A
AnFem
Гостин
Фала! А надворешна? (Мислам дека ќе треба и таква, или?)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала! А надворешна? (Мислам дека ќе треба и таква, или?)
Toa е за надворешна, внатре не се става, освен ако сакаш да се измамиш самата себеси дека си вршел термоизолација...
Лаик сум. Морам да ги гуглам малку поимиве.![]()
Поефтино ти е гаража лепенка до самата куќа... и правиш мали темели, sидаш нагоре, ставаш кров и врата......., додека пак гаражата под куќа е поубаво, помалку простор зафаќа, но и поскапо......., треба подлабоко да се копа, хидроизолации, обични изолации, изолација на таванот од гаражата итн.Едно прашање, кое е подобро, и поефтино, подрум под кука за гаража и останато, или лепенка гаража со простор за останато?
I po eftino i podobro e garazhata da ti bide odvoen objekt, ako imas dvor sekako. Zatoa sto garazhnata vrata ne mozhe da se napravi taka a da ne e termicki most. I poradi izduvnite gasovi treba min dve vrati da ima megju garazhata i kuqata, osven ako ti e odvoen objekt i vleguvash samo od nadvor.Едно прашање, кое е подобро, и поефтино, подрум под кука за гаража и останато, или лепенка гаража со простор за останато?
Гледам по огласиве, занаетчии градат карабина за по 70-90еур м2 со нивни матријал. Колку е точно тоа, и кој квалитет? Да не знае некој? Бидејки на форумов и на еден блог прочитав дека од м2 иде над 110еур?
Фала другар, а да не знаеш уште како се рачуна квадратурата за покривот или за подрумот ако градбата ми е 8х10м?Не знам колку е точно тоа. Ама да знаеш дека по некоја логика, карабина не ни може да испадне повеќе од 90 евра за метар квадратен, па така - таа цена од 70 до 90 евра е реална.
Podrumot ako pravis celosen iskop znaci ke bide 80m2 a krovot 80m2 x 1.3 = 104 m2Фала другар, а да не знаеш уште како се рачуна квадратурата за покривот или за подрумот ако градбата ми е 8х10м?
Realna cena ako ti ja gradi firma da.Po 110evra pa i do 140evra.Mene me kostase okolu 110evra od m2 so iskop garaza i donesena kanalizacija do kukata rampa i ogradena odokolu so zidovi za dvorot da si go obelezam.Kapaci lim i oluci ama samo na krovot.E sega posle toa e trosokot.Kolku pari si dal do togas posle kete kosta isto tolku za da zavrsis.Dvor e bonus,Гледам по огласиве, занаетчии градат карабина за по 70-90еур м2 со нивни матријал. Колку е точно тоа, и кој квалитет? Да не знае некој? Бидејки на форумов и на еден блог прочитав дека од м2 иде над 110еур?
Нема врска, Ако столбот е 60цм значи се работи за зграда, а плочата е иста кај зградата и кај обичната куќа.Дали има врска дебелината на плочата со дебелината на столбовите?
Ако столбовите имаат дебелина 60 цм, колку дебела ќе биде плочата?
![]()