Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Знае ли некој што графички имаат компјутерите во школото? му ставив на мојот Windows XP па сега графичка неможам да најдам:haha:
Start > Run > пиши dxdiag овде > OK > Оди во Display таб-от, и под "Name" ке видиш што графичка има компјутерот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па да ако добро се секавам :raz: Пред 5-6 месеца ја монтиравме кај братучед ми. :wink:
Што прајме сега после јавното признание ако администрацијата на форумот биде приморана да ги даде твоите податоци?:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.449
Апдејт на информацијата за фејк ави фајлови добро спакувани во торенти.
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3042450&postcount=1714
На поклон од овој фејк фајл добив доста интересни посетители.
Smitfrauf-c
Win32.TrafficSol.c
Virtumonde.csi
Win32.BHO.sx
Win32.FraudLoad.edt

Ова го постирам за оние кои (како и јас) сакаат да симнат фајл од непроверени торенти и без да се консултираат (барем за филмови) со одредени регуларни рилиз сајтови, да внимаваат...само како дополнителен совет оти тешко е после да се исчисти сето ова ѓубре (прашање е и со што располагате за целосно да се исчисти), а прави големи бељи. Да искористам и да се заблагодарам на Корун и Дарк Хакер за советите.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Знае ли некој што графички имаат компјутерите во школото? му ставив на мојот Windows XP па сега графичка неможам да најдам:haha:
Море бе.. кој ти е класен??? Пробај преку Everest, таму би требало да ти ја покаже.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
крадеш компјутери од школо...:tapp:
как бе ќе открадеш цело кукиште:haha::haha::haha: Нема веза вчера на пракса немаше што да правам и инсалирав XP тоа е ако крадев ќе си кажев си земав нема што да криеме :toe:

M

Mr.InF3ction

Гостин
как бе ќе открадеш цело кукиште:haha::haha::haha: Нема веза вчера на пракса немаше што да правам и инсалирав XP тоа е ако крадев ќе си кажев си земав нема што да криеме :toe:
епа не може да најде графичка зш назад кабелот е ставено у интегрираната графичка извади од таму и стави доле у графичката симни драјвери за nvidia 7 series..и ќе биде...ете од тука симни

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.449
Пак јас. Пошто се пофалив дека ми влегоа некои ствари и се расфрлаа по диск, сега се случува нешто друго. Кога сурфам или не сурфам (само браузерот да е отворен), на минута, две се отвора нов прозор од ФФ или ИЕ (зависи што е отворено во моментот од корисникот) и во него 6-7 јазичиња истовремено со разни адреси (најчесто адклик и слични). Првата од нив е секогаш иста

http://67.201.36.16/nolink.html

Пробав со повеќе антивируси, антималвери, специјализирани алатки (тренд микро пццилин, битдефендер, нортон антивирус, ад-аваре, спубот С-Д, Смитфрауд, Виндогоне, Вундофикс...), најдоа доста црви, тројанци, но ова сеуште се случува. Ова се почна со она со кодек за новиот филм.

Па дали некој знае како да се справам со ова без да правам преинсталација (полесно, ама ако некој имал некое вакво искуство) или да го преинсталирам ОС-от (посигурно ама ќе се здробам од подесување после тоа)?
Да напоменам,мислев дека се работи за Vundo тројанецот, но сега и не сум веќе сигурен, можда спуштил уште нешто на пц-то, не знам-оно најверојатно спуштил ама што и како да го тргнам, појма немам.

Ќе заборавев, сејфмод на windows-от не функционира, најверојатно ради инфекцијата.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пак јас. Пошто се пофалив дека ми влегоа некои ствари и се расфрлаа по диск, сега се случува нешто друго. Кога сурфам или не сурфам (само браузерот да е отворен), на минута, две се отвора нов прозор од ФФ или ИЕ (зависи што е отворено во моментот од корисникот) и во него 6-7 јазичиња истовремено со разни адреси (најчесто адклик и слични). Првата од нив е секогаш иста

http://67.201.36.16/nolink.html

Пробав со повеќе антивируси, антималвери, специјализирани алатки (тренд микро пццилин, битдефендер, нортон антивирус, ад-аваре, спубот С-Д, Смитфрауд, Виндогоне, Вундофикс...), најдоа доста црви, тројанци, но ова сеуште се случува. Ова се почна со она со кодек за новиот филм.

Па дали некој знае како да се справам со ова без да правам преинсталација (полесно, ама ако некој имал некое вакво искуство) или да го преинсталирам ОС-от (посигурно ама ќе се здробам од подесување после тоа)?
Да напоменам,мислев дека се работи за Vundo тројанецот, но сега и не сум веќе сигурен, можда спуштил уште нешто на пц-то, не знам-оно најверојатно спуштил ама што и како да го тргнам, појма немам.

Ќе заборавев, сејфмод на windows-от не функционира, најверојатно ради инфекцијата.
Не сум баш стручна ама го имав истиов проблем и никако неможев да го решам, па мораше формат да се направи. Се работи најверојатно за некој опасен вирус. Сними се што ти треба по цедиња и формат. :smir:

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Не сум баш стручна ама го имав истиов проблем и никако неможев да го решам, па мораше формат да се направи. Се работи најверојатно за некој опасен вирус. Сними се што ти треба по цедиња и формат. :smir:

пробај со касперски.. ( не мора да тражеш лиценци.. само триал верзијата ја инсталирај. ) [никаде не видов во твојот пост дека си пробал
со касперски ] скенирај на фулл. ако и тогаш пак е исто.. Формат и преинсталл.. е и уште ова.. ако немаш нешто ЕКСТРЕМНО важно не ставај ништо на цд или усб, прави целосен формат.. значи да нема ништо на компј.

Жалам брат ама друго чаре не знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom