Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
softverski ili ne kje go pisam ovde :)
se raboti za programiranje C#
Dev c++ ne mi raboti kako sto treba... compajlira ali ne ja zadrzuva programata.
system pauza.. se koristi da ja zadrzi ali koga go koristam toa...programot ne raboti...
Mingw kompajlerot.. voopsto nejke da go ukluci...
borland isto...
ako nekoj znae zasto nejke da gi startuva... neka pise...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Си ја заебал ептен работата, ако си почетник за да не губиш време и нерви најдобро е пак да ја инсталираш вистата на празна партиција
пред 20 мин кладов фреш копи оф виста,за да инсталирам од почеток,ама гледам таму рипеир виндоус и ај си кликнав и мавнав рестор,и сеа ми се отворе со стариот пасворд,thnx anyway :)

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
So koe programce mozam da napravam video spot. Znaci sakam da napravam spotce so sliki, moze i da stavam animations ili klipcinja i normalno nekoja pesna.

P

Princ

Гостин
So koe programce mozam da napravam video spot. Znaci sakam da napravam spotce so sliki, moze i da stavam animations ili klipcinja i normalno nekoja pesna.
Windows Movie Maker is your closest friend :)
*и не ни кажа што направи со проблемот што го имаше со онаа апликацијата за симнување песни. Вообичаено не помагам одкако некој не сака да учествува во решавањето на НЕГОВИОТ проблем а воедно да помогне на други со своето искуство кога имаат некој сличен/ист проблем*

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Windows Movie Maker is your closest friend :)
*и не ни кажа што направи со проблемот што го имаше со онаа апликацијата за симнување песни. Вообичаено не помагам одкако некој не сака да учествува во решавањето на НЕГОВИОТ проблем а воедно да помогне на други со своето искуство кога имаат некој сличен/ист проблем*
Programceto sega kako saka taka si raboti. Koga saka simnuvam, koga saka ne simnuva.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
да не знае некој како да ja регистирам програмата WhereIsIt

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Лол многу добро програмче, само мене многу време ми требаше да индексирам 200 двдеа, цела ноќ ми отиде. Али после цела колекција на дланка.

Ако не најдеш решение, пиши ми ПП, ке го аплоудирам моето на рапид, па ке ти даам линк.

И Принц, немора толку строго со децава, ест да се и они малце криви што не читаат дека пиратерија иде по приватни пораки само :smir:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.615
Поени од реакции
7.428
Имам Ares за симнување на песни, но незнам што му е не ми бара воопшто а конектирано е, или пак ако ми бара воопшто не ми ја симнува.
Ares e P2P program koj bara poveje od 10 half-open konekcii na kolku sto e limitirano XP-to po default. Najverovatno i Event logot koj mozes da go vidis so Event Viwerot (Start/RUN/eventvwr.msc) ti e poln so EventD:4226 errori. Ke go posetis sajtov na Lvllord procitaj fino i patchuvaj go tcpip.sys so toa patcherot na 50 ili 100 konekcii. Posle restartot ke ti raboti Ares. Patchot za tcpip.sys pod XP e obavezen za sekoj sto ima brza konekcija i koristi P2P, bilo da e Ares, emule ili nekoja torrent aplikacija. Inace bez ova so 10 konekcii nema speed :)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Ares e P2P program koj bara poveje od 10 half-open konekcii na kolku sto e limitirano XP-to po default. Najverovatno i Event logot koj mozes da go vidis so Event Viwerot (Start/RUN/eventvwr.msc) ti e poln so EventD:4226 errori. Ke go posetis sajtov na Lvllord procitaj fino i patchuvaj go tcpip.sys so toa patcherot na 50 ili 100 konekcii. Posle restartot ke ti raboti Ares. Patchot za tcpip.sys pod XP e obavezen za sekoj sto ima brza konekcija i koristi P2P, bilo da e Ares, emule ili nekoja torrent aplikacija. Inace bez ova so 10 konekcii nema speed :)
Napraviv se kako sto mi rece i sega e super. I po 10 pesni odednas simnuva. Fala

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јеп али пази, некои секјурити програми ја детектираат модификацијава ко инфекција, така да глеј да не ја избришеш со некој антивирус по грешка.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Си се логирам на ХР-то и уште не се ни отвориле сите апликации што се стартуваат на почеток (пишувам пасворд за да се логирам па после тоа) и компјутерот се рестартира. 80% од случаите си се пали најнормално ама се случува некогаш и 2 пати по ред да направи рестарт. После кога ќе се подигне ја јавува следнава порака.

Има некој идеја што може да биде проблемот? Иначе како дополнително инфо имам XP SP2, јака конфигурација, уште од почетокот ми го јавува оваа грешка, на почеток нема некоја невообичаена апликација што се стартува.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Хелп!

Имам Микрософт Офис 2007 и најверојатно била некоја трајл верзија и сега ми бара за секое посебно (Ворд, Паурпоинт... ) product key ,ама не можам нигде да го најдам.

Ако може некој по ПП да ми го прати...?:se_ molam

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Си се логирам на ХР-то и уште не се ни отвориле сите апликации што се стартуваат на почеток (пишувам пасворд за да се логирам па после тоа) и компјутерот се рестартира. 80% од случаите си се пали најнормално ама се случува некогаш и 2 пати по ред да направи рестарт. После кога ќе се подигне ја јавува следнава порака.

Има некој идеја што може да биде проблемот? Иначе како дополнително инфо имам XP SP2, јака конфигурација, уште од почетокот ми го јавува оваа грешка, на почеток нема некоја невообичаена апликација што се стартува.
Имаш црвче кое ти се пика по exe фајлови и ти ги уништува. Пред недела дена мој другар закачи вакво, најверојатно преку некој кракерски сајт или МСН. Иначе јас пред 3 години коа закачив вакво, пробав да исчистам со антивирусот (тогаш имав Симантек Корпорејт) и црвчето го немаше, али заради чистењето сите exe фајлови у компјутерот ми беа уништени. Си акнав формат.

у секој случај провери на нет да не има некоја метода за чистење без да си ги оштетиш ексињата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom