со слика, ама најдов едно програмче clone disc со него ќе средам.
Оти јас сакав сосе win сосе се да префрлам на другиот хард.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Неможи така има програма снимено таму, и штом ја копирам не работи и мора со слика, ама најдов едно програмче clone disc со него ќе средам.
Оти јас сакав сосе win сосе се да префрлам на другиот хард.
Zemi simni Norton Ghost toj ke ti zavrsi rabota pravi se so ti treba i mozes da ja izrezes napravenata IMAGE na dvd

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
сеа вака.... ако го исклучам компијутеров и пак да го уклучам не можам да се конектирам на интернет... во што е проблемот ?

п.с имам инсталирано друг виндос може ли да е до него ?

Kajgana Shop

На врв Bottom