Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Спенсер

Гостин
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!!
После се појавува десктоп или не? Ако не, формат, нема друго.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Тоа најчесто е пораци графичката, рам меморијата или пак драјверите за графичката... чим неможеш да видиш што пишува... ако можеш отвори го куќиштето и убаво стегни ги деловите (графичката и рамот) и пробај да го поштиш компјутерот... ако несака ни така пробај преинсталирај ги драјверите... ако ни така несака ондак незнам што да ти кажам освен да земеш еден апарат у рака и да чекаш да го фатиш делот каде што ти пишува која е причината за тоа :)
Иначе ова знае да се деси и поради апдејт на BIOS... т.е. за да користиш одредени програми мора да го апдејтуваш BIOS-от, е сеа ако е тоа проблемот ондак 10 пати размисли пред да направиш нешто зашто моеш да направиш беља.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Пробај да елиминираш кој проблем е

Може да е до рамот , хард дискот или графичката

Пробај прво смени го рамот на друг порт, реинсталирај драјвери за графичка па ако е дискот форматирај

рапаич

А бе?
Член од
20 март 2008
Мислења
164
Поени од реакции
6
Тоа најчесто е пораци графичката, рам меморијата или пак драјверите за графичката... чим неможеш да видиш што пишува... ако можеш отвори го куќиштето и убаво стегни ги деловите (графичката и рамот) и пробај да го поштиш компјутерот... ако несака ни така пробај преинсталирај ги драјверите... ако ни така несака ондак незнам што да ти кажам освен да земеш еден апарат у рака и да чекаш да го фатиш делот каде што ти пишува која е причината за тоа :)
Иначе ова знае да се деси и поради апдејт на BIOS... т.е. за да користиш одредени програми мора да го апдејтуваш BIOS-от, е сеа ако е тоа проблемот ондак 10 пати размисли пред да направиш нешто зашто моеш да направиш беља.

Нели неќел ни во Safe Mode да стартува,пробај repair на Windows или reinstall, ако пак неќе ќе да е хардверски проблем ко што рече SkyDriver.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
dali mozi nekoj da mi dajt sovet sto da prav so kom. zatoa sto koga ke go uklucam raboti 2 min i se restartira samiot i taka 2-3 pati i posle se si e vo red, a i go skenirav i ne mi kazuva deka imam virus...
Во Run пиши shutdown -a (ова е команда за да престане рестартирањето доколку имаш некој процес кој го предизвикува истото). После тоа ќе отвориш некој фолдер, ќе идеш Tools > Folder Options > View и тука ќе го селектираш Show hidden files and folders и ќе стиснеш Apply. После иди во C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup и тука види дали имаш некако фајл, доколку има некаков фајл провери за што е (може тоа да е фајл кој ти го рестартира компјутерот).
Друго не ми текнува то би можело да биде :toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
dali mozi nekoj da mi dajt sovet sto da prav so kom. zatoa sto koga ke go uklucam raboti 2 min i se restartira samiot i taka 2-3 pati i posle se si e vo red, a i go skenirav i ne mi kazuva deka imam virus...
Може да се повеќе работи, меѓу кои и хардверски проблем. Прво би ти препорачал да пробаш со друга рам и друго напојување...

Прво пробај со ова

Може да е графичката, може е рамот или пак самиот виндоус. Реинсталирај ги драјверите за графичката, па види дали ќе се среди

После се појавува десктоп или не? Ако не, формат, нема друго.
Ако е хардверски проблем, форматот би помогнал ?
Не избрзувај со заклучоците, нека пробува едно по едно. Вака може 10 пати да го форматира, и пак да не биде во ред.

С

Спенсер

Гостин
Нели неќел ни во Safe Mode да стартува,пробај repair на Windows или reinstall, ако пак неќе ќе да е хардверски проблем ко што рече SkyDriver.

сите делови ги извадив,ги исчистив од прашина,и пак назад...исто!!! значи до десктоп не стига....неможе ни преку сајв моуд....у ПМ!!!
у БИОС неам лепкано ништо....нема шанси да се сликне тој БСОД, едноставно МИЛИ СЕКУНДА Е!!! друго шо може да е??да се спасам од формат??

