Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Луѓе, надевам се дека не сум ја многу утнал темата :)
Ми треба некое видео/ видеа за тоа како деца ко мали идат на школо, па средно за на крај да стасат до факс. Е сеа дали некој би можел да ми помогне околу наоѓањето на соодветни видео материјали. Не се битни раса, вера, пол, ми треба само една хронологија за до факс. Фала Ви однапред :)

Член од
4 август 2012
Мислења
160
Поени од реакции
57
Сакам да форматирам и преинсталирам лаптоп, да ставам Windows 7 Ultimate 32 bit но после преинсталацијата знам дека треба да се инсталираат драјвери а јас не знам како да најдам кои ми се потребни. Може малце помош, линкче ова она? Итно ми е. Фала однапред.

Laptop: Fujitsu (Simens)
Model: ESPRIMO Mobile V6555
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5870 @ 2.00 GHz 2.00 GHz
RAM: 2 GB
Graphic: GeForce 8200M G (1024 Mb)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакам да форматирам и преинсталирам лаптоп, да ставам Windows 7 Ultimate 32 bit но после преинсталацијата знам дека треба да се инсталираат драјвери а јас не знам како да најдам кои ми се потребни. Може малце помош, линкче ова она? Итно ми е. Фала однапред.

На сајтот на Фуџитсу Сименс бе друже, еве ти праќам линк ама не знам колку е директен http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp

ќе си го најдеш лаптопот и ти ги дава сите можни драјвери.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Некој да знае добар програм за бришење на windows пасворд. Да отклучува и 10ка и по можност GUI.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Можно е да не е уште компитабилен со windows 10 види која е најнова верзија

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Можно е да не е уште компитабилен со windows 10 види која е најнова верзија

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Одамна е на 15.2 веке неколку години.

P.S. Не знам колку е компитабилен.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
112
Поени од реакции
14

Исто така можеш да ги инсталираш од цединјата страрите со ти е дадени со лаптопот па после да ги update ако е некој постар лаптоп барем јас таја правам на лаптопи кои се стари повеке од 2 3 години

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Во усбето имам слики и видеа, ама ми покажува дека се по 0 бити, го однесов телефонот кај сервисерите и им дадов и усб да ми пребаци сликите, сега гледам како вирус да има нешто, а ми покажува дека 80 мб е полнето. Што можам да направам?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Во усбето имам слики и видеа, ама ми покажува дека се по 0 бити, го однесов телефонот кај сервисерите и им дадов и усб да ми пребаци сликите, сега гледам како вирус да има нешто, а ми покажува дека 80 мб е полнето. Што можам да направам?
Да се сликаш.... одново.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Еј почнаа некои ненормални поп ап реклами да ми излегуваат на Мозила. Имам свакакви ад блокови инсталирано, не знам што може да биде. На други браузери немам никаков проблем.
Пробав со реинсталирање, ништо. Не можам ништо друго освен Мозила да користам и мора ова да го средам...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еј почнаа некои ненормални поп ап реклами да ми излегуваат на Мозила. Имам свакакви ад блокови инсталирано, не знам што може да биде. На други браузери немам никаков проблем.
Пробав со реинсталирање, ништо. Не можам ништо друго освен Мозила да користам и мора ова да го средам...
Malwarebyted antimalware за почеток, со тоа скенирај. После рестарт и види што како. Ако пак е истото, види и со ова https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Помош драги форумџии. Другарче по грешка избришал C: дискот на Таблет Nextsence (Windows 8.1 е инаку ОС-от лиценциран). Не знам која верзија бил. Ставив про ама го полни скоро до крај С дискот. Во биосот успеав да го прочитам серискиот број. Како да најдам која верзија била инсталирана за да ја инсталирам истата и да си биде пак лиценциран?

Kajgana Shop

На врв Bottom