Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1.Windows XP, SP3.
2.Го спуштив од на интернет, поточно одовде: http://www.techmixer.com/download-directx-10-for-windows-xp/
3.Ми прави проблем тоа шо ми заглавуват една игра (Fallout 3), а ми рекоја дека МОЖИТ да е од то. И + не функционирало DX10 на Windows Xp (ама касно го дознав тоа :kesa:):
4.Не т.е. не знаев дека имат DX11. :smir:
Играта со истата инсталација што си ја инсталирал кај тебе, пробај ја на друг компјутер што има XP SP3 ама со DX 9.0c и види дали ќе ти прави пак проблеми. Ако прави, значи до играта/инсталацијата е, ако не, си се сјебал до негде :)

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Играта со истата инсталација што си ја инсталирал кај тебе, пробај ја на друг компјутер што има XP SP3 ама со DX 9.0c и види дали ќе ти прави пак проблеми. Ако прави, значи до играта/инсталацијата е, ако не, си се сјебал до негде :)
Не сум размислил за тоа. Фала за помошта. :)

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Дали на некого му се случило слободниот простор на партицијата каде е инсталиран оперативниот систем да му варира драстично. Т.Е на секоја нова проверка да има разлика од 10 -20 мегабајти. Секоја секунда кога го проверувам слободниот простор тој е или зголемен или намален за таа количина , иако на таа партиција ништо не се случува?? Дали некој има слушнато за вакво нешто? Решение? :smir:

П.С Станува збор за Windows XP Pro SP3.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали на некого му се случило слободниот простор на партицијата каде е инсталиран оперативниот систем да му варира драстично. Т.Е на секоја нова проверка да има разлика од 10 -20 мегабајти. Секоја секунда кога го проверувам слободниот простор тој е или зголемен или намален за таа количина , иако на таа партиција ништо не се случува?? Дали некој има слушнато за вакво нешто? Решение? :smir:

П.С Станува збор за Windows XP Pro SP3.
Што разлика ти прават 20-30 МВ?
Провери некој вирус, тројанец, црв да не имаш....
Ја не би се замарал за 20-30 MB. Ако се 20-30 GB е тогаш е проблем.

И провери си ја партицијата преку properties - tools - Error Checking.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ги преинсталирав драјверите на графичката сега и имам некои изместување што немошам да го поправам.
Стрелката од глушецот ми излегува од десктопот од левата и долната страна и имам промлем кога требе да претиснам на Х или minimize. Ај помош како да ги вратам сетинзите, или треба од контролите на мониторот да ги менувам.
Помош:cuc:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ги преинсталирав драјверите на графичката сега и имам некои изместување што немошам да го поправам.
Стрелката од глушецот ми излегува од десктопот од левата и долната страна и имам промлем кога требе да претиснам на Х или minimize. Ај помош како да ги вратам сетинзите, или треба од контролите на мониторот да ги менувам.
Влези во контролниот панел НА ГРАФИЧКАТА, и таму побарај негде ти е наместено DUAL VIEW, одбери си друга опција. Лесно ќе се снајдеш

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сакаш да кажеш дека сликата ти е поголема од површината на мониторот?

Имаш и на самиот монитор тастери за подесување!

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ок е го средив како што ми кажа Korun, ми биле сетинзите на графичката поставени на Multidisplay и требало да ги вратам на Singaldisplay.
Сега е во ред.
Фала :smir:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Kade mozam da najdam xp tema ama orginalnata znachi so start meni,ikonite,logon screen,boot screen ? Koga menjavam preku displey properties/themes i stavam windows xp mi go menjava samo start menito i use nekoi raboti,ikonite,boot screen-ot,logon screen -ot ostanuvaat od prethodnata tema :S ( izvinete za latinicava imam problemi nekoi ne se smenjava vo mk podrska )

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Kade mozam da najdam xp tema ama orginalnata znachi so start meni,ikonite,logon screen,boot screen ? Koga menjavam preku displey properties/themes i stavam windows xp mi go menjava samo start menito i use nekoi raboti,ikonite,boot screen-ot,logon screen -ot ostanuvaat od prethodnata tema :S ( izvinete za latinicava imam problemi nekoi ne se smenjava vo mk podrska )
Па имаш во TuneUpUtitles менување на изглед на XP. Ти избери ги default опциите :toe:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Па имаш во TuneUpUtitles менување на изглед на XP. Ти избери ги default опциите :toe:
Не бива,на TuneUpUtitles кликам на тие опции пак ми ги врака на старите и исто ко ништо да не сум направил,за тоа барам download :)

D

DeviL_32`

Гостин
Дечки имам проблем со Фрути Лупс (FL Studio 8) програмчето е супер но некои samples во Hip Hop, Dance и други, можам да ги преслушам а другите не. Кажете ми што е проблемот ве молам :(

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки имам проблем со Фрути Лупс (FL Studio 8) програмчето е супер но некои samples во Hip Hop, Dance и други, можам да ги преслушам а другите не. Кажете ми што е проблемот ве молам :(
1. Пробај инсталирај го на друг РС, види дали исто ќе зеза
2. Симни го програмот од друга страна, избриши го стариот и стави го новиот.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Реинстал. Имаш супер верзија на demonoid. А и како препорака после инсталирање на FL Studio, избриши ги PoiZone и Toxic Biohazard, само демо се, може да ти прават проблеми.

EDIT: Бај д веј, ако веќе планираш да се занимаваш со FL, доунлоадири си ги Rapture, Z3TA+, Circle, Albino, Massive, V-Station, Vanguard... итн. :smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ја снимав оваа програма што е објавена на насловната на Кајгана, но ми го јавува овој проблем.
Која е причината за ова, да не случајно го имам и јас тој вирус па сега да ми праве проблеми ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom