Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Martin$ напиша:
Моментално на IE7 сум а иначе Мозилава ем на Македонски е (глупо е то премногу и врска неам од кај дојде на македонски :)), и не ми отварат страни, исто ко нели во Кина шо се забранети некој страни така и мене не ми отварат :) :pos2: :pos2: :pos2:
我会和你见面 (se gledame pak) :nesvest:
Избриши ја твојата (македонска) Mozilla и спушти ја оваа. Инсталирај ја, и ако пак исто ти се појавува, тогаш пробај како што ти кажав, да го промениш енкодингот. Ако заглавиш, пиши.

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Prijatel ako mislis kakva grficka imam eve NVIDIA GeForce 7500 LE e sea posto ne sum expert mozes li da mi objasnis sto da napravam-fala ti odnapred
Joey напиша:
Драјвери за графичка.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
dac2008a напиша:
Prijatel ako mislis kakva grficka imam eve NVIDIA GeForce 7500 LE e sea posto ne sum expert mozes li da mi objasnis sto da napravam-fala ti odnapred
Инаку драјвери ссе користат за хардверскиот дел внесен во куќиштето да биде препознаен од windows-от да не речам од софтверскиот дел. Кликни на линков.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
zdravo imam eden problem Imam mac os x (10.3.9) i ako mozi nekoj da mi kazi kako da go napravam da pisi na kirilica ko na win so alt+shift

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
jahuterminal,ok te razbiram,ke probam i ako e uspesno te castam pivo

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
ustvari neznam dali ja imas procitano porakata
so mojot problem ali eve imam vista e sea mi gi pratija igrive od mak.kupeni od zeleno kvantaski i auto pazar(100den igra)nemozam da gi instaliram,ili mi bara nekoj direct x i koa ke go instaliram pak istoto

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
dac2008a напиша:
ustvari neznam dali ja imas procitano porakata
so mojot problem ali eve imam vista e sea mi gi pratija igrive od mak.kupeni od zeleno kvantaski i auto pazar(100den igra)nemozam da gi instaliram,ili mi bara nekoj direct x i koa ke go instaliram pak istoto
Пробај да не го инсталираш DirectX-от затоа што Vista има DirectX 10 и DirectX 9.0 емулатор, за да можеш да ги играш и постарите игри, односно игрите кои се за DirectX 9, а тоа се (сега за сега) сите игри што се излезени.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
naum_spaseski напиша:
Избриши ја твојата (македонска) Mozilla и спушти ја оваа. Инсталирај ја, и ако пак исто ти се појавува, тогаш пробај како што ти кажав, да го промениш енкодингот. Ако заглавиш, пиши.
ок Фала :) Ќе пробам :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
се решив да го форматирам компјутерот па ме интересира што точно ќе ми остане а што ќе ми се избрише? имам доста програми ама некои од нив си беа со компјутерот кога го купив (Office, adobe photoshop, corel итн.), да ги снимам претходно на CD нели? тоа е единствено решение за звучната картица да проработи

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Тоше напиша:
се решив да го форматирам компјутерот па ме интересира што точно ќе ми остане а што ќе ми се избрише? имам доста програми ама некои од нив си беа со компјутерот кога го купив (Office, adobe photoshop, corel итн.), да ги снимам претходно на CD нели? тоа е единствено решение за звучната картица да проработи
После формат се брише СЕ. Значи хард дискот ти е празен освен ако ти е поделен на партиции па да зачуваш податоците (слики, песни, клипчиња...) на друга партиција.
Иначе за програмите ти треба инсталација, а не инсталираното. Така да ќе земеш од некој другар ќе си ги снимиш.
За звучната карта да ти работи ти треба драјвер кој најверојатно ти го дале на цд кога си го земал компјутерот или па ќе ни кажеш што звучна имаш па ќе ти дадеме од кај да си ги симнеш драјверите.

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
kako mozam da izbrisam prevod sto odi zaedno so filmot i da go zacuvam filmot so prevodot sto jas ke go stavam???

P

Princ

Гостин
филм во кој формат? DVD, AVI...?
Ако преводот е во посебен фајл се наоѓаат програми за негово едитирање. Ако на филмот е "залепен" преводот, ништо не правиме.

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
zalepen e :( a kako da go snimam filmot so prevodot sto jas ke go stavam???

Kajgana Shop

На врв Bottom