Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ретардиран програм.... А ако кликаш ОК го снемуе евентуално?

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
го снемува ама па не можам да го пуштам филмот во ниеден плеер.. па ако можит некако да се попрај.. не знам дали е расипан филмот , или овај Windowsov фушарски...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Исклучи Thumbnails во фолдерот кај шо ти е филмот.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Чепкав нешто по регистрите,и си испозаебав некои сетинзи на виндоусот.Сеа компјутеров ми работи као пентиум 1.5.Дали знае некој како можам да им напраам рестор на регистрите на состојбата пред да ги заебам,
Исто,дали со систем рестор,се враќаат и регистрите?

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
Sephiroth , џабе, не помагат , сега не ми излегва она да кликам ок , сега само не ми го отвара во ниеден плеер филмот.. изгледа ќе треба пак да го спуштам..

Janev

2.856
Поени од реакции
58
треба сега да снимам 5филма на едно DVD CD..преводод е .srt file дали ке може после на DVD да ги гледам на превод... или ке треба да ставам .sub file место .srt ???

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.651
Поени од реакции
7.495
треба сега да снимам 5филма на едно DVD CD..преводод е .srt file дали ке може после на DVD да ги гледам на превод... или ке треба да ставам .sub file место .srt ???
Ke si kupis edno DVDRW CD i ke si probas koi prevodi ti gi cita za da ne frlas CDa za gjabe. Nikoj tuka nemoze tocno da ti kaze dali tvojot DVD pleer cita SRT ili SUB (ili i dvete) posto toa zavisi od moznostite na tvojot DVD pleer. Ako ti e ponov model bi trebalo da cita sve. Nekoi pleeri baraat da e imenuvan prevodot isto kako sto e imeto na filmot....znaci Film.avi i Film.srt, nekoi nemozat da procitaat deka na CDto ima Video ako se staveni AVi fajlovite u folderi a ne na root....zatoa DVDRW i ke probas.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Помош!

Отварам нова тема зошто ми треба одговор веднаш,и не бев сигурен дали сите (или повеке) ке ја посетат старата тема ако пишев само мислење.
Проблемов е следен,инсталирав виста пред некое време,и не знам шо притиснав ама под дефолт ми се наместија македонските букви,и коа ке отворев носа страница,кога сакав да напрам нов фолдер стално ко ке пишев ми излегуваше на крилица,па морав да сменам,и така вчера навечер сменав пасворд и со тоа се заебав ептен.
Сега за утре имам семинарска која треба да ја принтам,и домашно а моментално сум во пц-то на мојот цимер.
До сеа без проблем влегував со пасворд пошо не ми беа букви туку бројки ( 123654),ве молам ако знае некој како да влезам или како да го поништам пассот...
ебаго
Крејзи!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Чепкав нешто по регистрите,и си испозаебав некои сетинзи на виндоусот.Сеа компјутеров ми работи као пентиум 1.5.Дали знае некој како можам да им напраам рестор на регистрите на состојбата пред да ги заебам,
NORTON GHOST направи си имиџ на дискот па после чепкај кај што сакаш

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Си ја заебал ептен работата, ако си почетник за да не губиш време и нерви најдобро е пак да ја инсталираш вистата на празна партиција

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
можда и не некој проблем пред да го впишеш пасошот притисни истовремено shift+alt со тоа ќе се префрли тастатурата А ако не е до тоа и не си почетник бутирај го системот со некоја лајф дистрибуција на линукс по можност knoppix зошто со него имаш пристап до NTFS и пробрчкај малку, со овој начин на подигање на системот сите системски фајлови на виндовсот ти се на дланка, но со оглед на тоа што си се уште премлад ти препорачувам ако не успее шифт+алт преинсталирајго. У СТВАРИ ДО СЕГА ТОА ЌЕ ГО НАПРАВЕШЕ

Член од
16 ноември 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
probaj:

sfc /scannow пиши доле во run ке ти побара инсталационо цд вин. каков користис и би требало да среди.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Користам XP и денеска ми дадоа лиценцирано DVD со Vista и би сакал да го инсталирам. Е сега, на DVD-во всушност пишува: Product Recovery, Only to be sold with new Toshiba PC а подолу Windows Vista Home Premium 32bit. Ова е инсталационо ДВД за Виста или...?

Друга работа е, дали може паралелно да имам 2 оперативни системи инсталирано? И пример, ако користам одредено време XP и на него ставам песни, слики etc. после истите на Виста ќе си бидат тука така?
И трета и последна работа, XP-то ми е инсталирано на партиција, каде што е само тоа и ништо друго, а на другиве ми се песните и сликите. Е сега со Вистава, да не има нешто проблем кај тие другите партиции или не? Фала однапред!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Користам XP и денеска ми дадоа лиценцирано DVD со Vista и би сакал да го инсталирам. Е сега, на DVD-во всушност пишува: Product Recovery, Only to be sold with new Toshiba PC а подолу Windows Vista Home Premium 32bit. Ова е инсталационо ДВД за Виста или...?

Друга работа е, дали може паралелно да имам 2 оперативни системи инсталирано? И пример, ако користам одредено време XP и на него ставам песни, слики etc. после истите на Виста ќе си бидат тука така?
И трета и последна работа, XP-то ми е инсталирано на партиција, каде што е само тоа и ништо друго, а на другиве ми се песните и сликите. Е сега со Вистава, да не има нешто проблем кај тие другите партиции или не? Фала однапред!
Убаво си е напишано само за нови тошиба компјутери. Истото го прави и А-опен со софтверот што го дава кога купуваш нивни производи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom