Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Дури сте во виндоус никогаш нема да го избришите фолдерот... Туку вака - Сигурен начин што 1000000000000% РАБОТИ:
Ќе го симниш Hiren's Boot CD и ќе го изрежиш, ќе го бутираш компјутерот со него, и од алатките што тоа ги нуди, во NTFS Tools ќе ја најдиш

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
"Paragon Mount Everything" . Кога ќе ја стартуваш алатката, таа ќе ти овозможи да работиш со NTFS партиции во дос. После тоа ќе ја користиш командната линија со стандардните команди за дос за да појдиш до локацијата кај што ти се наоѓа фолдерот што треба да се избриши. ( пример C:\ ). Фолдерот ќе го избришиш со командата RMDIR "ime na folderot" , и тоа е тоа... Испробано е, и работи 100% доколку правилно ја извршиш постапката... Поздрав.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Не знам што е проблемот, но никако не можам цел текст да го напишам во еден пост, не го прикажува цел, и затоа морав да го поделам во три постови... Ако не е нешто во ред со форумот нека знаат администраторите да го средат... Во никој случај не се намерно 3 поста еден под друг ставени од мене.

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
не знам зошто, иам кирилична поддршка, меѓутоа, текстот со подршка, на лентата со наслов, горе, излегуваат само квадратчиња... ај ве молам помогнете, ме нервира многу...

АнГеЛ

I will change the world
Член од
2 август 2006
Мислења
381
Поени од реакции
2
Control Panel-> Regional ...-> Advanced таб, и ќе одбереш FYRO Macedonian, пиши ако не бива и така, па ќе видиме

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
АнГеЛ напиша:
Control Panel-> Regional ...-> Advanced таб, и ќе одбереш FYRO Macedonian, пиши ако не бива и така, па ќе видиме
не не, ти кажав ја, подесено е све тоа, ова некој друг проблем е...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Коа си работам во Опера, се почесто ми се јавува овој прозорец:

Хелп?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
не знам дали тука треба да го поставам следново прашање,ама немав каде друго...
проблемов е што дур сум на интернет и сурфам и прам 300 и пеесет и три глупости по извесно време почнува да слушам еден звук..и тоа се повторува...исклучувам и Media Player,затворам и мозила ама звукот продолжува да го има....чаре?

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Jane напиша:
Имав претходно 3 партиции и сакав третата да ја спојам со втората. Го направив тоа со Norton Partition Magic 8. Е сега имаше во подесувањата да направам фолдер во кој ќе ги префрли сите фалови од третата партиција во втората. Всушност третата партиција да биде фолдер во втората. Никако нејќеше да почне да се спојуваат ако не одберев фолдер. Направив фолдер и се заврши најнормално, ама сега ми седи тој фолдерот празен е, и неможе никако да се избрише. Unlocker не помага. Дај кажете начин како да го избришам.
А да пробаш со рестарт и да одбериш Safe Mode па така да го избришиш.. ај види така. За да влезиш во Safe Mode треба да направиш рестарт и да стегаш на F8.

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
abe luge i ja iam problem,imam vista i sea zs nemoze site igri da gi igram,mozno li e deka se 100den:uvo:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
dac2008a напиша:
abe luge i ja iam problem,imam vista i sea zs nemoze site igri da gi igram,mozno li e deka se 100den:uvo:
Драјвери за графичка.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Imam Мозила на македонски!? И не само то, туку и ко ќе отварам некоја страна ми пишит на Кинески :nesvest:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
nanovo snimija na angliski :) i ke resis problem :)

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Martin$ напиша:
Imam Мозила на македонски!? И не само то, туку и ко ќе отварам некоја страна ми пишит на Кинески :nesvest:
Ај објасни подобро. Како мојт на кинески да пишит?
Промени енкодинг: View (третото мени од лево кон десно)>Character Encoding (осмото подмени) и таму одбери Cyrilic, Unicode, Western... Зависно од тоа што ти треба.

П.С. Во загради пишував случајно да не мојш да се снајш на македонски со преводот, а плус и не знам како точно е преведено на македонски.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
naum_spaseski напиша:
Ај објасни подобро. Како мојт на кинески да пишит?
Промени енкодинг: View (третото мени од лево кон десно)>Character Encoding (осмото подмени) и таму одбери Cyrilic, Unicode, Western... Зависно од тоа што ти треба.

П.С. Во загради пишував случајно да не мојш да се снајш на македонски со преводот, а плус и не знам како точно е преведено на македонски.
Моментално на IE7 сум а иначе Мозилава ем на Македонски е (глупо е то премногу и врска неам од кај дојде на македонски :)), и не ми отварат страни, исто ко нели во Кина шо се забранети некој страни така и мене не ми отварат :) :pos2: :pos2: :pos2:
我会和你见面 (se gledame pak) :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom