Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Хехе ок, ласерски во боја најефтини има Самсунг и Канон за 140-150 евра, оригинален тонер за самсунгот е околу 70 евра, компатибилен околу 30 евра, а HP ласерски колор принтер има за околу 160-170 евра :)
Окс, а ме интересира колку ќе работи со компатибилен па ако бива така ич не се мислам, ми се смачи веќе од инкџет принтерите де ми се запушуваат игличките де тој нешто не штима... Сега испадна дека е до тоа што сум користела компатибилни кертриџи а оригиналните се околу 2500ден. Не знам дали вреди тој да си го чувам дома или да го фрлам. Ај те молам твое мислење

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Окс, а ме интересира колку ќе работи со компатибилен па ако бива така ич не се мислам, ми се смачи веќе од инкџет принтерите де ми се запушуваат игличките де тој нешто не штима... Сега испадна дека е до тоа што сум користела компатибилни кертриџи а оригиналните се околу 2500ден. Не знам дали вреди тој да си го чувам дома или да го фрлам. Ај те молам твое мислење
Штознам, не сум имал некое големо искуство, ја лично имам HP 1020 досега едно 10 тонери сум сменил све компатибилни и супер работи, али и редовно го чистам одржавам итн.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Знае некој како да го решам?
Може да се јави од разни софтверски или хардверски проблеми.
За почеток исклучи автоматски рестарт и потоа сликај го и постирај го или пиши ја грешката што ти ја дава како на сликава долу што е заокружено, тоа дај го:

Uploaded with ImageShack.us

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Помош со Sony Cyber-shot фотоапарат

Ми падна Sony-то на земја и сега не се уклучува..
Дали некој може да ми помогне и да ми каже од прилика што би бил проблемот и да ме упати некаде на поправка... Ми падна на аголот на пластиката од горната страна, која се скрши, а копчето за уклучување престана да функционира, а се штрака.. Не свети ни power диодата. :toe:
Каде да го носам на поправка (ако е можна)...

Моделот е Sony DSC-S930 SteadyShot..

Помош =/

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ако може некој да ми каже кои процесори од АМД се во конкуренција или на рамниште од и3 и и5 на Интел. Пошто имам еден амд дома и сум презадоволен за разлика од интелот (шо немора ништо да значи), и во скоро време ќе треба да купувам лап топ, да знам на шо да гледам. И кои се подобри според вас?

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Ако може некој да ми каже кои процесори од АМД се во конкуренција или на рамниште од и3 и и5 на Интел. Пошто имам еден амд дома и сум презадоволен за разлика од интелот (шо немора ништо да значи), и во скоро време ќе треба да купувам лап топ, да знам на шо да гледам. И кои се подобри според вас?
Јас иако сум АМД фан =) за ЛАПТОП не ти препорачувам АМД, јас иам лаптоп со AMD Athlon 64 x2 и грее ко рерна, за разлика од овие шо имаат со интел Core2Duo, ама ако не ти е за лаптоп ондак зимај AMD и фучи.. А конкретно за твоето прашање нека ти одговори некој поупатен, пошо у последно време сум заостанал со технологијава =)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Dali e mozno HDD so 1800 Bad Sectors da se popravi?:Znam so koj software itn..no prasuvam dali ke ima uspeh? da ne gubam vreme za cabe:/
Ako ne se poprava dajde nekoja preporaka za HDD 500 GB do 4000 den.
Blagodaram odnapred.

Inaku dali ova e ok ? HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II WD5000AAKS

ne se razbiram mnogu od hardware taka da gledam spored cenite ova e nesto vo sredina :D

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
За лаптопи АМД нема баш сјајна понуда, за десктопи друг е мубаетот. Земи си i3 ако купуваш лаптоп.

Dali e mozno HDD so 1800 Bad Sectors da se popravi?:Znam so koj software itn..no prasuvam dali ke ima uspeh? da ne gubam vreme za cabe:/
Ako ne se poprava dajde nekoja preporaka za HDD 500 GB do 4000 den.
Blagodaram odnapred.

Inaku dali ova e ok ? HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II WD5000AAKS

ne se razbiram mnogu od hardware taka da gledam spored cenite ova e nesto vo sredina :D
Штом има бед сектори батали го. Извади си ги значајните податоци и канта. Инаку за 4000ки имаш хард дискови од 1 терабајт, а не 500гб.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Штом има бед сектори батали го. Извади си ги значајните податоци и канта. Инаку за 4000ки имаш хард дискови од 1 терабајт, а не 500гб.
Па да моја грешка околу цената мислев дека се толку тие поквалитетните. Но 500гб ми се доволни и го купив тоа што спомнав претходно WD 500 gb за 30eвра. И сега ме интересира тие податоците од стариот хард диск како да ги префрлам? да ги приклучам двата на пц и копирам? Можеби звучи глупаво прашањето но сакам да знам да не го оштетам новиот HDD дека стариот има bad sectors.
Благорадам.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Па да моја грешка околу цената мислев дека се толку тие поквалитетните. Но 500гб ми се доволни и го купив тоа што спомнав претходно WD 500 gb за 30eвра. И сега ме интересира тие податоците од стариот хард диск како да ги префрлам? да ги приклучам двата на пц и копирам? Можеби звучи глупаво прашањето но сакам да знам да не го оштетам новиот HDD дека стариот има bad sectors.
Благорадам.
На новиот инсталирај си на ново њиндоус, подели си го на партиции, и после копирај од стариот, а има шанси некои работи да не можеш да ги извадиш пошто има доста бед сектори...

M

Mr.InF3ction

Гостин
На новиот инсталирај си на ново њиндоус, подели си го на партиции, и после копирај од стариот, а има шанси некои работи да не можеш да ги извадиш пошто има доста бед сектори...
Да да инсталирав ОС и поделив и сега за сега не прави проблем при префрлувањето на податоците.
Благодарам многу.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Имам проблеми со УСБ приклучокот. Секогаш кога че ставам нешто, без разлика дали е камера или ќе префрлам слики ими стапче, ми се рестартира компјутерот и така се едно по друго додека не го извадам тоа што го имам ставено. Од што може да е ова и како да го решам? ме нервира!!! :uvo::vozbud:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам проблеми со УСБ приклучокот. Секогаш кога че ставам нешто, без разлика дали е камера или ќе префрлам слики ими стапче, ми се рестартира компјутерот и така се едно по друго додека не го извадам тоа што го имам ставено. Од што може да е ова и како да го решам? ме нервира!!! :uvo::vozbud:
Тоа ти го прави на секој усб порт? За каков компјутер се работи(лаптоп/десктоп)? Какво напојување има ако е десктоп?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Да, на се што ќе ставам. Освен на блутот тоа стапчето што ми е за префрлање слики и др од мобилниот. Не е лаптоп компјутерот е десктоп. А кај можам да го видам напојувањето? :kesa::nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom