Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Готов кабел зема или сам ги направи конекторите?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Имам проблем со msn, ја имав најновата верзија не можев да се логирам, воопшто не ми даваше ни адресата да ја внесам, па се вратив на 7.5 ама од тој не стигнуваше тоа шо го пишувам на соговорниците го тргнав и тој.
Сега кога пак пробувам да инсталирам Windows Live Messanger ја добувам оваа порака

Компјутерот е на еден јузер и имам дозвола да инсталирам јас било што. Прв пат се појавува такво нешто.
Ако некој знае како да го решам проблемот за да го инсталирам Windows Live Messanger нека помага :se_ molam

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Nesto imas problelm so userot odnosno dozvolata, logiraj se kako admin i probaj dali ke mozis.

Sto se odnesuva do mojot problem, ne mozam a presnimam bidejki na edniot kom imam licenciran win a na drugiot ne. Mislam deka do toa e, bidejki nikako ne mozam da vlezam od kompjuterot so licenciran vo onoj so piratskiot, a obratno mozi.

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Дечки ако мозе некој да ми прати по пп линк од Нод 32 кракувана верзија,фала ви однапред поздрав.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
FLiX напиша:
Nesto imas problelm so userot odnosno dozvolata, logiraj se kako admin i probaj dali ke mozis.
Го инсталирав Windows Live Messanger откако се логирав како Administrator и повторно се вратив на мојот user. Не сака да ме логира како што беше и пред да го тргнам, повторно ми ја дава пораката:

Барав на Google за овој вид на error и изгледа најдов решение ама на шпански е и некои зборови не ги разбирам баш.
Еве, линкот.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Swifty напиша:
Дечки ако мозе некој да ми прати по пп линк од Нод 32 кракувана верзија,фала ви однапред поздрав.
Пратено.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
47
Поени од реакции
1
walker_girl

Нјамаш никак'в вирус просто кликни един п'т с левија бутон на мишката в'рху програмата којато искаш да изклјучиш.
Тогава ште ти светне End Task бутона .
Така не си селектирала програма и нјама какво да изклјучваш затова е неактивен.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.855
Поени од реакции
22.908
imam free download manager i koga snimambilo sto temam ke pocne da se snima ke napise stop pak ke oklucam da se snima pak stop..so treba da napravam za da se snima.pozzzzzz

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
CoolM напиша:
walker_girl

Нјамаш никак'в вирус просто кликни един п'т с левија бутон на мишката в'рху програмата којато искаш да изклјучиш.
Тогава ште ти светне End Task бутона .
Така не си селектирала програма и нјама какво да изклјучваш затова е неактивен.
Го решив тој проблем веќе.
Прашав сега за Windows Live Messanger.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
walker_girl напиша:
Го инсталирав Windows Live Messanger откако се логирав како Administrator и повторно се вратив на мојот user. Не сака да ме логира како што беше и пред да го тргнам, повторно ми ја дава пораката:

Барав на Google за овој вид на error и изгледа најдов решение ама на шпански е и некои зборови не ги разбирам баш.
Еве, линкот.
Не знаам за проблемот, ама ако има некој текст на шпански, германски или било кој друг странски текст за да го преведиш, оди на google.com и таму има една опција "Language Tools". Таму има да избериш гугл да ти преведи некој текст од некој јазик , или пак цела веб страна, па така текстот од линкот што го напиша погоре преведен од гоогле е вака:
Hello… already I found a solution that way and it served to me with step 2 and 3: 1. It fits to the date and the clock of Windows to your present data, and proves to initiate session. 2. If the problem follows, goes to the menu beginning/to execute and puts regsvr32 softpub.dll and you accept. Beams successively the same with: regsvr32 wintrust.dll regsvr32 MSXML3.dll regsvr32 initpki.dll 3. It reinitiates your PC If when you arrive it follows without irte test this other: It opens the Internet to explorer, configuration of LAN sees tools/Internet options/connections/, and activates the option To detect configuration automatically. In messenger connection sees tools/options//configuration outpost and activates only square TCP.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Купив празно ДВД Вербатим, и кога ќе го ставам да се режи не можи да започни процесот на режење, вади Burn Failed, и во логот на нерото пиши дека тоа настанало заради тоа што дискот е илегален? Illegal Disc ... Што е проблемот? Режачот е Сони.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
walker_girl напиша:
Го решив тој проблем веќе.
Прашав сега за Windows Live Messanger.
#1 Оди Start/Run и пиши cmd.exe
#2 Напиши
regsvr32 softpub.dll
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 MSXML3.dll
regsvr32 initpki.dll
#3 Рестартирај го PC-то

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Џабе, не функционира ни со ова. Пак истото. :(

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
walker_girl напиша:
Џабе, не функционира ни со ова. Пак истото. :(
Оди повторно Start/Run и напиши во Run
regedit
Оди HKEY_CURRENT_USER после Software, после Microsoft, после MSNMessenger и на крај Policies. Селектирај го Policies и избриши го. Рестартирај го PC-то и пробај одново да се логираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom