Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ке одвои колку е Windowsot зафатен на пример ти е 100 GB, 12 GB е Vista со се програми 20 GB да речеме а имаш 100 GB

100-20=80 ке одвои 40 GB за да направиш партиција и а другите 40 Ке останат во C:/ Сеа ако сакаш ти може и да ги зголемиш не мора да биде 40

Значи C:/ ке ти биде 60 GB а D:/ ке биде 40 GB

Примери се бројкиве

Ок...ми требаше само да или не ..во секој случај благодарам!

Ај некој да ми каже што е проблемот со Убунтуто:::::)))

Кога го ставив Ливе Цд-то не сакаше да се покрене преку него туку кога одев на Try Ubuntu ми се појавуваше црн екран, подоле видете каков:wink:............го извадив едниот хард диск и пробав се покрена се добро......го инсталирав Убунтуто и се беше во ред додека повторно не го уклучив вториот хард диск...повторна истата слика:wink:...........помош?

Едниот хард е Сата другиот е Ата.......јас го исклучував Ата хардот!!!!

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2ZPBxS][/URL]
image.php

ИМАМ еден проблем ,на секое стартување на windowsot (виста) ми се јавува ова...

Error loading D:\Windows\sysrem32\opnomIJd.dll

решение ? (ако може на профил да ми пишете) фала однапред..:helou:

Ова ти е вирус,што си го збришал ;)

Можеш пример со System Mechanic да го тргнеш да не се старта со Windows.

Hmm, mozno e da e do Master-Slave podasavanjata. Jumper-ite procepkaj gi malku, razmrdaj natamu navamu.

Абе од кај можам Касперски да симнам мислам freeware со сериал или кеј....оти аваст ама ич не ми е по ќејф:nesum:
Данке

Некоја програма што претходно ти се уклучувала со стартување на виндовсот сеа си ја избришал ама не целосно. Тргни ја да не се стартува преку START - RUN - msconfig - startup

Не мора формат, може само да ја подели со Partition Magic 8.0 ако има доволно слободен простор.

Sredif fala na post 4789 pa nadole
Za malce falese paj da go formatiram, ke ja drvev cel den :nesum:
Na LapTop bez glusec, Spor sum na tacot. FALA
:oeoeoe:

Абе од кај можам Касперски да симнам мислам freeware со сериал или кеј....оти аваст ама ич не ми е по ќејф:nesum:
Данке

Да ти препорачам нешто друго? :) Доунлоадири си ја бета верзијата на Eset Smart Security (4.0.68.0). Иако е бета, 1 недела ја користам (претходно ја имав 3.0.684 верзијата), немам никакви проблеми. Плус, бесплатна е немора да се замараш со кракови, серијали. :)

Како можам да ги менувам оние close/minimize/maximize иконите на Виста? Знам имаше нешто со кодови...

Да ти препорачам нешто друго? :) Доунлоадири си ја бета верзијата на Eset Smart Security (4.0.68.0). Иако е бета, 1 недела ја користам (претходно ја имав 3.0.684 верзијата), немам никакви проблеми. Плус, бесплатна е немора да се замараш со кракови, серијали. :)

Колку шо гледам не е бесплатен софтверот. Само имаш 30 дена тест период.

Ај некој да ми каже што е проблемот со Убунтуто:::::)))

Кога го ставив Ливе Цд-то не сакаше да се покрене преку него туку кога одев на Try Ubuntu ми се појавуваше црн екран, подоле видете каков:wink:............го извадив едниот хард диск и пробав се покрена се добро......го инсталирав Убунтуто и се беше во ред додека повторно не го уклучив вториот хард диск...повторна истата слика:wink:...........помош?

Едниот хард е Сата другиот е Ата.......јас го исклучував Ата хардот!!!!

http://forum.kajgana.com/[url=http:...://www.postimage.org/Pq2ZPBxS.jpg[/img][/url]
image.php

Ениуан???

Неможам да најдам тема за линукс......дали има?????

Колку шо гледам не е бесплатен софтверот. Само имаш 30 дена тест период.

Па секоја бета верзија си има временски период. Оваа трае до 3.2.2009, после најверојатно нова верзија ќе има, делете на старата и инстал на новата. Ако не бива, тука е Temdono Fix. :)

Вака, имам NVIDIA GeForce FX 5500 и 2 гб Рам, на секоја инсталирана игра ми кочеше, без разлика која игра, се игра 3 секунди па закочи една и се така... Го форматирав комп. инсталирав драјвери ( се скапав барајки за мојава стара графичка ) и повторно сецка, и не само при игри, сецка и при ролање на страна на интернет... Ако имате некое решение ?! Фала..

Вака, имам NVIDIA GeForce FX 5500 и 2 гб Рам, на секоја инсталирана игра ми кочеше, без разлика која игра, се игра 3 секунди па закочи една и се така... Го форматирав комп. инсталирав драјвери ( се скапав барајки за мојава стара графичка ) и повторно сецка, и не само при игри, сецка и при ролање на страна на интернет... Ако имате некое решение ?! Фала..

Хмм... да пробаш со овој драјвер :toe:

Игрите ако ги играш онлајн може и да ти е слаб интернетот.

Имам иста графичка, проблеми нема, провери го хардот и процесорот, ако ти требаат драјвери кажи. Поновите верзии драјвери прават проблеми дури и со BSOD. Ако имаш и АМД процесор GTA не ќе може да играш .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom