Помош, проблеми, прашања, совети...

A

Alexander Nevsky

Гостин
сеа вака имам компјутер земено од т-хоме тие што ги даваа на почеток со интернет во пакет е сеа го форматирав деновиве и неможам никако да инсталирам дајвер за вградената графичка што ми е во него знам дека само беше виа 3сг уникроме ама незнам која верзија па ако може да помогне некој би бил благодарен:smir:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
помагајте нешто не е во ред со мојот ПЦ 4пати го форматирам за 24 часа и никако не престанува да кочи и да не свири мониторот шо е проблемот знае некој ?:smir:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
помагајте нешто не е во ред со мојот ПЦ 4пати го форматирам за 24 часа и никако не престанува да кочи и да не свири мониторот шо е проблемот знае некој ?:smir:
Како кочи, што свири, кочи кога уклучуваш програм некој што правиш на PC-то???

vLaCki-AK47

Πρώην Τουρκική Δημοκρατία της Ελλάδα
Член од
14 јули 2008
Мислења
137
Поени од реакции
7
Spored ova kje da ti e hard diskot ti otkazhuva, chesto ako kompjuterot ti e spor posle formatot hard diskot poleka ispushta dusha... Ili pak imash preslaba konfiguracija za toj operativen sistem shto go instalirash, no ne veruvam. A so toa so monitorot ne te razbiram sho sakash da kazhesh......

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ти свири МОНИТОРОТ а ти го форматираш КОМПЈУТЕРОТ???

:pos::pos::pos:

Купи си нов монитор.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Здраво дечки,довчера бев на интегрирана 512 6150 nvidia force графичка,вчера земав 9400 GT/512 MB DDR2,па вака сега,откога ја ставив почна малце побавно да го подига windowsот,а незнам до што е...Ај некој да каже во што е проблемот,иначе ја имам оваа конфигурација
Motherboard:ASUS M2N-MX SE PLUS(Socket AM2+ nVidia nForce 430 MCP,HT2000 MT/s Dual-ch. DDR2 1066,PCI-E x16 slot,6-CH HD Audio 10/100 LAN,SATA 3GB/s,RAID,Vista Premium Ready Q-Fan)
RAM:4 GB DDR3
VGA:nVidia Shared 512 MB
HDD SATA2 300 GB Hitachi
Processor:AMD Athlon™ 64 x2 DualCore 6000+ 3.11 GHz

Ај видете дали ќе можете да ми помогнете

Член од
6 јули 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Најверојатно готов ти е хад дискот (ако више не ти цркнал) ама ипак пробај пушти му Low Level мене у многу случаеви ми има помогнато.. ако и после ова исто ти прае купи си нов хард :))
http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе Тимче...за овие неколку месеци колку си овде 40 000 пати си експериментираш со компјутерот, нешто друго работеше ли со него?

Ај..носи тоа компјутерот кај некој кој стварно се разбира, нека го прегледа, поправи што може да се поправи, замени што е за замена и памет во глава за понатаму...!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво дечки,довчера бев на интегрирана 512 6150 nvidia force графичка,вчера земав 9400 GT/512 MB DDR2,па вака сега,откога ја ставив почна малце побавно да го подига windowsот,а незнам до што е...Ај некој да каже во што е проблемот,иначе ја имам оваа конфигурација
Motherboard:ASUS M2N-MX SE PLUS(Socket AM2+ nVidia nForce 430 MCP,HT2000 MT/s Dual-ch. DDR2 1066,PCI-E x16 slot,6-CH HD Audio 10/100 LAN,SATA 3GB/s,RAID,Vista Premium Ready Q-Fan)
RAM:4 GB DDR3
VGA:nVidia Shared 512 MB
HDD SATA2 300 GB Hitachi
Processor:AMD Athlon™ 64 x2 DualCore 6000+ 3.11 GHz

Ај видете дали ќе можете да ми помогнете
Види преку BIOS да ја исклучиш интегрираната графичка, така мислам требаше

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Види преку BIOS да ја исклучиш интегрираната графичка, така мислам требаше
Нема потреба, автоматски интегрираната се исклучува кога ќе се приклучи засебна картица, биосите се така подесени да приоритет секогаш даваат на засебните картици, но за секој случај нека провери.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Ако може точно во биосот да кажете,ја искубив книгата од матичната

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Не најдов тоа што ми треба во книгата,дај видете вие..

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Не ми работи фронт аудио панелот. Го немам чепкано во жиците. Од ко го форматирав не ми работи. Инсталирав драјвери за звучна и матична... пак не работи. Хардверски или софтверски е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom