Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Ae вака сеа... ми се заеба нешо.. напрајв унистла имав мсн 9 и нешо бета или 10ка беше не е важно и сеа уште седи windows live и сите фајлови a nema unistal нити нешто.. да го избршам рачно неможам да ставам постара верзија ми викат имаш понова .. немам мсн сеа ><! пробав да го инсталирам најновиот се упдајтова али пак нема унистал во старт нити во адд/ремув а неможам да влезам на новиов ми викат сервис темпорари анавалибле.. а не ни се врти чоечено одма таја грешка ><! решение ПЛС :(! пошто никој не го виде постов ! агајн ><

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ae вака сеа... ми се заеба нешо.. напрајв унистла имав мсн 9 и нешо бета или 10ка беше не е важно и сеа уште седи windows live и сите фајлови a nema unistal нити нешто.. да го избршам рачно неможам да ставам постара верзија ми викат имаш понова .. немам мсн сеа ><! пробав да го инсталирам најновиот се упдајтова али пак нема унистал во старт нити во адд/ремув а неможам да влезам на новиов ми викат сервис темпорари анавалибле.. а не ни се врти чоечено одма таја грешка ><! решение ПЛС :(! пошто никој не го виде постов ! агајн ><
Воа програмче го брише MSN 9

http://messengergeek.spaces.live.com/Blog/cns!E3785B1281BBDA1!1118.entry

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Тешко баш така да се вика тоа таму.

Дај слика од се што има во msconfig - startup да видиме што е како е, ќе ти кажеме кои компоненти е пожелно да ги исклучиш.
Средив..
незнам што точно беше финтата ,но неколку работи напраив па сеа е ОК..
Прво и важно Removal Toolot од НОРТОН едноставно не помогна ама ич...

Што напраив.. по се изгледа ова дошло од некој апдејт на Мозилата од тие додатоците..излеа Adobe Acrobat или Google Update..и двете ги оневозможив..т.е disable им напраив..
После тоа го избришав преку РевоАнинсталер...
и на крај во МСКонфиг оштиклирав Google Update.. па сега за сега нема гајле а незнам ради кое помогнало ..дали Гугл дали акробат дали Мсконфигот.. :toe:.. Како и да е.го нема . :)

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Пред некое време брат ми сакал да го инсталира Интернет експлорер 7 и кликнал да се провери дали е валиден(лиценциран) виндовсот и сега цело време ми стои затемнета позадина и ми пишува: You may be a victim of software counterfeitiring. This copy of Windows did not pass genuine Windows validation.

Како да го решам?
Download WGA TooL (Windows Genuine Advantage tool)
go pravi vindovsot Genuine originalen.
p.s ja imav ova programa i ja isprobav ali posle formatot ne zn kaj e!

Член од
1 февруари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
help :)

dokolku znaj nekoj ako mozi da mi pomozi vo vrska so www.zulu.mk ... e vaka... samo so preinstalirav win xp sp3,zedov bsplayer bashka kodeci instalirav windows media player,java i pak probvam da otvoram zulu ali nikako ne saka da se pusti nitu edna programa :S
ve molam za sovet

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
dokolku znaj nekoj ako mozi da mi pomozi vo vrska so www.zulu.mk ... e vaka... samo so preinstalirav win xp sp3,zedov bsplayer bashka kodeci instalirav windows media player,java i pak probvam da otvoram zulu ali nikako ne saka da se pusti nitu edna programa :S
ve molam za sovet
Почекај, од страната е.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Drugari kako se deli edna particija od 100GB kade stoe oparativniot sistem, sakam da ja napravam 40GB-System a 60GB-nova particija. Napraviv greska. Od 140GB 40-D-particija a drugava 100GB-C-particija

Na Vista operativen system

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Drugari kako se deli edna particija od 100GB kade stoe oparativniot sistem, sakam da ja napravam 40GB-System a 60GB-nova particija. Napraviv greska. Od 140GB 40-D-particija a drugava 100GB-C-particija

Мора да ја форматираш за да ја пресечеш.
Можеш со Partition Magic, Partition Doctor, Acronis Disk Director или нешто друго.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.582
Поени од реакции
6.726
ИМАМ еден проблем ,на секое стартување на windowsot (виста) ми се јавува ова...

Error loading D:\Windows\sysrem32\opnomIJd.dll

решение ? (ако може на профил да ми пишете) фала однапред..:helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ИМАМ еден проблем ,на секое стартување на windowsot (виста) ми се јавува ова...

Error loading D:\Windows\sysrem32\opnomIJd.dll

решение ? (ако може на профил да ми пишете) фала однапред..:helou:

Некоја програма што претходно ти се уклучувала со стартување на виндовсот сеа си ја избришал ама не целосно. Тргни ја да не се стартува преку START - RUN - msconfig - startup

Dragon[Sky];2115600 напиша:
Мора да ја форматираш за да ја пресечеш.
Можеш со Partition Magic, Partition Doctor, Acronis Disk Director или нешто друго.

Не мора формат, може само да ја подели со Partition Magic 8.0 ако има доволно слободен простор.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

ако користиш Vista ногу лесно се прави партиција ?! како еве како одиш десен клик на компјутер

и имаш manage го отвараш и потоа имас disk Management незнам која паритиција сакаш да ја поделиш стискаш десен клик на пример на D и имаш Shrink volume и ке почекаш и автомацки ке ти даде колку да ја поделиш :wink:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ако користиш Vista ногу лесно се прави партиција ?! како еве како одиш десен клик на компјутер

и имаш manage го отвараш и потоа имас disk Management незнам која паритиција сакаш да ја поделиш стискаш десен клик на пример на D и имаш Shrink volume и ке почекаш и автомацки ке ти даде колку да ја поделиш :wink:
Дали вистата тоа го дозволува и на системската партиција да биде направено?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Дали вистата тоа го дозволува и на системската партиција да биде направено?
Да ке одвои колку е Windowsot зафатен на пример ти е 100 GB, 12 GB е Vista со се програми 20 GB да речеме а имаш 100 GB

100-20=80 ке одвои 40 GB за да направиш партиција и а другите 40 Ке останат во C:/ Сеа ако сакаш ти може и да ги зголемиш не мора да биде 40

Значи C:/ ке ти биде 60 GB а D:/ ке биде 40 GB

Примери се бројкиве

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom