Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
тиња е тастатурата ама онака ме интересираше
Е СЕГА
ја пуштив со 5-6 копчиња и тоа што претходно правеше проблем беше океј
арно ама, од тоа оризот скапан беа влезени внатре зрнца и некое копче чудно ми се стискаше
никако не излагаа со тресење
ретардот јас, фатив ја отштрафив скроз и тука ми се изместија сите гумени/силиконски кругчиња што стојат под секоја типка...
ги фатив да ги местам и на крај ми фалеа 5-6, како што, не знам, значи нема теорија да ми паднале, пребарав се во околината кај што работев
дали некои копчиња немале такви гумени/силиконски кругчиња не знам, ама ради тие копчето пропаѓаше и тука беше момент кај што баталив се и се решив да купам нова ама анхочовци ја немаат таа што ја сакам во сити мол а ме мрзи да се акам до гтц или веро и не знам сеа типкам од една стара ретардирана ќе ја здробам спејсов е скапан еллелеле
Иако форумов изискува исклучиво прашања и одговори или можни алтернативи за истите, сепак морам да потенцирам дека додека го читав Вашиот последен пост, т.е. образложение се задлабочив во истото, па дури и на моменти и го илустрирав за на крај да не можам да останам рамнодушен на последната реченица која ја напишавте (пред се мислам на спејсот:ROFLMAO:). Секако, ќе настојувам да не пишувам вакви постови во иднина, пред се не тука на овој форум, но сепак Ви благодарам што ме насмеавте(y)! Патем... се надевам ќе најдете некоја поубава и поефикасна тастатура. Имајте убав ден!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Иако форумов изискува исклучиво прашања и одговори или можни алтернативи за истите, сепак морам да потенцирам дека додека го читав Вашиот последен пост, т.е. образложение се задлабочив во истото, па дури и на моменти и го илустрирав за на крај да не можам да останам рамнодушен на последната реченица која ја напишавте (пред се мислам на спејсот:ROFLMAO:). Секако, ќе настојувам да не пишувам вакви постови во иднина, пред се не тука на овој форум, но сепак Ви благодарам што ме насмеавте(y)! Патем... се надевам ќе најдете некоја поубава и поефикасна тастатура. Имајте убав ден!
Газда си :D
Ја земав оваа денес, добро ми лежи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Благодарам за комплиментот.:) Одличен модел сте одбрала(y) А од каде ја набавивте?
Анхоч. Сеа укапирав шо е со тебе... мислиш дека сум женско :ROFLMAO:
сечи тоа кабелот бре. кој уште користи тастатура и маус со кабел
Wireless sucks.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296

Wireless sucks.
Што зборите госпоѓице, Wireless sucks. Без кабли масата е посредена, и не ви пречат каблите при распоредот на маусот и тастатурата.
А кога ќе бришите прашина едноставно тргнете ги маусот и тастатурата и комотно бришете ја работната маса.
А доколку мислите дека ќе имате lag во игрите што ги играте, па тоа не е воопшто точно.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118

Wireless sucks.
Се извинувам доколку на било кој начин Ве навредив. Јас само Ви пишував врз основа на тоа што го имате наведено на Вашиот профил и профил-сликата.:D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Сè е во ред, млад господине.
Ви пожелувам пријатен ден.

A

Aexil Kong

Гостин
Дечки да прашам овде зошто еден стар компјутер не ми се вклучува никако не реагира, заменив напојување со друго, ставив во 3 слота рам меморија од по 2гб, дали треба само една, претходно една имаше ама јас најдов уште две од постар пц и ги ставив и тие и графичката не знам каде е да ја сменам, има нешто оти неќе да се вклучи.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Дечки да прашам овде зошто еден стар компјутер не ми се вклучува никако не реагира, заменив напојување со друго, ставив во 3 слота рам меморија од по 2гб, дали треба само една, претходно една имаше ама јас најдов уште две од постар пц и ги ставив и тие и графичката не знам каде е да ја сменам, има нешто оти неќе да се вклучи.
пробај менувај ги мемориите по слотови, пробај разни комбинации, не знам што матична имаш и како си ги ставил, па затоа пробај разни комбинации, види која ќе биди добитна.

A

Aexil Kong

Гостин
пробај менувај ги мемориите по слотови, пробај разни комбинации, не знам што матична имаш и како си ги ставил, па затоа пробај разни комбинации, види која ќе биди добитна.
Да ставам една 2гб рам во еден слот, другите две мемории да ги извадам и ќе бидне работата?
До рамот е зошто ништо не ми реагира, како мртов да е, ни се покренува од копчето ни ништо.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Да ставам една 2гб рам во еден слот, другите две мемории да ги извадам и ќе бидне работата?
До рамот е зошто ништо не ми реагира, како мртов да е, ни се покренува од копчето ни ништо.
пробувај со три, ама менувај ги местата. иста ли брзина се модулите? ако новите се исти стави ги тие први после стариот модул. или пробај само со новите.
кажи што матична и што рам е во прашање

A

Aexil Kong

Гостин
пробувај со три, ама менувај ги местата. иста ли брзина се модулите? ако новите се исти стави ги тие први после стариот модул. или пробај само со новите.
кажи што матична и што рам е во прашање
Рам три плочки имам ама по се изгледа само двете поновите се исправни, другата е постара, инаку пишува на нив дека се 2гб сите три. На едната од нив прочитав дека е DDR3 на другите две немаше ништо такво. Пробав неколку комбинации со една плочка, со две, со три, комбинирав и имаше нешто подобрување, откако натиснам на копчето дека се вклучува титне машината трипати, не еднаш туку три и на екран ништо нема ни да се покажи, а машината останува да си работи.

Т

Триптико

Гостин
Рам три плочки имам ама по се изгледа само двете поновите се исправни, другата е постара, инаку пишува на нив дека се 2гб сите три. На едната од нив прочитав дека е DDR3 на другите две немаше ништо такво. Пробав неколку комбинации со една плочка, со две, со три, комбинирав и имаше нешто подобрување, откако натиснам на копчето дека се вклучува титне машината трипати, не еднаш туку три и на екран ништо нема ни да се покажи, а машината останува да си работи.
Бип бип бип, значи дека меморијата е за во канта. Ако имаш 3 слота, пробај со ставање на 1 во сите 3 (едно по едно) сѐ додека не подигне. Ако подигне со една, тргни ја настрана. Повтори со другите 2. Така ќе знаеш кои работат. Ако работат сите 3, доаѓа најпроблематичниот дел: кои парови работат, кои не. Ставаш 1 што знаеш дека работи, па додаваш 2ра. Ако исклучи, ставаш 3та. Не знам колку имаш храброст, јас ова го правев на вклучена машина (на своја одговорност). Ако има инсталирано XP, мора на вклучена, инаку нема да ти ја чита додадената и ќе замрзнува.

A

Aexil Kong

Гостин
Бип бип бип, значи дека меморијата е за во канта. Ако имаш 3 слота, пробај со ставање на 1 во сите 3 (едно по едно) сѐ додека не подигне. Ако подигне со една, тргни ја настрана. Повтори со другите 2. Така ќе знаеш кои работат. Ако работат сите 3, доаѓа најпроблематичниот дел: кои парови работат, кои не. Ставаш 1 што знаеш дека работи, па додаваш 2ра. Ако исклучи, ставаш 3та. Не знам колку имаш храброст, јас ова го правев на вклучена машина (на своја одговорност). Ако има инсталирано XP, мора на вклучена, инаку нема да ти ја чита додадената и ќе замрзнува.
4 слота имам, 2 црни и 2 сини слота, немам поима зошто служат сините слотови а зошто црните, пробав варијанта без графичката и еден син слот со моја плочка рам 2гб ама пак ништо не се покажува на екранот, пробав и варијанта без графичка и еден црн слот ама не работи таа по се изгледа, а во меѓувреме трипати титка бип бип бип од куќиштето.
Инаку 7мица има виндоус.

Kajgana Shop

На врв Bottom