Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
26 ноември 2017
Мислења
13
Поени од реакции
2
Здраво на сите имам проблем со мојата нокиа лумија 930 сакав да сменам софтвер windows 10 користев алатка WPInternals го отклучив подигнувачот потоа ''WOA32 Installer'' за да го сменам софтверот на половина пат програмата се заглави па ја исклучив сега ''Windows Device Recovery Tool'' не го препознава телефонот a Screenshot_1.png компјутерот го чита телефонот како поврзан Пробав секој метод но не помага. Ми пишува на телефонот: ''ERROR: Unable to find a bootable option. Press any key to shoot down''.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Имам нов лаптоп и сега кога и да стиснам CAPS LOCK ми се појавува чудово на сликава(тоа абц кога е со мали и АБЦ со големи) и ме иритира многу.. гледав 10000 начини на јутуб на гугл и ништо не функционираше, се работи за Windows 10 и Леново лаптоп, ако некој знае како најлесно да го угасам чудово нека пише, фала. Screenshot_2.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.875
Поени од реакции
42.552
Имам нов лаптоп и сега кога и да стиснам CAPS LOCK ми се појавува чудово на сликава(тоа абц кога е со мали и АБЦ со големи) и ме иритира многу.. гледав 10000 начини на јутуб на гугл и ништо не функционираше, се работи за Windows 10 и Леново лаптоп, ако некој знае како најлесно да го угасам чудово нека пише, фала. Прегледај го приврзокот 361269
имаш некој софтвер од леново, види во апликациите и деинсталирај. Ова не верувам да е на виндовсот

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Имам нов лаптоп и сега кога и да стиснам CAPS LOCK ми се појавува чудово на сликава(тоа абц кога е со мали и АБЦ со големи) и ме иритира многу.. гледав 10000 начини на јутуб на гугл и ништо не функционираше, се работи за Windows 10 и Леново лаптоп, ако некој знае како најлесно да го угасам чудово нека пише, фала. Прегледај го приврзокот 361269
Го исклучи?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
не хахахаха, не знам дали да избришам нешто у контрол панел од леново да не зезнам нешто, нз што е тоа точно
Нема да зезнеш ништо, само ќе ти се мафне скапаницава досадна.

That is caused by a bug in a recent Lenovo Update.
Open the Settings App (gear icon on your Start Menu), go to Apps, then scroll down to find Lenovo Utility.
Uninstall that and restart your PC

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Нема да зезнеш ништо, само ќе ти се мафне скапаницава досадна.

That is caused by a bug in a recent Lenovo Update.
Open the Settings App (gear icon on your Start Menu), go to Apps, then scroll down to find Lenovo Utility.
Uninstall that and restart your PC
Го најдов во таск менаџер тоа едино и енд такс му направив од сегде и се оправи, друго чаре ништо не успеа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Го најдов во таск менаџер тоа едино и енд такс му направив од сегде и се оправи, друго чаре ништо не успеа.
End task е веројатно привремено решение. На следен рестарт пак ќе ти прави така.
Отвори и services.msc и гаси го сервисот Lenovo hotkeys нешто такво

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
End task е веројатно привремено решение. На следен рестарт пак ќе ти прави така.
Отвори и services.msc и гаси го сервисот Lenovo hotkeys нешто такво
да одпосле ми текна и тоа, направив на леново хоткијс опен локатион и морав да мењам од систем во администратот оунер и после со енд таск прво за да не прај проблеми, па го делитнав фолдерот и КОНЕЧНО СЕ НАПРАВИ.. му направив еден рестарт, и сега чудно ми е без тоа хахахах

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.527
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789
Дали може да форматирам хард диск заклучен со бит локер со користење на некое УСБ бутабилен windows како ова да речеме https://sergeistrelec.name/winpe-10-8-sergei-strelec-english/219-winpe-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20221207-english-version.html
Со Disk Management на пример, или некое друго програмче, како MiniTool Partition Wizard на пример.
Eve ti na germanski, imas i sliki
Prevedi si go so goolge.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Имам проблем со Gmail,кога пишувам меил ако излезам ми покажува дека ги сочувува у drafts а кога ке влезам у фолдерот е скроз празен.Ги нема никаде пораките.Значи ми дава save to drafts а кога ке влезам за да довршам ги нема
Автоматски споено мислење:

Исто испратените меилови ги нема во sent,ги дава во all inboxes.Бришев некои апликации у телефон,да не е поврзано тоа некако?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.280
Поени од реакции
22.968
Копчето F1 ми беше за мјут, F2 за намалување на звук итн, нешто испостискав и сега за да мјутнам треба да стиснам Fn+F1 итн... Како да се врати на старо?

Експериментирав и го најдов одговорот, ако некој наиде на овој проблем решението е Fn+Esc.

Последно уредено:

r1ot

I O
Член од
25 април 2023
Мислења
40
Поени од реакции
34
Имам проблем со Gmail,кога пишувам меил ако излезам ми покажува дека ги сочувува у drafts а кога ке влезам у фолдерот е скроз празен.Ги нема никаде пораките.Значи ми дава save to drafts а кога ке влезам за да довршам ги нема
Автоматски споено мислење:

Исто испратените меилови ги нема во sent,ги дава во all inboxes.Бришев некои апликации у телефон,да не е поврзано тоа некако?
Веројатно немаш доволно простор на мејлот.. Нема врска тоа со телефонот и неговата меморија, само пробај и бриши некои мејлови што ти биле пратени или што се пратени од твоја страна кои повеќе не ти требаат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom