Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Имам проблем со видеата на било кој сајт не ги отвара односно видеото е целосно црно нема ништо на него само црна коцка,а на јутуб си пушта ?Од вчера ми е тој проблем,.

Да не е од тоа што го апдејтирав виндоусот со тоа аниверсари апдејт?
flash plugin update . на youtube одамна е на html5, не се користи flash

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.630
Поени од реакции
8.361
Користи ли некој spotify и ако да како?Ме је*е ова not available in your country

H

HoT IcE

Гостин
На Disk Defragmenter на она System Reserved ми се појави 4% fragmented.
Денес пак правев и ми е на 8% fragmented. Ц и Д се на 0%.
Да фак?

Т

Триптико

Гостин
На Disk Defragmenter на она System Reserved ми се појави 4% fragmented.
Денес пак правев и ми е на 8% fragmented. Ц и Д се на 0%.
Да фак?
Што правиш пиши/бриши? Некои апликации, некоја игра... На кој дефрагментер го гледаш тоа?
Ова горе се случува кога не се чита до крај. Батали, не ти менува перформанси, ако тоа те мачи. Ако сакаш, форматирај ја како и секоја друга. Windows повторно ќе покаже дека има нешто на неа и на дефрагментирање ќе покаже 0%

Последно уредено од модератор:
H

HoT IcE

Гостин
Што правиш пиши/бриши? Некои апликации, некоја игра... На кој дефрагментер го гледаш тоа?
Ова горе се случува кога не се чита до крај. Батали, не ти менува перформанси, ако тоа те мачи. Ако сакаш, форматирај ја како и секоја друга. Windows повторно ќе покаже дека има нешто на неа и на дефрагментирање ќе покаже 0%
Znaci da ne mu se zamaram :D

UniqueM

dreamer
Член од
30 јули 2014
Мислења
71
Поени од реакции
20
Дечки ајде помош ... како да отворам .cda фајлови? Поточно фајловите се закачени на google drive, ги даунлоадирав, арно ама не ми отвара со ниту еден плеер. И како што успеав да се информирам, е дека без ЦД не правам ништо работа... навистина е така или сепак има некоја друга опција?

Проблем 2. Ми треба сигурен линк од каде ќе можам да симнам Autodesk Inventor било која верзија.

Ви благодарам на издвеното време и внимание :)

Член од
28 март 2006
Мислења
18.047
Поени од реакции
12.831
... како да отворам .cda фајлови?
без цд-то никако. cda содржат само информации за аудиозаписот на цд-то кој е во некој raw формат, затоа се толку мали фајлови. Ако го имаш цд-то, може да го рипуваш (мислам дека и некоја верзија од WMP имаше слична таква можност).
http://www.freerip.com/frmmanual/tutorials/how_to_convert_cda_files_to_mp3.php

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Дечки ајде помош ... како да отворам .cda фајлови? Поточно фајловите се закачени на google drive, ги даунлоадирав, арно ама не ми отвара со ниту еден плеер. И како што успеав да се информирам, е дека без ЦД не правам ништо работа... навистина е така или сепак има некоја друга опција?

Проблем 2. Ми треба сигурен линк од каде ќе можам да симнам Autodesk Inventor било која верзија.

Ви благодарам на издвеното време и внимание :)
тие cda фајлови се неупотребливи. песни од аудио цд не може да се копираат со снимање на cda фајловите што е јавуваат кога ќе го ставиш цд-то во компјутер
има програми за rip на аудио цд
https://en.wikipedia.org/wiki/CD_ripper

а за проблем 2, тоа е твој проблем :D
торенти и пиратерија се забранети

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Лаптопот само што е форматиран и сега кога ставам, тестатура, маус или било какво усб не го чита. Мавнав унинстал на сите усб драјвери во device menager, рестартирав, автоматски инсталира драјвери ама пак неќе, како да средам?

Attachments

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Лаптопот само што е форматиран и сега кога ставам, тестатура, маус или било какво усб не го чита. Мавнав унинстал на сите усб драјвери во device menager, рестартирав, автоматски инсталира драјвери ама пак неќе, како да средам?
windows 7 ?
симни ги и инсталирај го само овие драјвери
https://downloadcenter.intel.com/download/21129/USB-3-0-Driver-Intel-USB-3-0-eXtensible-Host-Controller-Driver-for-Intel-7-Series-C216-Chipset-Family

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom