Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
ZOTE напиша:
Za zal ne mi pomogna no jas otkriv shto bilo problemot. Za da go podesish autlok treba da ja stavish e-mail adresata shto ja imash otvoreno kaj tvojot provajder, na primer jas sum na ADSL na telekom. I zatoa ne sakashe da se registrira akaunt na drug e-mail. Znaci uspeav da go podesam autlok no so taa e-mail adresa shto sum otvoril kaj MT.NET

Zatoa sega prashuvam dali e nekako mozno mojot e-mail koj go koristam dolgo vreme da go podesam so autlok.
Па нормално дека прво мора да имаш регистрирано мејл, па после да го подесиш тој мејл во аутлок. Кажи ми за кој мејл ќе подесуваш?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
јахутерминал напиша:
Па нормално дека прво мора да имаш регистрирано мејл, па после да го подесиш тој мејл во аутлок. Кажи ми за кој мејл ќе подесуваш?
За овој е-маил zotte@mail.net.mk

П.С. значи јас го подесив аутлок со е-маилот и лозонката што сум ги добил од својот провајдер кога сум се преплатил на адсл услуга. И си работи супер. Е сега јас си имам е-маил за кој сакам да го подесам во атлок, дали е тоа мозно.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
ZOTE напиша:
За овој е-маил zotte@mail.net.mk

П.С. значи јас го подесив аутлок со е-маилот и лозонката што сум ги добил од својот провајдер кога сум се преплатил на адсл услуга. И си работи супер. Е сега јас си имам е-маил за кој сакам да го подесам во атлок, дали е тоа мозно.
Еве брат:
одиш нов акаунт и одбираш pop3 сервер
за pop серверот пишуваш:
mail.on.net.mk
истото и за smtp серверот:
mail.on.net.mk
После си ги пишуеш username-от и лозинката и фураш... Пиши повторно да видам што си направил.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
јахутерминал напиша:
Еве брат:
одиш нов акаунт и одбираш pop3 сервер
за pop серверот пишуваш:
mail.on.net.mk
истото и за smtp серверот:
mail.on.net.mk
После си ги пишуеш username-от и лозинката и фураш... Пиши повторно да видам што си направил.
Друже не сака како што ми покажуваш, иако ми кажува кога го тестирам акунтот дека за испракање на е-маил е во ред а за приманје има ерор. Еве погледни ако можеше да го решиш проблемот пиши.

Јас пробав да пратам порака иако ми пишува деке може, поракта не стигна.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Зоте, да ти ги скратам маките...

mail.net.mk не поддржува pop3 и smtp мејл клиенти...

mail.on.net.mk e сосема друг сервер

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
TpH_Bo_OkO напиша:
Зоте, да ти ги скратам маките...

mail.net.mk не поддржува pop3 и smtp мејл клиенти...

mail.on.net.mk e сосема друг сервер
Не друже не си во право јас имав акаунт отворено токму со маил адреса и со стариот оутлоок и со новиот од 2007. Но по грешка го избришав и не знам како се регистрирав тогаш. Тоа е проблемот но сигурно може. Еве МТ. НЕТ дава некое упаство но не го разбирам добро.

http://www.mt.com.mk/download/mail/Upastvo%20za%20outlook.pdf

Ако некој го разбере нека пише.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ако имаш мејл од мтнет, тогаш може..

Ако ти е на пример zote@mt.net.mk

Мејл сервери ставаш pop.mt.net.mk и smtp.mt.net.mk

Ако имаш на оннет на пример zote@on.net.mk

мејл сервери ќе ти бидат(POP3) mail.on.net.mk и (SMTP) mail.on.net.mk

А ако ти е на пример: zote@mail.net.mk

Не POP3 и SMTP поддршка овој домејн

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
ZOTE напиша:
Друже не сака како што ми покажуваш, иако ми кажува кога го тестирам акунтот дека за испракање на е-маил е во ред а за приманје има ерор. Еве погледни ако можеше да го решиш проблемот пиши.

Јас пробав да пратам порака иако ми пишува деке може, поракта не стигна.
Еве ти го решението:
Клик

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
да ми каже некој страница за користење на виртуелна машина под ХР?

фала

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Imam dve prasanja:
1. Na mobilnio telefon imam virus (sam se prefrli od kompijuterot) anti-virusot ne mozi da go iscisti: Norton9 znam deka nisto nema da mu napravi na mobilniot no koga ke prefrluvam raboti od drug kompijuter da ne se zarazi i toj
2. Kako se gleda na kompijuterot dali ima Keylogeer oti igram CO i vo posledno vreme seto e keyloggeri. Slusnav deka ima program protiv keyloggeri. Dali keyloggerite mozat da se narecat "Blackdoor"

P

Princ

Гостин
За мобилнио ќе прашаш на подфорумот за мобилни шо ни е ако не ти одговори никој тука.
За keylogger-от... Добар антивирус со последните апдејти е најдобар лек. И не е финтата само да го имаш, туку скенирај со него.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
smole напиша:
да ми каже некој страница за користење на виртуелна машина под ХР?

фала
Тука го имаш новиот Virtual PC 2007.
Тука го имаш стариот Virtual PC 2004 кој е бесплатен. За новиот незнам пошто го немам пробано, но го има за симнување на официјалната страна на Мајкрософт.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
thekillagorilla напиша:
Imam dve prasanja:
1. Na mobilnio telefon imam virus (sam se prefrli od kompijuterot) anti-virusot ne mozi da go iscisti: Norton9 znam deka nisto nema da mu napravi na mobilniot no koga ke prefrluvam raboti od drug kompijuter da ne se zarazi i toj
2. Kako se gleda na kompijuterot dali ima Keylogeer oti igram CO i vo posledno vreme seto e keyloggeri. Slusnav deka ima program protiv keyloggeri. Dali keyloggerite mozat da se narecat "Blackdoor"
Za key Logger AVG anti spyware so ponovite apdejtovi sigurno ce go sredi eve ti sajt
www.free-grisoft.com

Kajgana Shop

На врв Bottom