Помош, проблеми, прашања, совети...

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
само ова го надов:
DVD Video * пробав во VCD но чита само 99 објекти * DVD-RAM * DVD-R * DVD Audio * CD (Audio) * CD-R * CD-RW
Ако не ти е од памтивек DVD-то, тогаш би требало сликите да ти ги чита ако се во jpg (jpeg) формат без проблем, додека видеото ќе треба да го конвертираш во .VOB (пошто не ти подржува изгледа divx т.е xvid кодеци).

S

Stef Bachatero

Гостин
Дали некој може да ми помогне за наоѓање на кодот на радиото на Јееп Гранд Черооке имам сериски број,ако некаде може да се оправи во македонијава.Знае некој незнаев каде да го ставам па го ставив овде.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
имам голем проблем со лаптоп ... сакав да прашам дали знае некои каде е серви центарот на Acer лаптоп или да ми кажете друг добар сервисер ... електронски проблем е .. поздрав

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дали некој може да ми помогне за наоѓање на кодот на радиото на Јееп Гранд Черооке имам сериски број,ако некаде може да се оправи во македонијава.Знае некој незнаев каде да го ставам па го ставив овде.
Да прашаш во Новус? Можеби ке ти завршат работа.

имам голем проблем со лаптоп ... сакав да прашам дали знае некои каде е серви центарот на Acer лаптоп или да ми кажете друг добар сервисер ... електронски проблем е .. поздрав
За каков проблем станува збор?

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Контолер на хард диск или глуцето .. не покажува сигнал глувцето ... хард дискот некогаш го цита некогаш не во биосот ..

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Мислам дека ECS компјутери беа специјализирани за Acer лаптопи. Провери на www.ecs.com.mk .

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
imam stampac EPSON sx100
a na komot imam vista
ne znam kako da napravam da mi funkcionira drajver li mi fali pojma nemam st
a i koga go stavam cd to ne mi raboti ne mi se uklucuva da instaliram
kako da napravam da go instaliram ili kako da najdam drajver
koj znae neka kaze oti jas sum tikva za kom ne golema ama ne go odbiram mnogu

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
imam stampac EPSON sx100
a na komot imam vista
ne znam kako da napravam da mi funkcionira drajver li mi fali pojma nemam st
a i koga go stavam cd to ne mi raboti ne mi se uklucuva da instaliram
kako da napravam da go instaliram ili kako da najdam drajver
koj znae neka kaze oti jas sum tikva za kom ne golema ama ne go odbiram mnogu
Влези во CD-то и двоклик на Autorun.exe или Setup.exe.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
zakon sum
i jas ne znam kako ama si najdov drajver na epson i si go srediv eve stampa
fala sepak

Член од
29 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
22
Imam ASUS P5V-VM Ultra i me interesira dali ovaa maticna podrzuva e5200 ,e2200 ..i kakov se mozam da stavam ? ..pozdrav

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Вака сега, сакам да ја оверклокувам графичката на PC-то пошто сакам да играм Call of Duty - World at War а на 800x600 разолуција ептен е за никаде графиката а погоре на 1024 и 1280 воопшто не ми ни вади слика се е црно само звук има. Имам графичка Nvidia 7300 LE и од самите драјвери имам опција да ја оверклокувам ама не знам до колку би било безбедно за да не се спржи.

На еден форум прочитав дека на оваа графичка најдобро било 500 на 750 Mhz ама не знам што треба да е 500 а што 750 Mhz пошо не пишува таму, ја направив на толку ама кога ќе заврши тестот ми вика "GPU test failed" или така нешто.

Еве слика за да ми кажете колку да го направам Core Bus а колку Memory Bus. А како што може да забележите има и едно Tune System и изгледа ова е за самиот систем да си ја одбере најдобрата работа на графичката според хардверот но дали некој од вас го пробал ова и дали е безбедно? Ве молам за помош што побргу. Благодарам однапред:smir::vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сега, сакам да ја оверклокувам графичката на PC-то пошто сакам да играм Call of Duty - World at War а на 800x600 разолуција ептен е за никаде графиката а погоре на 1024 и 1280 воопшто не ми ни вади слика се е црно само звук има. Имам графичка Nvidia 7300 LE и од самите драјвери имам опција да ја оверклокувам ама не знам до колку би било безбедно за да не се спржи.

На еден форум прочитав дека на оваа графичка најдобро било 500 на 750 Mhz ама не знам што треба да е 500 а што 750 Mhz пошо не пишува таму, ја направив на толку ама кога ќе заврши тестот ми вика "GPU test failed" или така нешто.

Еве слика за да ми кажете колку да го направам Core Bus а колку Memory Bus. А како што може да забележите има и едно Tune System и изгледа ова е за самиот систем да си ја одбере најдобрата работа на графичката според хардверот но дали некој од вас го пробал ова и дали е безбедно? Ве молам за помош што побргу. Благодарам однапред:smir::vozbud:
Џабе се мачиш, графичката ти е антика, никако неможеш со неа да играш COD4.

Купи си нова графичка, а со тоа нова матична, па нов процесор..... ти треба нов РС :smir:

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Имам G-25 волан и го играм на компјутер, но скоро на секоја игра што ја играм ми излегува BSOD.Ги имам најновите драјвери за G-25, сум го пробал на NFS:MW, NFS:PU, TD:U, Euro Truck Simulator и др.BSOD се трга мн брзо не можам да прочитам што пишува на него.Помош?
Конф.:
MB:Abit I45D
CPU:Pentium 4 631
GPU: Palit 9600GT
PSU:530W Rasurbo Silent&Power

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Џабе се мачиш, графичката ти е антика, никако неможеш со неа да играш COD4.

Купи си нова графичка, а со тоа нова матична, па нов процесор..... ти треба нов РС :smir:
Епа знам дека ми треба нов компјутер овој е 3 години стар, ама на него лани можев без никаков проблем да ја играм Call of Duty Modern Warfare и тоа на 1024 резолуција. Затоа мислев дека ќе можам и оваа да ја играм ама ништо. А пишува дека за оваа Call of Duty World at War треба графичка појака од 6600, а оваа е 7300 ама антика е како што кажа. Ќе ја дадам во некој музеј да ја стават :pos2: Anyways Thank You!

Kajgana Shop

На врв Bottom