Помош, проблеми, прашања, совети...

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Еве едно малце чудно прашање: има ли негде низ Скопје да се купи DVD9 од 8.5 гига? :)
Имам видено во веро2 во паком....(доколку така се вика фирмата што е спроти германос внатре во тој веро....)

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Еве едно малце чудно прашање: има ли негде низ Скопје да се купи DVD9 од 8.5 гига? :)
Јас земав од Еми, DataWrite за 90ден, иначе мислам дека имаш и во Анхоч Memorex за 120 ден или нешто слично. Ова се цени за едно парче. Уствари еве во Aнхоч: DVD+R 8.5GB DL 8x Memorex 1pcs bulk Ден.95,00

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Епа ако сакаш да снимаш нерипувани игрици од типот на Crysis ( 6,3GB) , или пак да преснимуваш dual layer оригинални филмови, друг избор нема :toe: :wink:

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Prasanje do poiskusnite kompjuterdzii: Mi se zaeba hard diskot ne e "crknat" ama ne mozam da go formatiram - odi do 3% i tuka ostanuva. Se obidov so HDD regennerator da gi popravam bed sektorite ama premnofu sporo ide - 1500MB za 5-6 sati (a stanuva zbor za hard od 80GB). Dali moze da go sredam na nekoj drug naci?
fala odnapred:)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Чим има бедсектори, јас би го отпишал тотално, и другпат би водел повеќе грижа за својот хард диск. Нов е 2300 денари.

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Чим има бедсектори, јас би го отпишал тотално, и другпат би водел повеќе грижа за својот хард диск. Нов е 2300 денари.
Druze jas recisi go otpisav - si zemav nov ama rabotata e sto na nego imam okolku 40 GB podatoci koi neznam dali ke mozam da gi povlecam.

Zombie

Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Druze jas recisi go otpisav - si zemav nov ama rabotata e sto na nego imam okolku 40 GB podatoci koi neznam dali ke mozam da gi povlecam.
Па ако си почнал со форматот и плус секторите шо не функционираат нема шанси да ги зачуваш тие податоци....

Член од
25 април 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
Aj vaka edno prasanje.... Na maticnata ploca (da ne naveduvam marka i model) ima kako "isprintano" priklucok za SATA, t.e. gi ima onie delovi na plocata kaj sto treba da se zalemi dzek, megutoa nema dzek.... Inace vo specifikaciite imam procitano deka podrzuva sata.. Dali nekoj znae kade i dali moze da se stavi takov dzek..???

Zombie

Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Tоа е така зошто твојата матична е во главно иста со некоја друга само таа има некоја спецификација + ....А kаде може да се стави - незнам...инаку може, само никој нема да се нафати....

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Па ако си почнал со форматот и плус секторите шо не функционираат нема шанси да ги зачуваш тие податоци....
druze mene C ne mi funkcionira i samo C (particijata kade sto mi e windows) ja formatirav. Drugata particija voopsto ne ja cepnav i taa particija mozam ja gledam kako NTFS partcija.

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
druze mene C ne mi funkcionira i samo C (particijata kade sto mi e windows) ja formatirav. Drugata particija voopsto ne ja cepnav i taa particija mozam ja gledam kako NTFS partcija.
Ако ја гледаш партицијата на која ти се наоѓаат податоците што сакаш да ги спасиш, пробај со Hirens Boot CD v9.3, на него освен HDD regenerator-от имаш и неколку Partition recovery tools. ќе си ставиш саглам диск ко secondary, и ќе пробаш да ја спасиш партицијата цела сосе податоци.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
Hard disk drive is an integral part of every computer. It stores all your information. One of the most prevalent defects of hard drives is bad sectors on the disk surface. Bad sectors are a part of the disk surface which contains not readable, but frequently necessary information. As a result of bad sectors you may have difficulties to read and copy data from your disk, your operating system becomes unstable and finally your computer may unable to boot altogether. When a hard drive is damaged with bad sectors, the disk not only becomes unfit for use, but also you risk losing information stored on it. The HDD Regenerator can repair damaged hard disks without affecting or changing existing data. As a result, previously unreadable and inaccessible information is restored.

Kajgana Shop

На врв Bottom