Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па ако не те мрзи кажи како...барав нешо на нет и глеав нешо у IE у options..па у advanced ама мене штиклирани ми се тие..disable script debugging..
Па тоа е решението, секогаш кога ќе ти се појави нешто вакво, само кликни YES и толку. Не е опасно, не се секирај, само пази што кликаш и што симнуваш од таа страна (ама во 99% од случаевите ништо страшно)

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Па тоа е решението, секогаш кога ќе ти се појави нешто вакво, само кликни YES и толку. Не е опасно, не се секирај, само пази што кликаш и што симнуваш од таа страна (ама во 99% од случаевите ништо страшно)
Па конкретно од таа страна јас не симнувам ништо..ама по се изглеа дека самиот антивирус си симнува...али ок..ако не е опасно..е кликам Yes..позз

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Мала помош ми треба.Ако знае некој како да го вратам EN(за менување од кирилица во латиница)во долниот дел до рамката за задачи пошто несакајќи ми се избриша.
Shift + Alt автоматски менува од мк во ен.....инаку за да го имаш на дофат со глувчето оди вака:

Start -> Control Panel -> Regional and Language Settings -> избери Macdonian а во Advanced English(United States)!!!!

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Дали некој мозе да ми помогне и да ми одговори зошто кога ке почнам да го инсталирам windows vista ultimate и откако ке ги помине сите прашања и ке почне инсталацијата ке стигне до неколку проценти и ке стои таму и инсталацијата не продолжува ? ? ? ако знае некој нека помогне ве молам !!!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дали некој мозе да ми помогне и да ми одговори зошто кога ке почнам да го инсталирам windows vista ultimate и откако ке ги помине сите прашања и ке почне инсталацијата ке стигне до неколку проценти и ке стои таму и инсталацијата не продолжува ? ? ? ако знае некој нека помогне ве молам !!!
А проба со друго цд ? Може тоа со кое што пробуваш да е оштетено и некои фајлови да неможе да се копираат...

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Кажете ми добар anti-spyware програм кој нема да смета на Нод32 значи и нодот и програмот да си работат без да пречат еден на друг.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Здраво. Ке може ли некој да ми помогне околу партициите на хард дискот. Кога влезам во my Computer не сака директно да влезе во партициите С и D, ми дава да изберам преку програма да изберам да го отвори, најверојатно ме сваќате што сакам да кажам. Ако знае некој како може да го средам тоа нека хелп!!

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Тоа ти е вирус(не памтам кој беше)
Пушти касперски и ке се среди!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво. Ке може ли некој да ми помогне околу партициите на хард дискот. Кога влезам во my Computer не сака директно да влезе во партициите С и D, ми дава да изберам преку програма да изберам да го отвори, најверојатно ме сваќате што сакам да кажам. Ако знае некој како може да го средам тоа нека хелп!!
Имаш тројанче закачено. Укличи таму да ти се гледаат скриените фајлови и побарај го во C и/или D фајлот со има autorun.inf нешто така и избриши го.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Прво направи да Hidden files and folders е подесено така што би можел да ги гледаш скриените фајлови. Сега преку start > run > C:// и овде (или евентуално во windows фолдерот) барај autorun.inf. Ако најдеш такво нешто, веднаш избриши ги. Доколку од било кои причини, бришењето е оневозможено симни ја оваа програма. Истата постапка повтори ја и кај local disk D. Е сега, ако вирусот е "паметен" најверојатно тебе веќе ти е исклучена опцијата Show hidden files and folders. Следи ја патекава HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folders\Hidden\SHOWALL. На десната страна барај поле CheckedValue и промени му ја вредноста во 1, а на полето под тоа DefaultValue промени му ја вредноста во 2. Инаку ова е предизвикано од вирус наречен amvo.exe (погледни во процесите на таск менаџер) така да него можеш да го избришеш на следниот начин:
cd windows\system32
attrib -s -h -r amvo*.*
del amvo*.*

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како можам да ги сменам MMC (Minimize/Maximize/Close) копчињата, на Vista Basic?

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Фала дечки. Не сум дома сега, ќе пробам вечер па ќе кажам што сум направил.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom