Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Го downloadirav Интернет Експлорер 7.И сеа тие што го имаат знаат дека во склоп иде и заштита од вируси и сл.И сеа некој коа ќе ми прати нешто на МСН не ми го отвара зашто го јавува како опасно.Е сеа пробав да исклучам и Firewall i antivirus ама дао експлорерот е. Некој да помогне?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
NIppI напиша:
не си ме сватил,шорткатот за алт и шифт на тастатурата не ми го мени фонтот,а го наместив да се мењава така..што значи не функционира наредбата... некој,било кој...ХЕЛП???
Чудно бе види таму има финта left and right alt пробај да не е до тоа друго види сигурно дали го имаш селектирано да ти го покажуват на toolbar-от аку не тоа може да зеза(оди десен клик на таскбарот па тулбар и селектирај language bar) друго шо знам чудно се понашат!

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
го приметив и тој детаљ,чепкајќи нагоре-надоле излезе дека сеа шорткатот е цтрл и шифт,од каде до каде,кога јас го наместив она другото...ај не е важно,најдов начин :) фала ипак и извинете што ве мачев...

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
NIppI напиша:
го приметив и тој детаљ,чепкајќи нагоре-надоле излезе дека сеа шорткатот е цтрл и шифт,од каде до каде,кога јас го наместив она другото...ај не е важно,најдов начин :) фала ипак и извинете што ве мачев...
кога ке наместиш сетингот да е алт+ шифт кликни ок па пак ок на излегување може тоа ти не го правиш до крај па не се сејфира:toe::helou:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
е како не го правам,барем ги запаметив чекорите,оти обично толку брзо одам,што после не паметам кај кликнав,овој пат лагано-лагано работев :) важно се снајдов де... :smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
NIppI напиша:
е како не го правам,барем ги запаметив чекорите,оти обично толку брзо одам,што после не паметам кај кликнав,овој пат лагано-лагано работев :) важно се снајдов де... :smir:
И ја го имам истио проблем, не може никако да се зачува, веројатно до верзијата на windows-от..
Јас си направив одредени секвенци за менување помеѓу поддршките.. Англиски алт+шифт+1, македонски алт+шифт+2.
Ако не си го решил така, кажи ни како:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Princ напиша:
Превземи го фајлов, анзипирај го, кликни 2 пати на фајлот што беше зипуван, ќе те праша дали да го модифицира регистрито (модератор сум и мислам можеш да ми веруваш), кажи му да, рестартирај. И врати се кажи ни резултат :)

Прегледај го приврзокот 1053
Ништо.. Пак по старо:(
А му ветив на компјутеров дека нема да го форматирам малку подолго време овој пат:)
Фала во секој случај..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
The Mummy Returns напиша:
Го downloadirav Интернет Експлорер 7.И сеа тие што го имаат знаат дека во склоп иде и заштита од вируси и сл.И сеа некој коа ќе ми прати нешто на МСН не ми го отвара зашто го јавува како опасно.Е сеа пробав да исклучам и Firewall i antivirus ама дао експлорерот е. Некој да помогне?
И јас го имам истиот проблем преку МСН несака да ми прими ниту една песна,само слики ми прима,и исто покажува дека е опасен фајл.Ако има некој решение нека помага.

P

Princ

Гостин
Ајде бидејќи и леандра го има проблемов ќе ви помогнам. За мумијата не сакав да ги смотам ракавите :)
Отвори главен прозорец на МСН. Оди Tools па Options. Се отвара еден прозорец. Е сега зависи која верзија ја имате, може малку поразлични се опциите, јас 8.0.0812 ја имам. Значи во новиот прозорец одите File Transfer, штиклирај "Scan files for viruses using:", кликни Browse и барај го фајлот за извршување на антивирусот (кај мене во тоа поле стои: "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe". Мавнете ок и поздрав :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Princ напиша:
Ајде бидејќи и леандра го има проблемов ќе ви помогнам. За мумијата не сакав да ги смотам ракавите :)
Отвори главен прозорец на МСН. Оди Tools па Options. Се отвара еден прозорец. Е сега зависи која верзија ја имате, може малку поразлични се опциите, јас 8.0.0812 ја имам. Значи во новиот прозорец одите File Transfer, штиклирај "Scan files for viruses using:", кликни Browse и барај го фајлот за извршување на антивирусот (кај мене во тоа поле стои: "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe". Мавнете ок и поздрав :)
Па така и ми е наместено ама пак ги одбива.
А да не треба да го одштиклирам?

P

Princ

Гостин
Не треба да го отшриклираш. а и не ти е наместено како што треба изгледа. Кој антивирус го имаш?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Widows Live One Care.Ама работата е што кога имав И.Експлорер 6 не правеше проблем а откако го апгрејдував со Експлорер 7 не скаа да ги прими песните.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Princ напиша:

Колку слатко кажано:back:
Јас ја имам истата верзија 8.0.0812 а антивирус ми е нод32,претходно кога ги имав вака наместено опциите многу долго одеше процедурата за проверување на песната,ќе пробам пак ако е само до тоа проблемот,па или ќе се пофалам или пак ќе ме читаш во жалби и поплаки:smir:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ќе ми каже некој како се подесува Outloock за испраќање е-маил пораки. Откако го инсталирав микрософт 2007 не можам да направам Акаунт. Ја не знам каде грешам кога се само две три полиња. Да не треба нешто друго ја не знам ако може некој да ми помогне веќе живци немам.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
leandra напиша:
И јас го имам истиот проблем преку МСН несака да ми прими ниту една песна,само слики ми прима,и исто покажува дека е опасен фајл.Ако има некој решение нека помага.
Пробајте го ова!

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom