A
AnFem
Гостин
Фала! А надворешна? (Мислам дека ќе треба и таква, или?)
Toa е за надворешна, внатре не се става, освен ако сакаш да се измамиш самата себеси дека си вршел термоизолација...Фала! А надворешна? (Мислам дека ќе треба и таква, или?)
Лаик сум. Морам да ги гуглам малку поимиве.Toa е за надворешна, внатре не се става, освен ако сакаш да се измамиш самата себеси дека си вршел термоизолација...
Све што ти интересира за изградба на објект прашај!Лаик сум. Морам да ги гуглам малку поимиве.
Поефтино ти е гаража лепенка до самата куќа... и правиш мали темели, sидаш нагоре, ставаш кров и врата......., додека пак гаражата под куќа е поубаво, помалку простор зафаќа, но и поскапо......., треба подлабоко да се копа, хидроизолации, обични изолации, изолација на таванот од гаражата итн.Едно прашање, кое е подобро, и поефтино, подрум под кука за гаража и останато, или лепенка гаража со простор за останато?
I po eftino i podobro e garazhata da ti bide odvoen objekt, ako imas dvor sekako. Zatoa sto garazhnata vrata ne mozhe da se napravi taka a da ne e termicki most. I poradi izduvnite gasovi treba min dve vrati da ima megju garazhata i kuqata, osven ako ti e odvoen objekt i vleguvash samo od nadvor.Едно прашање, кое е подобро, и поефтино, подрум под кука за гаража и останато, или лепенка гаража со простор за останато?
Не знам колку е точно тоа. Ама да знаеш дека по некоја логика, карабина не ни може да испадне повеќе од 90 евра за метар квадратен, па така - таа цена од 70 до 90 евра е реална.Гледам по огласиве, занаетчии градат карабина за по 70-90еур м2 со нивни матријал. Колку е точно тоа, и кој квалитет? Да не знае некој? Бидејки на форумов и на еден блог прочитав дека од м2 иде над 110еур?
Фала другар, а да не знаеш уште како се рачуна квадратурата за покривот или за подрумот ако градбата ми е 8х10м?Не знам колку е точно тоа. Ама да знаеш дека по некоја логика, карабина не ни може да испадне повеќе од 90 евра за метар квадратен, па така - таа цена од 70 до 90 евра е реална.
Podrumot ako pravis celosen iskop znaci ke bide 80m2 a krovot 80m2 x 1.3 = 104 m2Фала другар, а да не знаеш уште како се рачуна квадратурата за покривот или за подрумот ако градбата ми е 8х10м?
Realna cena ako ti ja gradi firma da.Po 110evra pa i do 140evra.Mene me kostase okolu 110evra od m2 so iskop garaza i donesena kanalizacija do kukata rampa i ogradena odokolu so zidovi za dvorot da si go obelezam.Kapaci lim i oluci ama samo na krovot.E sega posle toa e trosokot.Kolku pari si dal do togas posle kete kosta isto tolku za da zavrsis.Dvor e bonus,Гледам по огласиве, занаетчии градат карабина за по 70-90еур м2 со нивни матријал. Колку е точно тоа, и кој квалитет? Да не знае некој? Бидејки на форумов и на еден блог прочитав дека од м2 иде над 110еур?
Нема врска, Ако столбот е 60цм значи се работи за зграда, а плочата е иста кај зградата и кај обичната куќа.Дали има врска дебелината на плочата со дебелината на столбовите?
Ако столбовите имаат дебелина 60 цм, колку дебела ќе биде плочата?