Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да ке одвои колку е Windowsot зафатен на пример ти е 100 GB, 12 GB е Vista со се програми 20 GB да речеме а имаш 100 GB

100-20=80 ке одвои 40 GB за да направиш партиција и а другите 40 Ке останат во C:/ Сеа ако сакаш ти може и да ги зголемиш не мора да биде 40

Значи C:/ ке ти биде 60 GB а D:/ ке биде 40 GB

Примери се бројкиве
Ок...ми требаше само да или не ..во секој случај благодарам!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Ај некој да ми каже што е проблемот со Убунтуто:::::)))

Кога го ставив Ливе Цд-то не сакаше да се покрене преку него туку кога одев на Try Ubuntu ми се појавуваше црн екран, подоле видете каков:wink:............го извадив едниот хард диск и пробав се покрена се добро......го инсталирав Убунтуто и се беше во ред додека повторно не го уклучив вториот хард диск...повторна истата слика:wink:...........помош?

Едниот хард е Сата другиот е Ата.......јас го исклучував Ата хардот!!!!

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2ZPBxS][/URL]

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
ИМАМ еден проблем ,на секое стартување на windowsot (виста) ми се јавува ова...

Error loading D:\Windows\sysrem32\opnomIJd.dll

решение ? (ако може на профил да ми пишете) фала однапред..:helou:
Ова ти е вирус,што си го збришал ;)

Можеш пример со System Mechanic да го тргнеш да не се старта со Windows.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Hmm, mozno e da e do Master-Slave podasavanjata. Jumper-ite procepkaj gi malku, razmrdaj natamu navamu.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Абе од кај можам Касперски да симнам мислам freeware со сериал или кеј....оти аваст ама ич не ми е по ќејф:nesum:
Данке

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Некоја програма што претходно ти се уклучувала со стартување на виндовсот сеа си ја избришал ама не целосно. Тргни ја да не се стартува преку START - RUN - msconfig - startup

Не мора формат, може само да ја подели со Partition Magic 8.0 ако има доволно слободен простор.

Sredif fala na post 4789 pa nadole
Za malce falese paj da go formatiram, ke ja drvev cel den :nesum:
Na LapTop bez glusec, Spor sum na tacot. FALA
:oeoeoe:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Абе од кај можам Касперски да симнам мислам freeware со сериал или кеј....оти аваст ама ич не ми е по ќејф:nesum:
Данке
Да ти препорачам нешто друго? :) Доунлоадири си ја бета верзијата на Eset Smart Security (4.0.68.0). Иако е бета, 1 недела ја користам (претходно ја имав 3.0.684 верзијата), немам никакви проблеми. Плус, бесплатна е немора да се замараш со кракови, серијали. :)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како можам да ги менувам оние close/minimize/maximize иконите на Виста? Знам имаше нешто со кодови...

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Да ти препорачам нешто друго? :) Доунлоадири си ја бета верзијата на Eset Smart Security (4.0.68.0). Иако е бета, 1 недела ја користам (претходно ја имав 3.0.684 верзијата), немам никакви проблеми. Плус, бесплатна е немора да се замараш со кракови, серијали. :)
Колку шо гледам не е бесплатен софтверот. Само имаш 30 дена тест период.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Ај некој да ми каже што е проблемот со Убунтуто:::::)))

Кога го ставив Ливе Цд-то не сакаше да се покрене преку него туку кога одев на Try Ubuntu ми се појавуваше црн екран, подоле видете каков:wink:............го извадив едниот хард диск и пробав се покрена се добро......го инсталирав Убунтуто и се беше во ред додека повторно не го уклучив вториот хард диск...повторна истата слика:wink:...........помош?

Едниот хард е Сата другиот е Ата.......јас го исклучував Ата хардот!!!!

http://forum.kajgana.com/%5Burl=http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2ZPBxS%5D%5Bimg%5Dhttp://www.postimage.org/Pq2ZPBxS.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D
Ениуан???

Неможам да најдам тема за линукс......дали има?????

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Колку шо гледам не е бесплатен софтверот. Само имаш 30 дена тест период.
Па секоја бета верзија си има временски период. Оваа трае до 3.2.2009, после најверојатно нова верзија ќе има, делете на старата и инстал на новата. Ако не бива, тука е Temdono Fix. :)

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Вака, имам NVIDIA GeForce FX 5500 и 2 гб Рам, на секоја инсталирана игра ми кочеше, без разлика која игра, се игра 3 секунди па закочи една и се така... Го форматирав комп. инсталирав драјвери ( се скапав барајки за мојава стара графичка ) и повторно сецка, и не само при игри, сецка и при ролање на страна на интернет... Ако имате некое решение ?! Фала..

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Вака, имам NVIDIA GeForce FX 5500 и 2 гб Рам, на секоја инсталирана игра ми кочеше, без разлика која игра, се игра 3 секунди па закочи една и се така... Го форматирав комп. инсталирав драјвери ( се скапав барајки за мојава стара графичка ) и повторно сецка, и не само при игри, сецка и при ролање на страна на интернет... Ако имате некое решение ?! Фала..
Хмм... да пробаш со овој драјвер :toe:

Игрите ако ги играш онлајн може и да ти е слаб интернетот.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
Имам иста графичка, проблеми нема, провери го хардот и процесорот, ако ти требаат драјвери кажи. Поновите верзии драјвери прават проблеми дури и со BSOD. Ако имаш и АМД процесор GTA не ќе може да играш .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom