bobi2008
_
- Член од
- 3 декември 2007
- Мислења
- 2.681
- Поени од реакции
- 182
Буџет?Па тоа и мислев.
Можда подобро комплет цела матична плоча да земам.
Која цена идат одприлика и на што да обрнам внимание?
Некој совет?
Фала однапред.
Буџет?Па тоа и мислев.
Можда подобро комплет цела матична плоча да земам.
Која цена идат одприлика и на што да обрнам внимание?
Некој совет?
Фала однапред.
Ако менуваш матична,ќе треба и рам и графичка.Абе буџет ... што знам...
Некои $150-200 ... ако вреди мислам.
Пробај во биос чепни нешто да не ти е променето. Чим го нема во Device Manager, или е рикнат, или нешто е fucked up. Да не ти се вади cd-romot како фиока, во слот да не ти е?Imam laptop fujitsu siemens esprimo mobile v5515 CD-ROM-ot ne mi funkcionira veke podolgo vreme najverojatno gi imam izbrisano drajverite ili nesto slicno koga probuvam so nero da go pronajde CD-ROM-ot mi dava izvestuvanje "No CD-ROM drives found" Vo Device Manager voopsto go nema. Dali nekoj moze da mi pomogne, dali moze da gi danlodiram od negde pa da gi instaliram ili nesto drugo. Imajte vo predvid deka sum totalen laik za kompjuteri.
Или TuneUp Utilities 2009 Опција > Free up disk space > Unnecessary files and backups :wink:Симни си TreeSize Professional (најди на торенти),и ќе видиш каде магично исчезнуваат гигабајтите (хинт,скриени фајлови во Root )
Ќе може ли некој што се разбира да ми склопи една конфигурација до 35-36000 ден. ?
EDIT: без монитор
^Утка си +2500 денари минимум.
MB:MSI P45 Neo, FSB1600 OC Jumper, lga775, MaxRAM 16gb 4-слота -- околу 4.000,00ден
VGA:ECS EliteGroup N9800GT-MX-P RSV2 512MB DDR3 256bit -- околу 9.000,00ден
RAM:Adata 4GB 1066Mhz DDR2 ( 2*2GB ) -- околу 3.600,00ден
HDD: 500GB WD 7200, Serial ATA II, 16MB WesterDigital -- околу 5.000,00ден
CPU CORE 2 QUAD Q6700 2.66 LGA775 8MB 1066MHz -- околу 11.000,00ден
Вкупно испаја околу 35.000,00ден :baeh:
- А што ќе кажете. Добра ли е за тие пари. Сее одоко со цениве ама проближно е. Можда сум утка +.- 1.000,00ден
Broo јас сум од Велес и малце се поевтинкиМногу е плус 2500-3000 :kesa:. Гледав цените сега од сет core 2 quad Q6600 е 11000 ден.
Фала во секој случај. :salut:
Можеш пример да ставиш Wireless картичка тамуУште кога го купив лап топот приметив дека од левата страна има едно PCIe пластиче кое се вади со притискање на едно мало копче. Е сега сакам да прашам за што може да ми послужи тоа PCIe слотот што е? Не сум се занимавал со таква работа досега па затоа прашувам. Ај некој нека ми објасни подетално ако може. Фала
А прочитав нешто сега низ гугл и пишува дека на тој слот можам да си ставам и графичка картичка која го подржува тој PCIe слот. На PC-to графичката подржува PCIe (така прочитав на nvidia) и сега ќе можам да ја ставам графичката од PC-то на лап топот? Ќе ми требаат нешто кабли такви работи? Ај те молам уште ова да ми објасниш ако можешМожеш пример да ставиш Wireless картичка таму
Тој ти е слот за експанзија, односно на него можиш да приклучиш нешто. Како шо ти рече КОРУН, Wireless, или па TV-Tuner, надворешна звучна картичка...Уште кога го купив лап топот приметив дека од левата страна има едно PCIe пластиче кое се вади со притискање на едно мало копче. Е сега сакам да прашам за што може да ми послужи тоа PCIe слотот што е? Не сум се занимавал со таква работа досега па затоа прашувам. Ај некој нека ми објасни подетално ако може. Фала
Aко си видел графичка за компјутер ќе знаеше дека нема логика ова што ми го кажаА прочитав нешто сега низ гугл и пишува дека на тој слот можам да си ставам и графичка картичка која го подржува тој PCIe слот. На PC-to графичката подржува PCIe (така прочитав на nvidia) и сега ќе можам да ја ставам графичката од PC-то на лап топот? Ќе ми требаат нешто кабли такви работи? Ај те молам уште ова да ми објасниш ако можеш