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
сите делови ги извадив,ги исчистив од прашина,и пак назад...исто!!! значи до десктоп не стига....неможе ни преку сајв моуд....у ПМ!!!
у БИОС неам лепкано ништо....нема шанси да се сликне тој БСОД, едноставно МИЛИ СЕКУНДА Е!!! друго шо може да е??да се спасам од формат??
Хмм... стварно незнам вака да ти кажам до што би можело да биде, ти кажав една опција такозвани апдејт на BIOS... Кај новиот оперативен систем Windows 7 ако инсталираш анти вирус (не ми ткенува точно кој) исто така ќе ти се јави BSOD каде што ќе ти каже дека треба да го апјдетуваш BIOS-от... незначи сеа дека и кај тебе е истиот проблем... многу работи има кои можат да влијаат врз тоа, една од нив е хардверски проблем, што во превод значи дека ниту формат нема да те спаси.

Член од
20 јуни 2008
Мислења
20
Поени од реакции
1
Imam eden Problem so Zvucnata karticka...koga ke priklucam slusalki ili slicno mi rabotat samo na toe sto siniot vlez od pozadi na PC ...a vo zelenoto koga gi stavam nisto neke ...nz so e problemot i sega vo toa sto e Sinoto muzika od YouTube ne mozam da slusam, samo se slusa na Winamp ...daj kazete kako da go opravam ...na maticnata Pisuva Foxconn i na zvuznata toa go pisuva... pomos ..

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Imam eden Problem so Zvucnata karticka...koga ke priklucam slusalki ili slicno mi rabotat samo na toe sto siniot vlez od pozadi na PC ...a vo zelenoto koga gi stavam nisto neke ...nz so e problemot i sega vo toa sto e Sinoto muzika od YouTube ne mozam da slusam, samo se slusa na Winamp ...daj kazete kako da go opravam ...na maticnata Pisuva Foxconn i na zvuznata toa go pisuva... pomos ..
Друже чекај сеа... што се обидуваш да направиш ? Истовремено системот/сараундот и звучниците да ги поврзеш ? За така незнам дали можеш... освен со некој додаток ако има со еден влез и два излеза, а тоа за YouTube немаш само звук или неможеш ни видеа да гледаш ? Пробај симни го најновиот Flash PLayer и инсталирај го него,ако е до тоа би требало да биде океј после тоа.

Член од
20 јуни 2008
Мислења
20
Поени од реакции
1
Друже чекај сеа... што се обидуваш да направиш ? Истовремено системот/сараундот и звучниците да ги поврзеш ? За така незнам дали можеш... освен со некој додаток ако има со еден влез и два излеза, а тоа за YouTube немаш само звук или неможеш ни видеа да гледаш ? Пробај симни го најновиот Flash PLayer и инсталирај го него,ако е до тоа би требало да биде океј после тоа.
Abe ne se obiduvam da priklucam poveke nesto od ednas ...ti kazuvam mi rabotata zvucnicite samo na toa sinoto od pozadi kaj sto e priklucokot i imam izgubeno od zvukot mi bese pojako na zvucnicite sega e poslabo nz dali sum stavil tocni drajveri posto sum go izgubil CD-so driveri i simnav od internet i mi raboti samo na toa sinoto od pozadi a na zelenoto kaj sto treba neke ... kako da proveram koja mi e zvucna karticka i da simnam driveri ili nesto dr da pravam ...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Abe ne se obiduvam da priklucam poveke nesto od ednas ...ti kazuvam mi rabotata zvucnicite samo na toa sinoto od pozadi kaj sto e priklucokot i imam izgubeno od zvukot mi bese pojako na zvucnicite sega e poslabo nz dali sum stavil tocni drajveri posto sum go izgubil CD-so driveri i simnav od internet i mi raboti samo na toa sinoto od pozadi a na zelenoto kaj sto treba neke ... kako da proveram koja mi e zvucna karticka i da simnam driveri ili nesto dr da pravam ...
Симни ја програмава и со неа ќе можеш да видеш каква звучна имаш и какви драјвери да бараш.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Вака сега, тие од позади ти се за звук и за микрофон, значи во твојот случај тоа синото ти е за звук, а зеленото ти е за микрофон. Значи џабе ќе се мучиш да ги поврзуваш звучниците во зеленото. Е сеа да видиш што звучна имаш... или симни ја Everest и види што звучна имаш, или пак иди во Start > десен клик на My Computer > Propertis > Hardware > Device Manager и тука види што ти пишува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom