Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Дали можам десктопот, наместо директно преку порта, за да не влечам кабли низ цел стан, да го поврзам на интернет преку вифи конекција? И на каков начин можам тоа да го направам, т.е. каков дел / додаток би ми бил потребен да го купам?
не може тоа, само лаптоп може преку вифи да се поврзе. десктоп компјутер не бива.

имам мака со bsod. а ја активирам графичката карта одма се појавува. пробав и со други две графички пак истото.пробав се што прочитав од нет, сменив слотови, преинсталирав виндовс,надоградив биос, чистев кулери, проверив секторите на хард дискот... било која графичка да ја ставам грее невероватно многу. се започна со пад на струјата наеднаш и со рестарт на компјутерот. имал ли некој ваква мака и како успеал да ја реши. напојувањето е во ред мислам дека не е до тоа.
пробај друга матична, таа изгледа не ја бива повеќе, а моќе и нов компјутер да си купиш, најдобро
а и што графички се земаат дополнително струја од напојување или само од слот на матична

Последно уредено:
Член од
23 декември 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Пред се здраво на сите. Имам Асус К55VJ го немам уклучено 5-6 дена и денес кога го уклучив забележав дека копчињата 4,5,6 на нумпадот и десната стрелка не работат пред тоа сите работеа бтв немам ништо истурено досега врз него ниту ми има паѓано. Доколку некој го знае лекот нека го сподели освен нова тастатура тој и јас го знам :).

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Пред се здраво на сите. Имам Асус К55VJ го немам уклучено 5-6 дена и денес кога го уклучив забележав дека копчињата 4,5,6 на нумпадот и десната стрелка не работат пред тоа сите работеа бтв немам ништо истурено досега врз него ниту ми има паѓано. Доколку некој го знае лекот нека го сподели освен нова тастатура тој и јас го знам :).
може треба да се разработат малку. притисни ги повеќе пати. сами од себе да се расипат малку тешко тоа.

Т

Триптико

Гостин
Разработен е го имам од 2013г, нешто друго му е маката.
Види да не имаш вклучено Turn mouse buttons ON, па да глуми маус. Во Control panel - Ease of access
Или во Device manager - десен на тастатура - uninstall - scan for hardware changes и ќе го инсталира сам.

Член од
23 декември 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Види да не имаш вклучено Turn mouse buttons ON, па да глуми маус. Во Control panel - Ease of access
Или во Device manager - десен на тастатура - uninstall - scan for hardware changes и ќе го инсталира сам.
Не е вклучено, и со нов драјвер не бидува. Во секој случај благодарам. Некој да каже нешто друго?

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Не е вклучено, и со нов драјвер не бидува. Во секој случај благодарам. Некој да каже нешто друго?
sony-and-microsoft-ddos-attack-consequences-begin-if-they-had-keyboards-they-did-this-gif-212420.gif

Сериозно, ако си пробал да ги размрдаш тастерите, исклучување-уклучување на лаптоп не помага тогаш нешто хардверски е расипано
ама од стоење само да се расипе чудно е малку
А всушност што ќе ти се баш тие тастери ако останатите стотина работат добро. За што ги користиш тие тастери?

Член од
23 декември 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Прегледај го приврзокот 154287

Сериозно, ако си пробал да ги размрдаш тастерите, исклучување-уклучување на лаптоп не помага тогаш нешто хардверски е расипано
ама од стоење само да се расипе чудно е малку
А всушност што ќе ти се баш тие тастери ако останатите стотина работат добро. За што ги користиш тие тастери?
На мене ми е уште по чудно ама тоа е тоа шит хепенс инаку намерата ми беше доколку некој имал слична ситуација и пронајдол решение да го сподели подобро е да бидат функционални безразлика дали ги користам или не, инаку по навика повеќе го користам нумпадот одколку другите броеви ама ќе мора да ја менам навиката изгледа.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
На мене ми е уште по чудно ама тоа е тоа шит хепенс инаку намерата ми беше доколку некој имал слична ситуација и пронајдол решение да го сподели подобро е да бидат функционални безразлика дали ги користам или не, инаку по навика повеќе го користам нумпадот одколку другите броеви ама ќе мора да ја менам навиката изгледа.
читам доста луѓе имаат таков проблем со асус лаптоповите. на сите не им работата различни тастери. проблем е изгледа флет кабелот.
погледај го видеото, ако не е под гаранција може сам да го пробаш ова решение.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Пробај надворешна тастатура да видиш дали исто ќе прави. Ако да тогаш е до софтверот ако не тогаш е до хардверот

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ми се истури вода врз левата половина од тастатурата. Релативно брзо ја исклучив, сушев-пустев и ја вклучив (знам, требаше да чекам) и само дур го пишам пасвордот за компјутерот, четвртата буква еднаш ја стискам 4 пати ја пишува. Ја изгасив, ги извадив копчињата, ја остаив надвор и и ставив ориз. Ќе ја оставам утре на сонце.
Има ли надеж?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ми се истури вода врз левата половина од тастатурата. Релативно брзо ја исклучив, сушев-пустев и ја вклучив (знам, требаше да чекам) и само дур го пишам пасвордот за компјутерот, четвртата буква еднаш ја стискам 4 пати ја пишува. Ја изгасив, ги извадив копчињата, ја остаив надвор и и ставив ориз. Ќе ја оставам утре на сонце.
Има ли надеж?
Мембрана ти е или механика?
Ако е мембрана најверојатно нема да се оправи, прави краток спој некаде.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Мембрана ти е или механика?
Ако е мембрана најверојатно нема да се оправи, прави краток спој некаде.
Мембрана
:(
Ајде, надежта последна умира :D

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Има ли надеж?
некоја скапа егзотична е тастатурата или некоја обична со кабел од 200ден?
ако е обична што се замараш
ако е скапа избриши ја, исуши ја добро и надевај се дека ќе работи

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
некоја скапа егзотична е тастатурата или некоја обична со кабел од 200ден?
ако е обична што се замараш
ако е скапа избриши ја, исуши ја добро и надевај се дека ќе работи
тиња е тастатурата ама онака ме интересираше
Е СЕГА
ја пуштив со 5-6 копчиња и тоа што претходно правеше проблем беше океј
арно ама, од тоа оризот скапан беа влезени внатре зрнца и некое копче чудно ми се стискаше
никако не излагаа со тресење
ретардот јас, фатив ја отштрафив скроз и тука ми се изместија сите гумени/силиконски кругчиња што стојат под секоја типка...
ги фатив да ги местам и на крај ми фалеа 5-6, како што, не знам, значи нема теорија да ми паднале, пребарав се во околината кај што работев
дали некои копчиња немале такви гумени/силиконски кругчиња не знам, ама ради тие копчето пропаѓаше и тука беше момент кај што баталив се и се решив да купам нова ама анхочовци ја немаат таа што ја сакам во сити мол а ме мрзи да се акам до гтц или веро и не знам сеа типкам од една стара ретардирана ќе ја здробам спејсов е скапан еллелеле

Kajgana Shop

На врв Bottom