Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Еј другари :helou:
Има ли испаднато програм TuneUp Utilities 2009 за Windows 7 ???
Оти овој што го имам ме заебава :nesum:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Еј другари :helou:
Има ли испаднато програм TuneUp Utilities 2009 за Windows 7 ???
Оти овој што го имам ме заебава :nesum:
Windows 7 уште не е излезен а ти бараш програми за него!?!

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
:pos2: Оти стабилно се држи ова Бетава 1 7000. И затоа си прашувам.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Симни го build 7048 да видиш што ти се вика стабилност

Член од
20 декември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Мојот pc не сака да се исклучи!Јас стискам turn off а тој се рестартира,па морам директно да го исклучувам:nerv:Го скенирав со nod32 ама ништо.Ај совет ако може!

п.с.До пред некое време имав тројан,ама демек го исчистив:uvo:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Мојот pc не сака да се исклучи!Јас стискам turn off а тој се рестартира,па морам директно да го исклучувам:nerv:Го скенирав со nod32 ама ништо.Ај совет ако може!

Format:nesum:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75

Ај разгледај ја стрна 372 од оваа тема ,таму го имаше BOKI истиот проблем па види што ќе направиш, да не одиш директно на формат.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Здраво дечки :helou: , пред некое време го надоградив компјутерот со нов хард диск и сега сакам да го поделам на партиции со помош на Norton PatritionMagic 8.
Ме интересира ако една од новите партиции ја означам како примарна , а на неа да нема инсталирано ОС дали е можно да настане конфликт со примарната партиција каде е инстлиран оперативниот систем?:toe:
П.С. извинете ако прашувам глупости :smir: ама немам искуство со партиционирање :nesvest:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Здраво дечки :helou: , пред некое време го надоградив компјутерот со нов хард диск и сега сакам да го поделам на партиции со помош на Norton PatritionMagic 8.
Ме интересира ако една од новите партиции ја означам како примарна , а на неа да нема инсталирано ОС дали е можно да настане конфликт со примарната партиција каде е инстлиран оперативниот систем?:toe:
П.С. извинете ако прашувам глупости :smir: ама немам искуство со партиционирање :nesvest:
Зошто преку нортон, можеш и преку виндовсот да го направиш тоа....десем клик на ...my computer...manage...disk managment...
можеш и три примарни да формираш

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Значи нема да има проблем до три примарни партиции ако ставам.
Ме интересира и што е разликата меѓу примарна и логичка партиција освен можноста за инсталирање на ОС во нив?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ме интересира и што е разликата меѓу примарна и логичка партиција освен можноста за инсталирање на ОС во нив?
Колку хард дискови имаш, толку пута три примарни можеш, по три на секој физички диск може но под NTFS фајл систем.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Primary partition - самото име ти кажува дека е примарна, а со самото тоа и најважна. На овие партиции се наоѓа boot сектор, кој овозможува подигање на оперативниот систем. Исто овде имаш и тн Partiton table што овозможува да го видиш распоредот на целиод диск.
Extended parition- за ова незнам како точно да ти објаснам, тоа е всушност останатиот дел на хард дискот и генерално не се користат како бут сектори. Примарната партиција најчесто е C:, а Extended D:
а за останатите (logical partitions) може да се искористат букви од E-Z.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Oк фала ти многу тоа со трите партиции го разбрав :wink: , но која е разликата меѓу примарна и логичка партиција :toe: нели доколку би знаел да ми кажеш :wink:

Primary partition - самото име ти кажува дека е примарна, а со самото тоа и најважна. На овие партиции се наоѓа boot сектор, кој овозможува подигање на оперативниот систем. Исто овде имаш и тн Partiton table што овозможува да го видиш распоредот на целиод диск.
Extended parition- за ова незнам како точно да ти објаснам, тоа е всушност останатиот дел на хард дискот и генерално не се користат како бут сектори. Примарната партиција најчесто е C:, а Extended D:
а за останатите (logical partitions) може да се искористат букви од E-Z.
ОК Фала ти и на тебе друже :helou:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Oк фала ти многу тоа со трите партиции го разбрав :wink: , но која е разликата меѓу примарна и логичка партиција :toe: нели доколку би знаел да ми кажеш :wink:

ОК Фала ти и на тебе друже :helou:
Да не ја шириме овде непотребно погледни го линкот

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=196

и

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=14

Член од
25 октомври 2008
Мислења
539
Поени од реакции
77
dali mozi nekoj da mi dajt sovet sto da prav so kom. zatoa sto koga ke go uklucam raboti 2 min i se restartira samiot i taka 2-3 pati i posle se si e vo red, a i go skenirav i ne mi kazuva deka imam virus...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom