Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како можам да ги сменам MMC (Minimize/Maximize/Close) копчињата, на Vista Basic?
Симни си теми и/или скинови за вистата. А зашто да ги мењаш? Тазе корисник си на Виста па не си навикнат?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Вака, проблемот ми се јави сабајлето.
Кога ми се уклучува, све си оди нормално, но кога ќе пуштам некоја програма или пак My Computer, Documents, или едвај ќе се отвори, или нема воопшто да се отвори. Дури и Таск Мениџерот не сака да ми се активира.
Го скенирав, нема вирус. Гледам да унинсталирам некоја голема програма, повторно не сака. А го уклучувам на Safe Mode, тогаш немам проблеми.
Ве молам за помош??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака, проблемот ми се јави сабајлето.
Кога ми се уклучува, све си оди нормално, но кога ќе пуштам некоја програма или пак My Computer, Documents, или едвај ќе се отвори, или нема воопшто да се отвори. Дури и Таск Мениџерот не сака да ми се активира.
Го скенирав, нема вирус. Гледам да унинсталирам некоја голема програма, повторно не сака. А го уклучувам на Safe Mode, тогаш немам проблеми.
Ве молам за помош??
Види да не ти е преполна партицијата кајшто е инсталиран виндоусот. Направи дефрагмент, скенирај и исчисти со disc cleanup алатката, симни некоја програма од типот на cc cleaner, Advanced Windows Care, System Mechanic и оптимизирај го компјутерот :)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Симни си теми и/или скинови за вистата. А зашто да ги мењаш? Тазе корисник си на Виста па не си навикнат?
Не бе.. имам Ultimate, па сакав да видам дали BAsic на појака машина ќе зима помалце рам, и сеа ме нервираат MMC копчињата, многу се мали.. :S

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Види да не ти е преполна партицијата кајшто е инсталиран виндоусот. Направи дефрагмент, скенирај и исчисти со disc cleanup алатката, симни некоја програма од типот на cc cleaner, Advanced Windows Care, System Mechanic и оптимизирај го компјутерот :)
Пробав све што ми кажа, ама ништо. :(
Има ли некое друго решение (освен формат)?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Вака ме интересира дали може (и како) да направам во мозилата во делот (лентата) за пребарување да стои некој фиксен збор или дел...

на пример: ако сакам да пристапам на www.kajgana.com/forum

јас да треба само да го допишам само овој дел: /forum - а претходниот дел (www.kajgana.com) автоматски да ми биде додаден на почетокот????

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пробав све што ми кажа, ама ништо. :(
Има ли некое друго решение (освен формат)?
Почекај да видеш совети и од други членови, не избрзувај со форматирањето...
Инаку, во таск менаџер колку процеси се активни и колку меморија имаш ставено на pagefile.sys ?

А

Адриано

Гостин
едно проблемче мало!
не се јавуваат тие трите кога сакаш да изгасиш туку друга опција со листање!
еве како изгледа и плус на стартување се појавува тоа да ставиш пасворд а не ни треба само со ОК се влева!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
едно проблемче мало!
не се јавуваат тие трите кога сакаш да изгасиш туку друга опција со листање!
еве како изгледа и плус на стартување се појавува тоа да ставиш пасворд а не ни треба само со ОК се влева!
Во Control Panel > Network Connections десен клик на LAN и избери properties. Овде барај едно Client services for netframework/network (незнам како беше точно) и дај му UNINSTALL

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Почекај да видеш совети и од други членови, не избрзувај со форматирањето...
Инаку, во таск менаџер колку процеси се активни и колку меморија имаш ставено на pagefile.sys ?
Активни се 45 процеса. На повеќето од нив пишува LuCallBackProxy.exe i LUALL.EXE Процесот pagefile.sys не го најдов. Единствено што се сомневам кај таск мениџерот е тоа што кај CPU Usage постојано ми пишува 100%.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Активни се 45 процеса. Процесот pagefile.sys не го најдов. Единствено што се сомневам кај таск мениџерот е тоа што кај CPU Usage постојано ми пишува 100%.
Многу е тоа 45 процеси... Стави еден скриншот да видиме што точно ти ја зема меморијата, а за тоа pagefile.sys што ти пишав тоа е всушност виртуелната меморија. Десен клик на my computer > properties > Advanced > Performance > Advanced. Овде Processor scheduling го намести на programs, a Memory usage на system cache. Подолу кликни на Change и зголеми ја вредноста (2048-4096)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Многу програми ти работат во позадина, исклучи некоја што не ја користиш. start > run > msconfing овде од startup ДЕселектирај ги за да при наредното подигање на виндоусот истите не се вклучат. А штом викаш дека ти прави вака од пред некој ден, пробај направи му restore (од пред 3-4 дена) па види дали ќе се среди нешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom